Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
DSS wint tweemaal; Meadows gooit No-Hitter
English
HAARLEM / ALKMAAR / VLEUTEN - DSS, dat dit seizoen haar rentree maakt op het hoogste niveau, boekte vandaag (zaterdag 26 april) de eerste twee overwinningen en kwam nipt tot winst tegen Gryphons. DSS had slechts eenmaal gescoord in de voorgaande vier wedstrijden toen men het moest opnemen tegen 'powerhouses' Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels en Oolders Omaco Sparks Haarlem, maar scoorde vandaag elfmaal. Op eigen veld won DSS de opener vs. Gryphons met 3-2 op een walk-off double van Kim Scholtes. DSS won daarna ook Game 2 met 8-7 na een 5-3 achterstand in de derde inning. DSS voegde toen vijf runs toe, waarvan er drie werden binnengeslagen door Kim Scholtes. Gryphons heeft nu vijf van de zes gespeelde wedstrijden verloren.

Lindsey Meadows gooide een 7-inning No-Hitter in de openingswedstrijd van FysioExpert Olympia Haarlem tegen Centrals. Olympia Haarlem won met 4-0, waarna de ploeg slechts vier innings nodig had om met 11-1 te winnen in het volgende duel op 12 hits, waaronder drie van Lisanne van den Berg.

Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels shutout Alcmaria Victrix met 10-0 in de opener en registreerde daarmee de vijfde shutout-zege op rij sinds de start van het seizoen. Hiermee evenaarde de ploeg het record dat Terrasvogels zelf realiseerde in 2007. Kate Gentile homerde in de 5 inning durende eerste wedstrijd. Terrasvogels stond daarna slechts met 1-0 voor na vijf innings in Game 2, maar won uiteindelijk met 5-2.

Oolders Omaco Sparks Haarlem kon aanvankelijk UVV niet van zich afschudden in de opener van hun double-header. UVV wiste een vroege 2-0 achterstand uit en kwam langszij, maar hierna hernam Sparks Haarlem de leiding en won met 6-2. In Game 2 kwam Sparks Haarlem tot een 7-0 shutout in een 5-inning duel met als hoogtepunt een homerun geslagen door Karin Tuk. Hiermee heeft UVV nu alle acht gespeelde wedstrijd met verlies afgesloten.

(26 april)
DSS vs. Gryphons
In Haarlem speelden DSS en Gryphons twee 'close games', die beide eindigden in 'one-run victories' voor DSS. De thuisploeg stond in de opener tweemaal achter, maar won met 3-2 in de zevende inning op een 'walk-off double' van Kim Scholtes. In Game 2, keek DSS driemaal tegen een achterstand aan, maar won met 8-7 en dit keer droeg Scholtes bij met een 2-run triple.

In de eerste wedstrijd stond DSS met 1-0 achter in de eerste en 2-1 in de zesde, maar kwam beide keren langszij en won met twee uit in de zevende inning.

Gryphons opende de score in de eerste slagbeurt op startende werpster Quincey Catsburg. Met één uit sloeg Kiki Draaijer een honkslag en kreeg Mariëlle Vleugels vier wijd. Hierna werd een fout gemaakt op een 'force play-grounder' van Kelly De Lannoy, waardoor Draaijer kon scoren. Maar twee loopsters bleven achter, omdat een strikeout en vangbal volgden.

DSS kwam onmiddellijk langszij in de eigen eerste inning op Mariëlle Vleugels. Noa Brand begon met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag van Denice van Dijk en scoorde op een hierna volgende honkslag van Morgan Sampson.


...Kim Scholtes...
...'walk-off double' in Game 1...
...2-run triple in Game 2...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Gryphons liet hierna vier loopsters tegen in de volgende vier innings, waarvan één op het tweede honk. In de vijfde ging pinch-runner Judith van Ekeren uit bij een poging het derde honk te stelen.

DSS kwam dicht bij een punt in de tweede inning toen Eva Halman op het honk kwam na een fout en het derde honk bereikte na een tweehonkslag van Anouk Sassen. Maar de twee bleven achter, want Vleugels volgde met drie strikeouts. In de volgende drie innings liet DSS nog eens vier loopsters achter.

