Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 augustus 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Van Dusschoten, Blaauwgeers winnen Italiaanse titel
English

...Nathalie...

...Femke...
(© Foto's: Franco Bagattini - fastpitch.eu)
BOLLATE (Italië) - Rhibo La Loggia is de nieuwe (en verrassende) softbalkampioen van Italië. Na een week geleden op eigen veld tot een puntendeling te zijn gekomen in de eerste twee wedstrijden won La Loggia in het weekeined tweemaal op het veld van tegenstander Sanotint Bollate.

En zo veroverde La Loggia het Italiaanse landskampioenschap met de Nederlandse speelsters Femke van Dusschoten en Anne Blaauwgeers in het team. Vorig jaar werden de twee Nederlands kampioen als speelster van Alcmaria Victrix.

Pitcher Femke van Dusschoten en catcher Anne Blaauwgeers zijn twee van de vijf speelsters, die dit seizoen uitkwamen in de Italian Softball League. Outfielder Saskia Kosterink keerde terug als speelster van Bollate, terwijl pitcher Dagmar Bloeming en catcher Nathalie Timmermans uitkwamen voor DES Caserta. Met uitzondering van Kosterink speelden allen voor het eerst in de Italiaanse competitie. Op de laatste dag van het seizoen werd Lindsey Meadows de zesde Nederlandse speelster, want zij gooide voor Bollate in Game 4 van de Italian Series.

In de reguliere competitie was Femke van Dusschoten 9-2 en sloot af met een 1.31 ERA, terwijl ze 97 keer drie slag gooide in 64 1/3 inning. Anne Blaauwgeers speelde in 24 wedstrijden en sloeg .231 (9-uit-39), scoorde 13 runs en had vier binnengeslagen punten.

Saskia Kosterink voerde Bollate aan met een .506 slaggemiddelde (40-uit-79) met negen doubles en vijf homeruns, scoorde 41 runs en had 14 binnengeslagen punten. Met haar slaggemiddelde, honkslagen, gescoorde punten en tweehonkslagen leidde ze ook in de Italiaanse competitie.

Dagmar Bloeming was 13-1 met een 0.34 ERA voor Caserta en had 123 strikeouts in 83 innings. Bloeming had de meeste overwinningen en het beste ERA in de Italiaanse competitie. Ze was tweede in strikeouts achter Kimberly Reeder (Unione Fermana), die er 127 had. Nathalie Timmermans sloeg .368 (7-uit-19) met een tweehonkslag, een driehonkslag en twee homeruns, maar speelde in slechts negen wedstrijden. Ze scoorde zes punten en had vijf RBI's.


...Saskia...

...Dagmar...

...Anne...
(© Foto's: Franco Bagattini - fastpitch.eu)Play-Offs


...Saskia homert in Game 1...
(© Foto: Franco Bagattini - fastpitch.eu)

...Dagmar wint Game 1...
Franco Bagattini
fastpitch.eu
)
Bollate vs. Unione Fermana
In de best-of-five Play-Offs schakelde Bollate, dat in de competitie op de eerste plaats eindigde, Unione Fermana uit door met 3-1 te winnen. Bollate won de opener met 1-0, dankzij een one-out homerun van Saskia Kosterink (die 2-uit- sloeg) in de zesde inning op Kimberly Reeder.

Bollate won daarna ook Game 2 met 3-1 achter de pitching van Greta Cecchetti, die elfmaal drie slag gooide.

Een week later, op eigen veld, verloor Bollate de eerste wedstrijd met 4-1, waarin Kimberly Reeder achtmaal drie slag gooide en drie hits toestond.

De volgende wedstrijd werd gewonnen door Bollate met 6-1, waarin Cecchetti een 3-hitter gooide en Kosterink 1-uit-3 sloeg en eenmaal scoorde. Hiermee plaatste Bollate zich voor de finale.

La Loggia vs. Caserta
La Loggia ontmoette Caserta in hun Play-Offs en won de reeks ook met 3-1. In de opener won Caserta met 2-0 en gooide Dagmar Bloeming een shutout, waarin ze maar drie hits toestond. Ze stond tegenover Femke van Dusschoten, die maar één honkslag tegen kreeg, maar die leidde wel tot het eerste punt in de zesde inning. Een fout zorgde voor het tweede punt in de zevende slagbeurt.

