Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 december 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Leigh Godfrey Meest Waardevolle Speelster; Rebecca Soumeru Beste Pitcher 2013
English
ROTTERDAM - Leigh Godfrey is gekroond tot Meest Waardevolle Speelster van het seizoen 2013, terwijl Rebecca Soumeru werd uitgeroepen tot Beste Pitcher. Beiden spelen voor Oolders Omaco Sparks Haarlem. Het is het derde jaar op rij dat zowel de MVP als Beste Pitcher afkomstig zijn van dezelfde club. De winnaressen werden zaterdagavond (7 december) bekend gemaakt tijdens de Star Awards in het Novotel Brainpark in Rotterdam tijdens de Europese Baseball & Softball Coach Clinic van de KNBSB.
(foto-galerij Star Awards)


...Leigh Godfrey...
...Meest Waardevolle Speelster, Beste Slagvrouw...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In 2011 werden Areke Spel (MVP) en Kirsten Scheele (Pitcher) onderscheiden, vorig jaar gingen de prijzen naar Nathalie Gosewehr (MVP) en Dagmar Bloeming (Pitcher). Leigh Godfrey en Rebecca Soumeru vormden het derde Sparks Haarlem-duo dat de twee belangrijkste prijzen van het seizoen wonnen. Het is de eerste keer in de historie dat een club drie jaar op rij beide prijzen wint.

Leigh Godfrey is de eerste Australische Speelster die werd uitgeroepen tot MVP in de Nederlandse Hoofdklasse. Het is ook het vijfde jaar op rij dat een speelster van Sparks Haarlem Meest Waardevolle Speelster is geworden. Vorig jaar werd Sparks Haarlem al de eerste club met vier opeenvolgende MVPs. De vorige MVPs van Sparks Haarlem waren Marloes Fellinger (2009), Kim Kluijskens (2010), Areke Spel (2011) en Nathalie Gosewehr (2012).

Leigh Godfrey voerde de Hoofdklasse aan in hitting (.585), on base percentage (.662) en gescoorde punten (58), terwijl ze tweede was in slugging percentage (.849). De outfieldster, die soms ook op het 2e honk speelde, was derde beste in honkslagen (62) en binnengeslagen punten (47). Ook genomineerd waren Jessie van Aalst (Alcmaria Victrix), Merel Oosterveld (FysioExpert Olympia Haarlem) en Solange Starrenburg (Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels).


...Rebecca Soumeru...
...Beste Pitcher...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Rebecca Soumeru werd voor de derde keer in haar loopbaan uitgeroepen tot Beste Pitcher. Ze won de prijs ook in 2002 en 2005 en werd de laatste seizoenen regelmatig genomineerd. Soumeru bleef dit seizoen ongeslagen, was 21-0 en had ook het beste ERA in de Hoofdklasse met 1.12. Ze eindigde op de vijfde plaats met 102 strikeouts. Ook genomineerd waren Lindsey Meadows (FysioExpert Olympia Haarlem), Kirsten Scheele (Oolders Omaco Sparks Haarlem) en Ginger de Weert (Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels). Voor het eerst waren vier werpsters dit seizoen genomineerd. In voorgaande seizoenen werden drie werpsters genomineerd, waarvan er slechts één uit een zelfde ploeg kon komen. Dit jaar werden twee werpsters van Sparks Haarlem genomineerd, omdat ook Scheele dit seizoen 21 wedstrijden won, maar er ook twee verloor.

Zoals genoemd had Leigh Godfrey het beste slaggemiddelde en dus was ze Beste Slagvrouw van het seizoen 2013 met .585 (62-uit-106). Het is het derde jaar op rij dat de Beste Slagvrouw van dezelfde club komt. In 2011 was Areke Spel de Beste Slagvrouw en vorig seizoen was het Virginie Anneveld. Het is slechts eenmaal eerder voorgekomen dat de beste slagvrouw in drie opeenvolgende seizoenen van dezelfde club kwam. Jodi Chmielewski, Nikki Hayhurst en Sandra Gouverneur wonnen in respectievelijk 2003, 2004 en 2005 als speelsters van Terrasvogels.