Beide teams scoorden opnieuw in de zesde slagbeurt. Eerst hernam Gryphons de leiding. Emily Wiemken begon met een honkslag en haar pinch-runner Maureen van Poorten schoof op na een opofferingsstootslag van Lynn Thompson. De bal werd vervolgens richting tweede honk gegooid om van Poorten uit te schakelen, maar de bal eindigde in het outfield, resulterend in een punt.

Opnieuw wist DSS gelijk weer langszij te komen in de tweede helft van de zesde. Eva Halman begon met een honkslag en bereikte het derde honk toen Anouk Sassen's opofferingsstootslag eindigde in een fout. Met één uit stal de laatste het tweede honk, waarna pinch-hitter Puck van der Kolk's pop-fly eveneens een fout opleverde en Halman in staat stelde het gelijkmakende punt te scoren. Maar DSS liet ook loopsters op het tweede en derde honk achter in deze beurt, zodat de stand dus op 2-2 kwam.

In de eerste helft van de zevende inning kreeg Gryphons de honken vol met twee uit. Cindy van der Zanden bereikte het honk na een fout en schoof op na een OSS van Kiki Draaijer, waarna Kelly de Lannoy en Emily Wiemken beiden vier wijd kregen met twee uit. Maar de drie loopsters strandden, omdat een vangbal de inning afsloot.

DSS sloeg hierna toe in de 2e7. Denice van Dijk opende met een honkslag, schoof op na een OSS van Morgan Sampson en scoorde toen Kim Scholtes volgde met een 'walk-off double'.

In Game 2 verzuimde Gryphons driemaal een voorsprong vast te houden en stond opnieuw met lege handen.

Vanaf het begin was het wederom een 'close game'. Gryphons opende ook nu weer de score in de eerste inning, dit keer met twee runs op starter Puck van der Kolk. Met twee uit en Mariëlle Vleugels (velderskeus) op het eerste honk kreeg Kelly De Lannoy vier wijd en volgde Erin Belles met een RBI-single. Met loopsters op het eerste en derde honk scoorde De Lannoy toen Belles uitging in een rundown.

DSS reageerde met twee eigen punten op Mariëlle Vleugels, die opnieuw startte voor Gryphons. De ploeg uit Rosmalen moet het momenteel doen zonder de Maltese/Canadese pitcher Shannon Galea, die vanwege werkzaamheden moest terugkeren naar Canada, maar zich later in het seizoen weer bij de ploeg zal voegen. Daarnaast is werpster Britt Draaijer herstellende van een schouderblessure, terwijl Vleugels zelf ook nog herstellende is van een blessure. Over een paar weken wordt de pitchingstaf van Gryphons weer uitgebreid als Emma Holden arriveert. De ploeg voegt dan ook de in Zweden geboren infielder Kehli Washington aan de ploeg toen.


...Morgan Sampson...
...3 Hits in Game 1...
...2 Runs in Game 2...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de eerste DSS-slagbeurt opende Noa Brand met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Denice van Dijk, waarna de honken vol kwamen te staan met twee uit toen Kim Scholtes en Eva Halman vier wijd kregen. Hierna kregen ook Anouk Sassen en Madelon Paauwe een vrije loop, waardoor tweemaal werd gescoord en de stand dus in balans kwam. Drie loopsters bleven even later achter toen een strikeout de slagbeurt afsloot.

In de tweede inning hernam Gryphons de leiding toen Kiki Draaijer het honk bereikte na een fout en ging scoren toen een nieuwe fout (met één uit) werd gemaakt op een grounder van Emily Wiemken. Een dubbelspel maakte een einde aan de inning.

Opnieuw kwam DSS langszij in de thuishelft. Tessa Hoekstra en Noa Brand begonnen met honkslagen en schoven na een nieuwe succesvolle opofferingsstootslag van Denice van Dijk. Een opofferingsslag van Morgan Sampson maakte er vervolgens 3-3 van.

In de derde inning nam Gryphons voor de derde keer de leiding en scoorde opnieuw met twee uit. Cindy van der Zanden begon met een honkslag en scoorde op een 2-out single van Kelly De Lannoy, die zelf even later scoorde na een honkslag van Erin Belles.

Dit keer liet DSS een loopster achter in de eigen helft, maar bracht de stand voor de derde keer in evenwicht in de vierde slagbeurt. Met één uit sloeg Denice van Dijk een driehonkslag. Volgende slagvrouw Morgan Sampson kreeg vervolgens opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creëeren. Even later stal ze het tweede honk en toen daarop een foute aanngooi volgde kon Van Dijk scoren. Hierna sloeg Kim Scholtes en honkslag om Sampson binnen te brengen en er een 5-5 stand van te maken.

