Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 juni 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Olympia Haarlem als derde geplaatst voor Play-Offs
English
ALKMAAR / VLEUTEN / ROSMALEN / HAARLEM - FysioExpert Olympia Haarlem heeft zich vandaag (zaterdag 14 juni) als derde ploeg gekwalificeerd voor de Play-Offs van dit seizoen na winst van de double-header bij Alcmaria Victrix. Afgelopen maandag bereikte Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels zich als tweede voor de Play-Offs nadat Oolders Omaco Sparks Haarlem twee weken eerder de eerste was.

De vierde plaats wordt momenteel ingenomen door UVV, dat twee punten voor staat op het op de vijfde plaats staande Alcmaria Victrix. Op dit moment lijken deze twee teams de voornaamste kandidaten te zijn voor de vierde en laatste plek in de Play-Offs. Maar wie op de vierde plaats zal eindigen wordt mogelijk pas beslist op de laatste speeldag van de reguliere competitie op 13 september als UVV en Alcmaria Victrix tegenover elkaar staan in een double-header.

Komend weekeinde worden voorlopig de laatste wedstrijden in de competitie gespeeld, die dan wordt onderbroken tot eind augustus. De competitie wordt hervat op 6 september. Het Nederlands Softbal Team verblijft in de maand juli in Illinois (USA) om zich voor te bereiden op het Wereldkampioenschap, dat wordt gehouden van 15-24 augustus in Haarlem. Tussen de terugkeer uit de States en de opening van het WK speelt Oranje een reeks van tien wedstrijden door het hele land. Om deze periode te overbruggen nemen zeven van de acht Hoofdklasse-teams deel aan de Summer League, die op 28 juni begint en op 9 augustus wordt afgesloten. De enige ploeg die daar niet aan deelneemt is Oolders Omaco Sparks Haarlem, omdat de verwachting is dat het merendeel van de speelsters zal uitkomen voor de nationale ploeg. Omdat Sparks Haarlem door de afwezigheid van deze speelsters niet een representatief team kan samenstellen heeft men zich teruggetrokken voor de Summer League.

Vandaag won FysioExpert Olympia Haarlem tweemaal bij Alcmaria Victrix, beide shutouts. De opener werd met 3-0 gewonnen. Met de winst plaatste de ploeg zich officiëel voor de Play-Offs. Winnende werpster Lindsey Meadows stond slechts drie honkslagen toe. Olympia Haarlem won de tweede wedstrijd met een 11-0 shutout. Olympia kwam tot acht honkslagen, waaronder drie van Lindsey Meadows, die tweemaal een tweehonkslag sloeg en vier binnengeslagen punten had, terwijl ze tweemaal scoorde.

Regerend landskampioen Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels boekte twee comfortabele overwinningen tegen UVV. In de opener won Terrasvogels met 12-1. Femke van Dusschoten stond slechts één honkslag toe en kwam tot 10 strikeouts, terwijl Gabi Obia viermaal scoorde voor Terrasvogels. De tweede wedstrijd eindigde in een 10-2 zege met als hoogtepunt een 5-run rally in de derde inning. Terrasvogels kwam tot 12 honkslagen, waaronder vier van Britt Vonk, die haar vijfde homerun van het seizoen sloeg en alleen de tweehonkslag miste om 'for-the-cycle' te slaan. Ze scoorde tweemaal en had vijf binnengeslagen punten.

Oolders Omaco Sparks Haarlem won tweemaal vs. DSS. In de opener kwam Sparks Haarlem tot een rally van negen punten in de tweede inning en won met 13-0. Karin Tuk droeg bij met vier binnengeslagen punten. In Game 2 kon de ploeg niet veel afstand nemen op Quincey Catsburg en stond na vier innings met slechts 2-0 voor. Sparks Haarlem won uiteindelijk met 4-0. DSS sloeg slechts één honkslag, die werd geslagen door Morgan Sampson met twee uit in de tweede helft van de zevende inning op reliever Rebecca Soumeru, die het werpen in de zesde inning had overgenomen van Dagmar Bloeming. Bloeming stond maar één speelster tot de honken toe in vijf innings en dat gebeurde via vier wijd met één uit in de tweede inning, maar toen volgde een dubbelspel. Sparks Haarlem sloeg negen honkslagen, waaronder drie van Nathalie Timmermans, allen tweehonkslagen.

Gryphons en Centrals deelden hun double-header. Centrals won de opener met 4-2 en stond met 3-0 voor na drie innings. Winnende werpster Whitney Johnson gooiden 13 keer drie slag. In Game 2 won Gryphons ruim met 11-1 op negen honkslagen, waaronder drie van Mariëlle Vleugels, die een tweehonkslag en driehonkslag sloeg. Bijna alle punten van Gryphons werden dankzij Vleugels gescoord, want ze had zeven binnengeslagen punten en scoorde zelf tweemaal. Winnende werpster Emma Holden kwam tot zeven strikeouts en stond maar twee hits toe.

(14 juni)

(complete verslagen komen later)

Stand, Uitslagen & Programma
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.