Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 april 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Centrals en Hoofd Coach Caroline Theunissen uit elkaar!
English
DE BILT - Centrals heeft op woendag 17 april onverwacht bekend gemaakt dat het heeft gebroken met hun Hoofd Coach Caroline Theunissen. Zij is met onmiddellijke ingang opgevolgd door Base Langezaal, die Assistent Coach was. Oud-speelster Petra van Elteren wordt aan de begeleiding toegevoegd als nieuwe Assistent Coach.


...Caroline Theunissen...

...Bas Langezaal...
(© Beide foto's: Marco Stoovelaar)
In een persbericht stelt Centrals dat Caroline Theunissen van haar taken is ontheven ''door de verantwoordelijken in het bestuur''. De verklaring stelt verder dat ''Er geen vertrouwen meer was in haar functioneren als hoofdcoach, vanwege het niet voldoende communiceren in het team en met de coach van het tweede team'.

Caroline Theunissen nam de coaching bij Centrals over na afloop van het seizoen 2011, nadat de ploeg uit de Hoofdklasse was gedegradeerd. Vorig jaar leidde ze de ploeg naar de tweede plaats in de Overgangsklasse, waardoor het team zich plaatste voor de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off. In die reeks won Centrals van Twins om dit seizoen weer terug te keren naar de Hoofdklasse.

Twee weken geleden was Centrals niet succesvol tijdens het jaarlijkse Jan de Wit Toernooi in Haarlem, maar opende het nieuwe seizoen afgelopen weekeinde met een puntendeling tegen landskampioen Alcmaria Victrix. Na 8-2 verlies in de opener won Centrals Game 2 met 1-0.

Bas Langezaal was vorig seizoen de Hoofd Coach van Robur '58, dat toen kampioen werd in de Overgangsklasse met recht op automatische promitie naar de Hoofdklasse. Echter, Robur '58 koos er voor niet te promoveren, omdat het niet over een representatieve ploeg voor de Hoofdklasse zou beschikken. Met zijn aanstelling als nieuwe Hoofd Coach keert Langezaal als Hoofd Coach terug in de Hoofdklasse. In 2005 en 2006 was Langezaal Hoofd Coach van Sparks Haarlem. In 2005 veroverde Sparks Haarlem de kampioenstitel. In 2006 werd Langezaal eind september vervangen door Johan Kluijskens, die het seizoen afsloot.

Nieuwe Assistent Coach Petra van Elteren is in het verleden Hoofd Coach geweest van Centrals toen het niet in de Hoofdklasse uitkwam. In 1993 speelde ze in 20 Hoofdklasse-wedstrijden voor Amsterdam Pirates. Zij zal zich over drie weken bij de ploeg voegen, omdat zij momenteel vanwege vakantie in de Verenigde Staten verblijft.

De breuk met Caroline Theunissen na slechts twee wedstrijden is de snelste sinds Twins en Hoofd Coach Koen Janssen uit elkaar gingen na de eerste twee wedstrijden van het seizoen 2004. In 2011 brak Tex Town Tigers met hun Hoofd Coach Meagan Hartung na de eerste zes wedstrijden van het nieuwe seizoen. Sinds 2004 is het viermaal voorgekomen dat een ploeg en een Hoofd Coach één of twee weken voor aanvang van de competitie uit elkaar gingen.

(17 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.