Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 januari 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Saskia Kosterink 'doubles' in Australian All Star Game
English
BLACKTOWN, New South Wales (Australië) - Softbal-international Saskia Kosterink heeft zondag deelgenomen aan de inaugurele Softball Australia All Star Game en maakte deel uit van de winnende ploeg, want het All Star Team won met 7-0 vs. de Chairman's XV.


...Saskia Kosterink met Ilaria Pino...
(© Foto: Ilaria Pino)
Naast Saskia Kosterink had de All Star-ploeg nog een Europese speelster op het roster met Ilaria Pino, speelster van de Italiaanse Nationale Ploeg. Ook gekozen in de ploeg was de Amerikaanse Brittany Rumfelt en Australische internationals als Aimee Murch, Jocelyn McCallum, Stacey Porter en Melinda Weaver. Saskia Kosterink speelt momenteel in haar eerste Australische seizoen en Rumfelt is één van haar teamgenoten in de Western Australia Flames.

In de All Star Game, die werd gespeeld op het Blacktown International Sports Park (bij Sydney) speelde Saskia Kosterink de eerste vier innings als eerste honkvrouw, waarna ze werd gewisseld. Ze sloeg een tweehonkslag (en miste op 30 centimeter na een homerun) en werd in haar tweede slagbeurt uitgevangen door de midveldster.

,,Het was superleuk om met al die meiden samen te spelen'', reageerde Saskia na afloop.

In de dagen voor de All Star Game werden de slotwedstrijden gespeeld in de strijd om de Edebone Weber Shield tijdens een vijf dagen durend toernooi in Blacktown. De wedstrijden vormden ook de derde ronde voor de Gilley's Shield, een reeks die eind deze maand wordt voortgezet. In de kampioensreeks om de Edebone Weber Shield wordt ook deelgenomen door de nationale ploeg van Nieuw-Zeeland.


...Het All Star Team...
...Saskia staat achter tweede van links met Ilaria Pino...
...in het midden; Aimee Murch staat rechts op de 2e rij...
(© Foto: Ilaria Pino)
Op de eerste speeldag van het toernooi, 2 januari, won Western Australia Flames met 10-1 vs. Victoria Titans, waarin Saskia tweemaal scoorde. In het volgende duel wonnen de Flames met 8-4 vs. New South Wales Firestars. Saskia scoorde opnieuw tweemaal en sloeg ook een 3-run homerun.

De volgende dag wonnen de Flames met 4-1 vs. Nieuw-Zeeland, waarna met 1-0 werd verloren van New South Wales. Saskia was in beide wedstrijden hitloos, maar kreeg vier wijd in het eerste duel en scoorde in de tweede.

Op Dag 3 verloren de Flames met 6-4 van ACT Diamonds, dat Ilaria Pino op het roster heeft staan, net als de voorlmalige-Belgische-tegenwoordig-Australische Brenda DeBlaes. Saskia startte dit duel niet, maar kreeg later vier wijd als pinch-hitter. De Flames liepen hierna tegen een 5-0 shutout-nederlaag aan tegen Queensland Heat, waarin Saskia 0-uit-3 sloeg. Het derde duel op deze dag eindigde in een 6-5 zege vs. Queensland, dankzij vier punten in de tweede inning. Saskia sloeg 1-uit-1, had een opofferingsstootslag, maar werd ook hard geraakt door een worp, resulterend in een flinke zwelling en een grote blauwe plek.

Hierdoor kwam Saskia de volgende dag niet in actie tegen South Australia Starz in een 9-0 zege. Later op de dag keerde Saskia weer terug en werd in het duel tegen Victoria Titans ingezet als pinch-hitter, waarna ze de wedstrijd succesvol uitspeelde. In de tweede helft van de zevende inning leverde Saskia een 'walk-off, game-winning single' af die de Flames een 5-4 winst opleverde.

Door deze overwinning eindigden de Flames op de tweede plaats in de 'overall' stand en dat betekende dat men het op de slotdag eerst moest opnemen tegen het als derde geplaatst New South Wales. Saskia sloeg 1-uit-3 en de Flames wonnen met 4-3 om de Grand Final te bereiken. In dit beslissende duel tegen Queensland sloeg Saskia 2-uit-3, maar verloren de Flames met 2-1.

(7 januari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.