Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Terrasvogels-secretaris/team manager Martin de Jonker overleden
English

IN MEMORIAM


...Martin de Jonker...
(1953 - 2013)

HAARLEM - De Nederlandse softbalwereld kreeg vrijdagavond 18 oktober enorm triest nieuws te horen, want Martin de Jonker, secretaris en team manager van landskampioen Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels is overleden. Martin zou aanstaande donderdag 60 jaar zijn geworden.

Er is gelegenheid om afscheid te nemen van Martin de Jonker op woensdag 23 oktober van 19.00 tot 20.00 uur in de rouwkamer van Crematorium Westerveld, Duin en Kruidbergerweg 2-6 in Driehuis.
De crematieplechtigheid vindt plaats op donderdag 24 oktober om 15.15 uur in de grote aula van genoemd crematorium. Tijd van samenkomst is 15.00 uur.

Martin de Jonker kreeg begin augustus te horen dat hij een zeer ernstige ziekte had, maar kon desondanks met het team meereizen naar Montegranaro (Italië) voor het Cup Winners Cup-toernooi. De ploeg speelde een sterk toernooi, bleef ongeslagen en veroverde de Cup voor het tweede jaar op rij. Helaas moest Martin twee dagen voor de finale worden opgenomen in het ziekenhuis, maar hij volgde het duel vanuit zijn ziekenhuisbed via play-by-play.

Een week nadat de ploeg weer terug was keerde ook Martin huiswaarts en hij was op 31 augustus weer op het veld van Terrasvogels. Op die dag hervatte de ploeg de reguliere competitie en werd gehuldigd voor het winnen van de Europa Cup. Martin ontving die dag zijn bijbehorende medaille. Helaas was het de laatste keer dat hij op zijn geliefde veld was, want kort erna onderging hij een operatie.

In september bereikte Terrasvogels de Holland Series en speelde een enerverende en spannende reeks tegen favoriet Oolders Omaco Sparks Haarlem, waarvoor alle vijf wedstrijden nodig waren. Net als in Italië speelde de ploeg vol overgave en enthousiasme en veroverde voor het eerst sinds 2007 de kampioenstitel. Na de wedstrijd belden de speelsters met Martin in het ziekenhuis om samen met hem de titel te vieren.

Met het overlijden van Martin de Jonker heeft Terrasvogels een enorme klap gekregen, want hij was bij vrijwel alles van de club betrokken. Martin, die in het verleden ook actief was bij Onze Gezellen, kwam zo'n tien jaar geleden naar Terrasvogels en raakte al snel betrokken bij allerlei activiteiten. In 2005 werd hij de zogenoemde Facility Manager en overzag hij alle activiteiten op het complex, maar ook in en rondom het clubhuis van Terrasvogels op 'Sportpark De Elta'. In recente jaren hielp Martin mee aan de bouw van de kantine, een indoor-slagkooi, een extra kleedkamer en uitbreiding van de thuis dug-out.

Maar hij deed veel meer. Martin was ook één van de personen die voor het speelveld zorgde, maar ook voor het beheer van de kantine. Hij verzorgde de voorraad en stond regelmatig zelf achter de bar. Het werd een traditie dat hij tijdens en na de wedstrijden hamburgers bakte.

In december 2009 werd hij secretaris van het softbalbestuur van Terrasvogels. Vanaf dat moment beheerde hij ook het wedstrijdsecretariaat voor alle softbalteams van de vereniging. Maar hij woonde ook de nodige vergaderingen en bijeenkomsten bij van de KNBSB, het hoofdbestuur van Terrasvogels en besprekingen met gemeente-functionarissen. Bovendien was hij één van de contactpersonen voor de sponsors van de club.

Martin was sinds 2005 als begeleider zeer betrokken bij het eerste softbalteam, waarvan hij in 2010 team manager werd. Hij zorgde ondermeer voor de uniformen, die hij na de wedstrijd innam, waarna ze werden gewassen door zijn vrouw Nel. Hij zorgde ervoor dat alles was geregeld voor de speelsters, coaches en begeleiding. Met het softbalteam reisde Martin naar alle Europese bekertoernooien sinds hij deel uitmaakte van de begeleiding.

Op 5 oktober, de dag voordat de ploeg het landskampioenschap veroverde, werd de kantine op Sportpark 'De Elta' officiëel vernoemd naar Martin de Jonker.

Martin stond nooit op de voorgrond, hij deed simpelweg alles voor anderen. En altijd met een karakteristieke lach op zijn gezicht.

De webmaster van Grand Slam * Stats & News condoleert zijn vrouw Nel en zijn dochters Linda en Michelle en wenst hen enorm veel sterkte met dit grote verlies.

(19 oktober)

(© Foto's: Marco Stoovelaar)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.