Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 april 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar


Softbalteams openen nieuw seizoen
English
AMSTERDAM - Het nieuwe softbalseizoen gaat op zaterdag 12 april van start met vier double-headers in de Hoofdklasse en nog eens vier in de Overgangsklasse.

Het wordt een interessant seizoen, want in 2015 zal een nieuwe competitie-opzet worden geïntroduceerd. Volgend jaar komen slechts zes (in plaats van acht) teams in de hoogste afdeling uit die dan de Golden League zal heten. Een uit twee poules bestaande Silver Challenge League vervangt de Overgangsklasse.

Vier ploegen plaatsen zich automatische voor de nieuwe Golden League. De ploeg die landskampioen wordt, plus de verliezer van de Holland Series en het verliezende team van de Backdoor Play-Off spelen volgend jaar in de Golden League. Het vierde team is Jong Oranje, dat dan zal luisteren naar de naam Talent Team Holland.

Het verliezende team van de nr. 3 vs. nr. 4 Play-Off gaat deelnemen aan een Plaatsingspoule. Dit team krijgt gezelschap van de ploegen die op de vijfde, zesde en zevende plaats eindigen in de reguliere competitie van de Hoofdklasse, plus de nummers één en twee van de Overgangsklasse. De twee beste ploegen uit de Plaatsingsronde spelen in 2015 in de Golden League.

De ploeg die in de Hoofdklasse op de laatste plaats eindigt degradeert naar de Silver Challenge League.

Zaterdag opent landskampioen Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels het seizoen met een double-header bij DSS, dat vorig seizoen promoveerde naar de Hoofdklasse. De double-header, die begint om 15:00 uur, wordt gespeeld op het veld van Kinheim in Haarlem, omdat het complex van DSS nog in gebruik is voor voetbal.

Oolders Omaco Sparks Haarlem, dat met lege handen stond in de Holland Series, begint het seizoen eveneens 'on the road'. De ploeg speelt bij Gryphons in Rosmalen en begint om 14:30 uur.

Alcmaria Victrix, dat vorig seizoen de eerste ronde won van de Play-Offs, begint voor eigen publiek en ontvangt vanaf 14:00 uur Centrals. FysioExpert Olympia Haarlem, dat de Play-Offs verloor van Alcmaria Victrix, opent het seizoen in Vleuten en ontmoet vanaf 14:00 uur UVV.

Op zondag speelt Centrals opnieuw een double-header en ontvangt dan Jong Oranje vanaf 14:00 uur.

Alle wedstrijden in de Hoofdklasse kunnen weer worden gevolgd via een live play-by-play.

Stand, Uitslagen & Programma

In de Overgangsklasse opent Tex Town Tigers, dat vorig seizoen uit de Hoofdklasse degradeerde, met een double-header bij Ban-Topa Future Stars in Amsterdam, vanaf 14:00 uur. Amsterdam Pirates, dat vorig seizoen de Promotie Play-Off vs. Centrals verloor, opent op eigen veld om 14:00 uur tegen Twins.

Euro Stars en Roef! zijn de twee teams die dit seizoen als eerste in actie zullen komen. Zij beginnen om 13:00 uur met de eerste wedstrijd van hun double-header in Capelle a/d IJssel.

Om 15:00 uur ontmoeten Mr. Cocker HCAW en Onze Gezellen elkaar in de resterende double-header in deze afdeling.

(11 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.