Na een puntloze vijfde inning sloeg DSS met drie runs toe in de zesde slagbeurt met als hoogtepunt twee back-to-back triples. Noa Brand opende met vier wijd, maar ging gedwongen uit op een klap naar het rechtsveld van Denice van Dijk. Morgan Sampson kreeg even later vier wije en Kim Scholtes volgde hierna met een 2-run triple om de stand op 7-5 te brengen. Even later sloeg ook Eva Halman een driehonkslag. Daarop scoorde Scholtes en bracht ook een nieuwe werpster in, want Jasmijn Besselink nam het over van Vleugels.

De wedstrijd kwam bijna weer in evenwicht in de eerste helft van de zevende inning. Emily Wiemken begon met een honkslag, waarna haar pinch-runner Charlotte Drijvers opschoof na een grounder en een wilde worp. Cindy van der Zanden kreeg daarna vier wijd en Lynn Thompson volgde met een RBI-grounder. Hierna bereikte ook Van der Zanden het derde honk via een wilde worp, waarna ze scoorde toen Mariëlle Vleugels een honkslag sloeg. Maar de wedstrijd eindigde met een vangbal, zodat het 8-7 bleef in het voordeel van DSS, dat hiermee de eerste twee wedstrijden van het seizoen won.

Game 1
DSS - Gryphons 3-2
RHE
Gryphons1000010-273
DSS1000011-384
(één uit toen het winnende punt werd gescoord in de zevende inning)
pitcher Gryphonsinn.SOBBHRER
Mariëlle Vleugels, L (1-2)6.182832
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, W (1-2)733722
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Louis Rohan.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play-Hans Vleugels (Gryphons).
Speeltijd-1:59 uur.

Game 2
DSS - Gryphons 8-7
RHE
Gryphons2120002-771
DSS210203X-88/td>2
pitchers Gryphonsinn.SOBBHRER
Mariëlle Vleugels, L (1-3)5.138888
Jasmijn Besselink0.2-1---
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Puck van der Kolk4 (*)13454
Anouk Sassen, W (1-1)312322
(*) - Van der Kolk gooide op één slagvrouw in de 5e inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Louis Rohan, 1B-Albert Tolen.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play-Hans Vleugels (Gryphons).
Speeltijd-2:07 uur.
FysioExpert Olympia Haarlem vs. Centrals
In Haarlem won FysioExpert Olympia Haarlem tweemaal vs. Centrals, 4-0 en 11-1. In de opener gooide Lindsey Meadows een No-Hitter en in de tweede wedstrijd hield Eva Voortman haar voormalige club op slechts vier honkslagen.


...Lindsey Meadows...
...No-Hitter...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de eerste wedstrijd van de dag had Lindsey Meadows slechts 74 pitches nodig voor het gooien van een 7-inning No-Hitter. De rechtshander gooide twaalfmaal drie slag en gaf geen vrije lopen weg. Ze schakelde de eerste elf slagvrouwen op rij uit (waaronder zeven opeenvolgende strikeouts), maar haar Perfect Game eindigde in de vierde inning toen Casey Pomeroy het honk bereikte na een fout met twee uit. Zij zou de enige honkloopster zijn voor Centrals, want Meadows schakelde vervolgens ook weer de volgened tien slagvrouwen op rij uit.

Olympia Haarlem nam een 2-0 voorsprong in de eerste ining op Casey Pomeroy, die het hele duel gooide voor Centrals. Merel Oosterveld begon met een honkslag, waarna Eva Voortman het honk bereikte via een fout. Een honkslag van Dinet Oosting leverde vervolgens het eerste punt op, gevolgd door een opofferingsslag met één uit van Dominique Sprengers, waardoor het 2-0 werd.

Olympia Haarlem liet twee loopsters achter in de tweede inning, maar voegde weer een punt toe in de derde toen Dinet Oosting en Lindsey Meadows openden met back-to-back doubles.

De thuisploeg bereikte wederom het honk in de vierde en vijfde inning, maar liet toen twee loopsters achter. De Haarlemse ploeg scoorde het laatste punt in de zesde. Met twee uit sloeg Suzanne Meiring een honkslag en scoorde toen Merel Oosterveld volgde met een driehonkslag.