In Game 2 won La Loggia met 6-3.

Een week later, in Caserta, won La Loggia tweemaal om de finale te bereiken. In de eerste wedstrijd won La Loggia met 4-1 in 13 innings. Bloeming gooide 10 innings voor Caserta en kwam tot elf strikeouts, terwijl ze maar vier hits toestond, waarna haar opvolgster drie runs tegen kreeg in de 13e inning. Van Dusschoten gooide twee innings in relief voor La Loggia. Anne Blaauwgeers kwam in het duel als derde honkvrouw en sloeg 0-uit-1, maar scoorde wel eenmaal.

In de volgende wedstrijd won La Loggia met 2-0. Beide runs werden gescoord in de zesde inning, waarvan één door Blaauwgeers, die pinch-runner was. Nathalie Timmermans was de catcher voor Caserta en sloeg 1-uit-3.Finale


...Femke wint Game 1...
Franco Bagattini
fastpitch.eu
)
De best-of-five finale begon met een double-header op zaterdag 3 augustus in La Loggia.

La Loggia won de opener met 3-0. Femke van Dusschoten gooide een complete wedstrijd en stond slechts twee honkslagen toe, terwijl ze zesmaal drie slag gooide. Als slagvrouw sloeg Femke 0-uit-3. Voor Bollate sloeg Saskia Kosterink 0-uit-3. In de startende line-up van Lo Loggia was Van Dusschoten de openingsslagvrouw. Toen de eerste inning begon was Anne Blaauwgeers pinch-hitter voor haar en werd geraakt door een worp. Hierna sloegen Amanda Fama en Sara Avanzi back-to-back homeruns om de stand op 3-0 te brengen.

In Game 2 wint Bollate met 3-1. Greta Cecchetti staat drie hits toe en Kosterink scoort een punt voor Bollate.

Vrijdagavond werd de finale voortgezet in Bollate met Game 3. La Loggia wint met 1-0. Anne Blaauwgeers staat aanvankelijk op de lijst als startende werpster, maar dat is natuurlijk een tactische 'benoeming' in de line-up. Nadat ze het duel als slagvrouw opent wordt ze vervangen door Femke van Dusschoten in de tweede helft van de eerste slagbeurt en gooide drie innings. Ze staat één honkslag toe en Blaauwgeers komt via de re-entry terug als pinch-hitter voor Van Dusschoten in de vierde inning. Hierna komt een nieuwe werpster in het duel die winnende werpster wordt. Saskia Kosterink slaat 0-uit-1 en krijgt twee vrije lopen voor Bollate. Het enige punt wordt in de vierde inning gescoord na een doorgeschoten bal.

Op zaterdag 10 augustus wint La Loggia met 5-1 om voor het eerst Italiaans kampioen te worden. Bollate neemt een 1-0 voorsprong in de eerste inning, maar La Loggia komt daarna tot een rally van vijf punten in de zesde inning op vier hits en twee fouten. La Loggia komt tot de comeback op Lindsey Meadows, die is ingevlogen vanuit Nederland om in de wedstrijd van vandaag te gooien. In de Nederlandse Hoofdklasse-competitie heeft FysioExpert Olympia Haarlem geen wedstrijden op het programma staan en dus kan Meadows uitkomen voor Bollate, waar ze vorig seizoen speelde. Meadows wordt de verliezende werpster en krijgt zeven honkslagen tegen. Stella Turazzi is de winnende werpster en staat vijf hits toe. Anne Blaauwgeers start als 3e honkvrouw en slaat 0-uit-1.

En zo doet La Loggia, dat in 2009 naar de hoogste afdeling promoveerde, hetzelfde als in de Play-Offs: de laatste twee wedstrijden bij de tegenstander winnen!

(10 augustus)


...Het enige punt in Game 3 wordt gescoord...
...Anne is de slagvrouw, Greta Cecchetti de pitcher...
...Alfonso Olivieri is de umpire...

...Lindsey gooit Game 4 voor Bollate......La Loggia is voor het eerst Italiaans landskampioen...
(© Foto's: Franco Bagattini - fastpitch.eu)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.