Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Japan, China, Chinese Taipei geplaatst voor WK Softbal
English
KAOHSIUNG (Taiwan) - Japan, China en Chinese Taipei (Taiwan) zullen AziŽ volgend jaar vertegenwoordigen op het 14e ISF Wereldkampioenschap Softbal Dames, dat dan zal worden gehouden van 15 t/m 24 augustus op het Nol Houtkamp Sportpark in Haarlem. De drie landen kwalificeerden zich op donderdag (28 november) tijdens het Aziatisch WK Kwalificatie Toernooi in Kaohsiung (Taiwan). Het evenement werd vrijdag (29 november) afgesloten met een 2-1 overwinning in de finale van China vs. Japan, dat vorig jaar de wereldtitel veroverde in Whitehorse (Canada).

Naast Japan, China en Chinese Taipei namen nog drie landen deel aan het evenement, de Filippijnen, Zuid-Korea en Hong Kong.

Japan bleef in de voorronde ongeslagen en stond zelfs geen punten toe. De Japanse ploeg boekte overtuigende overwinningen vs. Hong Kong (10-0), Zuid-Korea (11-0), Filippijnen (7-0) en Taiwan (6-0), maar won slechts met 4-0 van China. De nederlaag tegen Japan was de enige voor China, dat ruim won vs. Hong Kong (15-0), Filippijnen (9-1) en Taiwan (7-0). China had wel een taaie tegenstander in Zuid-Korea en won slechts met 7-5.

Taiwan eindigde op de derde plaats na de voorronde door de nederlagen tegen Japan en China, maar won van Hong Kong (16-0), Zuid-Korea (13-2) en de Filippijnen (9-0). Het vierde team dat de page-system Play-Off bereikte was dat van de Filippijnen, dat won van Hong Kong (3-1) en Zuid-Korea (3-2). Hong Kong eindigde puntloos op de laatste plaats, want Zuid-Korea boekte de enige zege tegen dit team met een 11-0 shutout.


...Japan's troef Yukiko Ueno in actie tijdens de...
...Olympische Spelen van 2008 in Peking...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Door op de eerste en tweede plaats te eindigen werden Japan en China de eerste twee teams die zich kwalificeerden voor het Wereldkampioenschap. In de eerste Play-Off wedstrijd op donderdag bleef Japan ongeslagen en zette ook de shutout-streak voort door met 4-0 te winnen vs. China. Met de winst bereikte Japan de finale, terwijl China het bronzen duel (de herkansingswedstrijd) moest spelen.

In de tweede Play-Off wedstrijd schakelde Taiwan de Filippijnen uit door met 9-2 te winnen om het derde team te worden dat zich kwalificeerde voor het eerste Wereldkampioenschap in Europa.

Op vrijdag won China vs. Taiwan om de tweede finalist van het toernooi te worden. In de finale stond China tegenover de Japanse pitchingtroef Yukiko Ueno, die met Japan het brons won op de Olympische Spelen van 2004 (Athene, Griekenland) en het goud in 2008 (Peking, China). Maar vandaag moest ze twee punten toestaan, resulterend in een 2-1 zege voor China, dat hiermee Japan's winning streak brak en het toernooi won.

Vorig jaar won Japan de finale van het Wereldkampioenschap in Canada vs. USA met 2-1 in 10 innings. China eindigde toen op de vijfde plaats na een 5-4 verlies in acht innings vs. AustraliŽ, dat uiteindelijk het brons won. Taiwan werd vorig jaar in de Play-Offs uitgeschakeld door het Nederlands Softbal Team, dat met 4-3 win en de volgende ronde bereikte. Oranje liep toen tegen een 4-0 shutout-verlies aan tegen gastland Canada om op de zesde plaats te eindigen, terwijl de Canadese ploeg vierde werd.

(29 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.