In Game 2 besliste Olympia Haarlem het duel vroeg en stond na drie innings al met 7-0 voor.

Winnende werpster Eva Voortman gooide viermaal drie slag en stond vier hits toe in de eerste wedstrijd tegen haar voormalige club. Sinds haar debuut in de Hoofkdlasse in 2009 gooide de linkshander voor Centrals op het hoogste niveau. Ze speelde ook voor Centrals in 2012 toen de ploeg uitkwam in de Overgangsklasse na degradatie een jaar eerder.

Olympia Haarlem scoorde tweemaal in de eerste inning op Hoofdklasse-rookie Emma Bosman en het was Voortman die bij beide runs betrokken was. Lead-off hitter Merel Oosterveld bereikte het honk na een fout en stal het tweede honk, waarna ze scoorde op een honkslag van Voortman. Die schoof vervolgens op na een grounder en stal het derde honk nadat Meadows vier wijd had gekregen. Toen de laatste uitging in een rundown wist Voortman het tweede punt te scoren voor de thuisploeg.

Een 4-run rally volgde in de tweede inning. Nikki Harte begon met een honkslag en schoof op na een grounder en een honkslag van Lisanne van den Berg. Hierna sloeg ook Suzanne Meiring een honkslag en dat bracht Harte over de plaat. Met loopsters op het eerste en tweede honk en één uit werd een fout gemaakt op een klap van Merel Oosterveld, resulterend in een punt. Met twee uit scoorden Meiring en Oosterveld op een driehonkslag van Dinet Oosting om de stand op te voeren naar 6-0.

In de derde voegde Olympia Haarlem het volgende punt toe nadat Stephanie Ruiter een driehonkslag sloeg me één uit en scoorde op een honkslag van Lisanne van den Berg.

Centrals scoorde even later hun enige punt in de eerste helft van de vierde inning toen Wishe van Heijningen homerde met twee uit.

In de tweede helft van de vierde inning kwam Olympia Haarlem opnieuw tot een rally van vier runs om het verschil van 10 punten te bereiken. Eva Voortman opende met een driehonkslag (de derde voor Olympia in dit duel), waarna ze scoorde op een opofferingsslag van Dinet Oosting. Lindsey Meadows sloeg even later een honkslag, net als Nikki Harte met twee uit. De laatste honkslag werd gevolgd door een fout in het outfield, waardoor het volgende punt kon worden gescoord, waarna Stephanie Ruiter en Lisanne van den Berg (die 3-uit-4 sloeg) back-to-back doubles sloegen om de laatste twee punten binnen te brengen en het duel af te sluiten via de mercy-rule.

Game 1
FysioExpert Olympia Haarlem - Centrals 4-0
RHE
Centrals0000000-003
FysioExpert Olympia Haarlem201001X-481
pitcher Centralsinn.SOBBHRER
Casey Pomeroy, L (0-4)611843
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (3-0)712----
(Lindsey Meadows gooit een No-Hitter)
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Peter Vonk, 1B-Patrick Reus.
Official Scorer-Olga Lablans.
Play-by-Play-Robert Meijboom (Olympia Haarlem).
Speeltijd-1:20 uur.

Game 2
FysioExpert Olympia Haarlem - Centrals 11-1 (4 inn.)
RHE
Centrals0001 -143
FysioExpert Olympia Haarlem2414 -11120
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de vierde inning)
pitcher Centralsinn.SOBBHRER
Emma Bosman, L (0-1)3.2-212116
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, W (3-0)44-411
Homerun: Centrals: Wishe van Heijningen (1)(solo,4e,op Voortman).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Peter Vonk.
Official Scorer-Olga Lablans.
Play-by-Play-Huub Rustman (Olympia Haarlem).
Speeltijd-1:06 uur.
Alcmaria Victrix vs. Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels
In Alkmaar won Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels vandaag tweemaal bij Alcmaria Victrix. De regerend landskampioen opende met een 10-0 shutout-zege, waarna met 5-2 werd gewonnen in het volgende duel.


