Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar

Tweemaal winst Jong Oranje in marathon
English
ENSCHEDE - Jong Oranje boekte vandaag voor het eerst dit seizoen een dubbele overwinning. Bij Tex Town Tigers won de ploeg met 8-2 en 15-13 in een marathon, die meer dan vijf uur duurde. De eerste wedstrijd nam twee uur en één minuut in beslag, waarna de tweede ontmoeting twee uur en 33 minuten duurde en een spectaculair scoreverloop kende. De ploegen verlieten net na half negen 's avonds pas het speelveld. Bovendien begon de eerste wedstrijd ook nog eens bijna een half uur later, omdat één van de umpires in een file stond als gevolg van een ongeluk.

...Eva van Knegsel...
...5 hits, 2 doubles...

...Denice van Dijk...
...5 RBI's...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)
In Game One sloeg Dominique Sprengers een 3-run homerun en kwam Lizzie Clarijs tot drie honkslagen, waaronder een tweehonkslag en driehonkslag. In de tweede wedstrijd sloeg Eva van Knegsel vier honkslagen (waaronder twee doubles), terwijl Denice van Dijk vijf RBI's op haar naam kreeg. Aafje van Baal, eveneens een speelster van Jong Oranje, maar vandaag spelend voor TTT, sloeg tweemaal een driehonkslag.

In de opener kwam Jong Oranje tot een rally van vier runs in de eerste inning. Met één uit kregen Wies Ligtvoet en Manoa Weijgertse vier wijd, waarna Dominique Sprengers homerde. Met twee uit scoorde Lizzie Clarijs het vierde punt na een honkslag van Gabi Obia.

Tex Town Tigers pakte een punt terug in de derde toen Maaike Ogink een tweehonkslag sloeg met twee uit en scoorde op een fout. De thuisploeg voegde een punt toe in de vierde toen Nadine Marinus vier wijd kreeg en scoorde op een honkslag van Marije ten Thij, maar de ploeg liet ook drie loopsters achter.

Jong Oranje besliste het duel met een nieuwe 4-run rally in de zesde inning. Denice van Dijk opende met een tweehonkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Brenda Beers en scoorde op een squeeze van Jessica Waasdorp. Met twee uit sloegen Manoa Weijgertse en Dominique Sprengers een honkslag, waarna Eva van Knegsel volgde met een RBI-single en Lizzie Clarijs een 2-run triple toevoegde om er 8-2 van te maken.

...Aafje van Baal...
...2 triples...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In Game 2 stond Jong Oranje na de eerste inning met 6-1 voor, maar was de stand 12-12 na vijf slagbeurten. Tex Town Tigers nam vervolgens een 13-12 voorsprong in de zesde, maar Jong Oranje antwoordde met drie runs in de zevende om met 15-13 te winnen.

In de eerste helft van de eerste inning kwam Jong Oranje tot een rally van zes runs. Twee van de punten werden gescoord na een wilde worp, de andere op honkslagen van Eva van Knegsel, Denice van Dijk (2-run) en Brenda Beers (double).

Nadat TTT een punt had teruggepakt voegde Jong Oranje twee runs toe in de tweede op back-to-back doubles van Van Knegsel en Weijgertse, plus een grounder van Van Dijk. Met een 8-1 achterstand scoorde TTT driemaal in de tweede helft van de tweede beurt na honkslagen van Annemiek Jansen, Nadine Marinus en Mieke Smit. TTT verkleinde de achterstand naar slechts 8-6 door tweemaal te scoren in de derde na een driehonkslag van Aafje van Baal en een honkslag van Maaike Ogink.

Jong Oranje leek vervolg een beslissende voorsprong te nemen in de volgende twee slagbeurten. Een OS van Lizzie Clarijs in de vierde inning en een honkslag van Wies Ligtvoet, tweehonkslag van Eva van Knegsel en een fout in de vijfde zorgden voor vier extra punten en een 12-6 voorsprong. Maar toen reageerde TTT met een 6-run rally in de 2e5 om de stand in evenwicht te brengen, 12-12! Een tweehonkslag van Isa Los, 2-run triple van Aafje van Baal, een wilde worp, driehonkslag van Nadine Marinus en tweehonkslag van Mieke Smit zorgden voor de punten.

In de zesde inning liet Jong Oranje twee loopsters achter, waarna TTT scoorde op een fout om een 13-12 voorsprong te nemen. Maar in de 1e7 kwam Jong Oranje weer tot een rally van drie runs om het duel dit keer wel te beslissen. Een honkslag van Denice van Dijk zorgde voor twee runs en vernieuwde de Jong Oranje-voorsprong, waarna een honkslag van Rachel van Veen een 'insurance run' opleverde en de stand op 15-13 bracht.