Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


USSSA Pride verovert NPF-kampioenstitel
English
ROSEMONT, Illinois (USA) - USSSA Pride is de nieuwe kampioen van de National Pro Fastpitch (NPF) na het winnen van de best-of-three finale vs. Chicago Bandits met 2-1. Het is de tweede NPF-titel voor de Pride, die ook kampioen waren in 2010. Cat Osterman werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster van de Series, die werd gespeeld in Rosemont Stadium.

Chicago had de reguliere competitie op de eerste plaats afgesloten met een 36-12 'record', terwijl de Pride op de tweede plaats eindigde (34-14). De twee werden gevolgd op de ranglijst door Akron Racers (16-32) en NY NJ Comets (10-38).

Op vrijdag 23 augustus opende Chicago Bandits de best-of-three finale met een 3-2 overwinning. Chicago nam een vroege voorsprong in de eerste inning toen Eri Yamada een driehonkslag sloeg met één uit en scoorde toen een volgende grounder van Nerissa Myers eindigde in een foute aangooi van korte stop Natasha Watley. Dat bracht Myers naar het derde honk, maar die bleef daar achter, omdat een pop-fly en line-out volgden.

In de vijfde inning kwam de Pride langszij toen Natasha Watley een honkslag sloeg met één uit, het tweede honk stal, opschoof na een grounder en scoorde op een honkslag van Kelly Kretschman. De laatste zette de Pride ook op een 2-1 voorsprong in de zevende inning toen ze met een honkslag pinch-runner Nikia Williams binnensloeg.

Met een 2-1 achterstand beslisten de Bandits het duel hierna in de 2e7, nadat de Pride twee loopsters had achtergelaten in de eerste helft van de inning. Pride-pitcher Keilani Ricketts begon met vier wijd voor openingsslagvrouw Tammy Williams, maar volgde met een strikeout. Hierna maakte derde honkvrouw Haruna Sakamoto een foute aangooi op een grounder van Amber Patton, waardoor Williams het gelijkmakende punt kon scoren. De bal werd gegooid naar catcher Megan Willis, maar ook die maakte een fout en kreeg de bal niet onder controle, waardoor Patton haar rondje over de honken kon completeren en het winnende punt scoorde.

Monica Abbott gooide het hele duel voor Chicago en schakelde negen slagvrouwen met drie slag uit.

Op zaterdag herstelde USSSA Pride zich en won Games 2 en 3 om de titel te veroveren.

In de eerste wedstrijd kwam de Pride tot een 5-0 shutout tegen de Bandits. De Pride opende de score in vierde inning met twee uit. Kelly Kretschman opende toen met vier wijd, maar ging gedwongen uit op een grounder van GiOnna DiSalvatore. De laatste ging vervolgens ook gedwongen uit op een klap van Kristyn Sandberg, maar die scoorde uiteindelijk toen Andrea Duran volgde met een homerun.

In de zesde inning werden drie runs toegevoegd. Met één uit kreeg Kretschman vier wijd, waarna DiSalvatore een honkslag sloeg. Vervolgens sloeg ook Sandberg een honkslag, die werd gevolgd door een fout in het rechtsveld, resulterend in een punt. Een hierna volgende honkslag van Andrea Duran leverde weer en punt op, net als een honkslag van pinch-hitter Keilani Ricketts.

Cat Osterman was de winnende werpster voor de Pride. Ze gooide zesmaal drie slag en stond slechts vier hits toe.

In de tweede wedstrijd van de dag en derde en laatste van de Series nam de Pride een vroege voorsprong in de tweede inning na back-to-back doubles van Kristyn Sandberg en Andrea Duran. Chicago-pitcher Monica Abbott kreeg daarna een one-out homerun tegen van Sandberg in de vierde inning, waardoor de stand op 2-0 kwam.

De Bandits pakten een punt terug in de 2e4 toen Eri Yamada een tweehonkslag sloeg met één uit en scoorde op een honkslag van Alisa Goler, maar daar bleef het bij voor de Chicago-ploeg.

In de 2e5 kregen de Bandits de honken vol met twee uit. Pride-starter Keilani Ricketts (die achtmaal drie slag gooide en maar drie hits toestond) werd hierna afgelost door ervaren Cat Osterman, die de inning afsloot met een strikeout.

In de 2e7 eindigde het duel met een confrontatie tussen Pitcher of the Year Cat Osterman en Player of the Year Megan Wiggins. Osterman schakelde Wiggins met drie slag uit om de winst en de titel te bezegelen!

In de reguliere competitie was Wiggins de Beste Slagvrouw met een gemiddelde van .433 en voerde ook de Homerun-lijst aan met 11, terwijl ze tweede was met 35 Binnengeslagen Punten. Osterman voerde de werpsters aan met 234 strikeouts en deelde de eerste plaats met Monica Abbott met 17 overwinningen. Beiden waren 17-4. Osterman was tweede met een 1.06 ERA, achter Abbott, die afsloot met een 0.93 ERA.

(2 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.