...Jessie van Aalst...
...double, triple, 5 RBI's...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Met de 10-0 zege boekte Terrasvogels de vijfde opeenvolgende shutout-overwinning op rij sinds de start van het seizoen om het eigen record uit 2007 te evenaren. De puntloze streak van 31 1/3 opeenvolgende innings eindigde met één uit in de vijfde inning van Game 2. Drie personen die zeven jaar geleden betrokken bij het record waren er vandaag ook weer bij. Linda Hoenderdos, nu één van de coaches van Terrasvogels, was toen één van de speelsters van het team. Een andere speelster toen bij Terrasvogels was Sandra Gouverneur en die was er nu bij als Hoofd Coach van Alcmaria Victrix. De derde is huidige Terrasvogels-speelster Anouk van den Heuvel en die kwam in 2007 uit voor Euro Stars, wat toen een einde maakte aan de streak.

In Game 1 opende Terrasvogels de score in de eerste inning met drie runs op Svenja de Lincel. De eerste twee runs kwamen snel tot stand, want de eerste drie slagvrouwen sloegen allemaal honkslagen. Marisèla de Wind opende met een tweehonkslag en schoof op na een honkslag van Lizzie Clarijs. Ze scoorden toen Jessie van Aalst volgde met een 2-run double tegen haar voormalige ploeg, maar ze werd op het derde honk uitgeschakeld bij een poging er een driehonkslag van te maken. Hierna kreeg Anouk van den Heuvel vier wijd, schoof op na een 'force play-grounder' (die geen nullen opleverde) van Lisa Waasdorp en een wilde worp, waarna ze scoorde op een opofferingsslag van Kate Gentile, waardoor het 3-0 werd.

Ook in de tweede inning werd driemaal gescoord. Dit keer begon Gabi Obia met een honkslag en scoorde op een hierna volgende driehonkslag van Myrthe Smid, die later zelf scoorde op een grounder van Marisèla de Wind. Hierna sloeg ook Lizzie Clarijs een driehonkslag en ging scoren op een grounder van Jessie van Aalst, waardoor het 6-0 werd.

In de derde inning opende Kate Gentile met een honkslag, schoof op na vier wijd, maar werd toen op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een honkslag van Myrthe Smid.

Een nieuwe 3-run rally volgde in de vierde slagbeurt. Met twee uit kreeg Anouk van den Heuvel vier wijd en sloeg Lisa Waasdorp een honkslag, die werd gevolgd door een puntscorende fout. Hierna homerde Kate Gentile om er een 9-0 van te maken.

Het verschil van 10 punten werd bereikt in de vijfde inning. Myrthe Smid kreeg toen vier wijd, schoof op na een vrije loop voor De Wind en een grounder van Clarijs, waarna ze scoorde op een opofferingsslag van Van Aalst.


...Kate Gentile...
...3-run homerun...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Voor Terrasvogels gooide Femke van Dusschoten haar derde shutout op rij en kwam tot elf strikeouts. Ze stond slechts drie hits toe aan het team waar ze in 2011 en 2012 speelde en met wie ze in 2012 landskampioen werd. Twee van de drie hits die ze tegenkreeg werden geslagen door Anne Blaauwgeers, die haar catcher was bij Alcmaria Victrix. Zij was ook de enige Alcmaria-speelster die een paar keer dicht bij een punt kwam. In de eerste inning opende ze met vier wijd, schoof op na een OSS en stal het derde honk, maar strandde daar. In de derde sloeg ze een honkslag met één uit, maar bleef toen achter op het tweede honk. En in de vijfde kwam ze op het honk met een stootslag-honkslag met twee uit, schoof op na een honkslag van Kim Buizer en een wilde worp, maar bleef toen opnieuw op het derde honk achter, omdat een strikeout het duel afsloot.

Game 2 was een stuk spannender, want Terrasvogels stond na vijf innings slechts met 1-0 voor. Maar de ploeg kwam hierna tot een rally van vier runs in de zesde slagbeurt op weg naar een 5-2 overwinning.

Na twee loopsters te hebben achtergelaten in de eerste inning opende Terrasvogels de score in de tweede slagbeurt op Laura Treurniet. Met twee uit sloeg Gabi Obia een honkslag, schoof op na een fout en scoorde op een honkslag van Myrthe Smid.

Terrasvogels kon hierna in de volgende drie innings niet verder afstand nemen en liet zeven loopsters achter. In de vijfde had de ploeg de honken vol met één uit, maar toen sloten twee vangballen de slagbeurt af.

