Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Willy Juana nieuwe Hoofd Coach van Centrals
English
DE BILT - Op het moment dat de transferdeadline op 1 november ten einde kwam maakte Centrals bekend dat het Willy Juana had benoemd tot nieuwe Hoodf Coach van het hoofdklasse-team. Juana zal worden geassisteerd door Petya Sokolova. Juana and Sokolova waren dit seizoen beiden actief bij het tweede team van Centrals. Juana is de opvolger van Bas Langezaal.


...Willy Juana & Petya Sokolova...
(© Foto: Centrals)
Toen het seizoen 2013 van start ging stonde softbalploeg onder leiding van Caroline Theunissen. Ze coachte het team ook in 2012 toen werd gespeeld in de Overgangsklasse na degradatie uit de Hoofdklasse in 2011. In 2012 eindidge het team op de tweede plaats, maar won daarna de Promotie/Degradatie Play-Off tegen Twins om terug te promoveren naar de hoogste afdeling. Na afloop van dat seizoen werd Bas Langezaal toegevoegd aan de coachingstaf om Theunissen in 2013 te assisteren. In 2012 was Langezaal de Hoofd Coach van Robur '58, dat toen kampioen werd van de Overgangklasse met recht op promotie naar de Hoofdklasse. Echter, Robur zag af van promotie en stelde dat de ploeg niet representatief genoeg was voor het hoogste niveau. Bij Centrals was Langezaal de opvolger van Hans Snel, die was gestopt.

Echter, na het openingsweekeinde van het seizoen 2013 werd een wijziging bekend gemaakt. In de eerste double-header van het seizoen deelde Centrals de punten met regerend landskampioen Alcmaria Victrix, maar drie dagen later werd bekend gemaakt dat Centrals en Caroline Theunissen uit elkaar waren gegaan. Bas Langezaal volgde haar voor de rest van het seizoen op en werd geassisteerd door Petra van Elteren, die drie weken later bij de ploeg kwam.

Dit seizoen einigde Centrals op de zesde plaats met een 18-26 'record' om de Hoofdklasse-plek voor volgend jaar veilig te stellen. Eind oktober kwam het tot een breuk tussen Centrals en Langezaal.

Verschillende basisspeelsters verlieten de club, waaronder linkshandige werpster Eva Voortman en infielder Nikki Harte, die beiden deel uitmaken van de voorselectie van het Nederlands Softbal Team. Maar ook rechtshandige werpsters Richelle van Gennip en Puck van der Kolk, catcher Laura van Essen, infielders Donna Hartman, Eliza Rikkelman en Stephanie Ruiter en outfielder Kayleigh Adelina verlieten de club.

Toen de transferperiode ten einde kwam maakte Centrals bekend dat het in de Hoofdklasse gaat spelen met een jong team. Het juniorenteam gaat de plaats innemen van het eerste team, aangevuld met een aantal speelsters uit het tweede en de overgebleven speelsters uit het eerste. Wanneer de ploeg zich zou hebben teruggetrokken had het een stap moeten terugmaken naar de Eerste Klasse. Maar door in de Hoofdklasse te blijven creëert het de mogelijkheid voor zichzelf een plek in de hoogste afdeling voor het seizoen 2015 veilig te stellen. Bij een eventuele degradatie zal het maar één klasse lager spelen.

Willy Juana en Petya Sokolova zijn geen onbekenden in het eerste team van Centrals. Beide coachten dit seizoen het tweede team.

In juni 2011 nam Juana de taak van Assistent Coach over bij het eerste team toen Willy van der Lee de taak van Hoofd Coach overnam. Van der Lee was het seizoen begonnen als assistent van Glyniss Kenepa.

Sokolova, die oorspronkelijk uit Bulgarije afkomstig is, speelde dit seizoen in 12 wedstrijden voor Centrals, sloeg .242 en scoorde negen punten. Ze speelde eerder voor Centrals in het seizoen 2009.

(5 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.