Karin Tuk (Oolders Omaco Sparks Haarlem) won opnieuw de prijs voor het slaan van de meeste homeruns. Dit seizoen zorgde ze voor een nieuw record met 10. Vorig jaar had ze met negen ook al voor een nieuw record gezorgd. In 2010 sloeg ze ook de meeste homeruns in het seizoen dat waren er toen slechts twee, goed voor een gedeelde eerste plaats. Het is het vijfde jaar op rij dat de Homerun Queen van dezelfde club komt. Marloes Fellinger (2009), Noèmi Boekel (2010) en Debby Connor (2011) wonnen de prijs voordat Karin Tuk de lijst aanvoerde in 2012 en dit jaar.


...Karin Tuk...
...Meeste Homeruns...

...Chantal Versluis...
...Meeste Gestolen Honken...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)
Chantal Versluis (Oolders Omaco Sparks Haarlem) stal opnieuw de meeste honken en zorgde voor een nieuw Hoofdklasse-record met 43. Versluis won de prijs voor het vierde opeenvolgende seizoen en de vijfde keer in de laatste zes jaar. Ze won ook in 2008, waarna teamgenoot Saskia Kosterink in 2009 won. En dus ging de gestolen honken-prijs voor het zesde jaar op rij naar een speelster van Sparks Haarlem.

Na afloop van de Holland Series van dit jaar werd Monica Perry van landskampioen Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels uitgeroepen tot Series MVP. Haar prijs werd vanavond uitgereikt.

De Egbert van der Sluis Memorial Trophy voor de Beste Internatonal onder de 23 jaar ging naar Dinet Oosting van FysioExpert Olympia Haarlem. In de afgelopen seizoenen ontwikkelde ze zichzelf tot één van de beste slagvrouwen in de competitie en veroverde een vaste plek in de nationale ploeg. Afgelopen zomer in Praag won ze met het Nederlands Softbal Team de Europese titel en werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster van het toernooi.

Shanna te Vrede (HCAW) won de Riet Vermaat Trofee voor beste juniorenwerpster en Damishah Charles (Twins) werd uitgeroepen tot beste juniorenspeelster, waarmee ze de Bep van Beijmerwerdt Trofee won. Vorig jaar won een andere jeugdwerpster van HCAW, Ilona Andringa, ook de Riet Vermaat Trofee. Damishah Charles werd de eerste Twins-speelster die de prijs won sinds Daisy de Peinder de trofee kreeg in 1994.

De Nol Houtkamp Award wordt jaarlijks uitgereikt aan personen die vele jaren zeer betrokken zijn op het gebied van (jeugd)opleidingen. Annie Hekker, de winnares van dit jaar, is hier al sinds 1990 bij betrokken binnen haar vereniging Roef!, waarvan ze sinds 1979 deel uitmaakt van het bestuur. Ze promoot de softbalsport enorm in het zuiden, vooral voor de jeugd.

Marco Molleman werd uitgeroepen tot Coach of the Year. In zijn debuutseizoen als Hoofd Coach in de Hoofdklasse leidde Molleman Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels naar het landskampioenschap. De ploeg verraste iedereen in de Holland Series met verslaan van favoriet Oolders Omaco Sparks Haarlem met 3-2 in de best-of-five. In augustus veroverde Terrasvogels ook de Europese Cup Winners Cup en bleef ongeslagen in het toernooi, dat werd gespeeld in Montegranaro (Italië).


...Marco Molleman...
...Coach of the Year...

...Dinet Oosting...
...Egbert vd Sluis Memorial Trofee...

...Monica Perry...
...Holland Series MVP...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)

FOTO-GALERIJ STAR AWARDS

(7 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.