Maar in de zesde inning sloeg Terrasvogels toen met vier runs. Myrthe Smid opende met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Marisèla de Wind, waarna ze scoorde toen een fout volgde op een honkslag van Lizzie Clarijs, die hierdoor zelf het derde honk bereikte. Een driehonkslag van Jessie van Aalst, honkslag van Anouk van den Heuvel en driehonkslag van Lisa Waasdorp verhoogden de stand vervolgens naar 5-0.

Alcmaria Victrix kwam dicht bij de gelijkmaker in de 2e4, maar de Terrasvogels-verdediging voorkwam dat. Met één uit sloegen Rachel van Veen en Laura Treurniet een honkslag. Even later kwamen de honken vol te staan toen ook Maaike Blaauwgeers een honkslag sloeg. Hierna ging Van Veen gedwongen uit op de plaat en sloot een grounder de inning af.

In de vijfde opende Svenja de Lincel met een driehonkslag voor Alcmaria, maar strandde op het derde honk.

In de 2e6 brak Alcmaria de puntloze inning-streak van Terrasvogels door tweemaal te scoren. Rachel van Veen begon met een honkslag, stal het tweede honk en schoof op via een wilde worp met één uit, gevolgd door vier wijd voor Maaike Blaauwgeers. Nadat het leek alsof de voorste loopster was uitgeschakeld na een stootslag van Brenda Beers volgde een foute aangooi en dat leverde het eerste punt op. Even later scoorde de thuisploeg het volgende punt op een opofferingsstootslag van Lorraine Kieft.

Maar daar bleef het bij voor Alcmaria Victrix, want Terrasvogels-pitcher Ginger de Weert zorgde voor drie nullen op rij in de zevende, waaronder twee strikeouts. Ze had er acht in dit duel.

Game 1
Alcmaria Victrix - Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels 0-10 (5 inn.)
RHE
Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels33031 -10101
Alcmaria Victrix00000 -031
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Femke van Dusschoten, W (3-0)51123--
pitcher Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Svenja de Lincel, L (1-2)527101010
Homerun: Terrasvogels: Kate Gentile (1)(2-run,4e,op De Lincel).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Rob Veldkamp, 1B-Carolien Stadhouders.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play-Pieter van der Ploeg.
Speeltijd-1:10 uur.

Game 2
Alcmaria Victrix - Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels 2-5
RHE
Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels0100040-5102
Alcmaria Victrix0000020-274
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Ginger de Weert, W (3-0)781721
pitchers Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Laura Treurniet, L (1-2)5.2141054
Svenja de Lincel1.121---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Carolien Stadhouders, 1B-Rob Veldkamp.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play-Pieter van der Ploeg.
Speeltijd-1:56 uur.
UVV vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem
In Vleuten won Oolders Omaco Sparks Haarlem met 6-2 en 7-0 vs. UVV. In Game 1 was de stand 2-2 na twee innings en nam Sparks Haarlem iets meer afstand vanaf de derde inning, maar voegde nog maar vier runs toe en moest voor het eerst dit seizoen een volledige 7-inning wedstrijd spelen. In de tweede wedstrijd leidde Sparks Haarlem met 5-0 na drie innings en sloot het duel in vijf innings af met een verschil van zeven punten.


...Kirsten Scheele...
...16 strikeouts...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de opener gooide Kirsten Scheele het hele duel voor Sparks Haarlem en schakelde 16 slagvrouwen met drie slag uit. De 16 strikeouts zijn de meeste in een Hoofdklasse-wedstrijd sinds Amanda Lindsey er 17 had op 18 juni 2011 als werpster voor Olympia Haarlem tegen Twins. De laatste keer dat Kirsten Scheele zoveel keer drie slag gooide was op 30 april 2011 toen ze er 15 had vs. Olympia Haarlem. Vorig seizoen had Sparks Haarlem slechts één wedstrijd waarin een werpster tienmaal drie slag gooide. Dat was ook Kirsten Scheele, die op 15 juni tienmaal drie slag gooide in een nederlaag vs. Terrasvogels.

Sparks Haarlem scoorde tweemaal in de eerste inning op Chelsey Schoenfeldt, die het hele duel gooide voor UVV. Lead-off hitter Chantal Versluis kreeg drie slag, maar bereikte het honk na een doorgeschoten bal, waarna ze opschoof op na een grounder van Nathalie Gosewehr, het derde honk stal en scoorde toen daar een foute aangooi op volgde. Hierna bereikte Saskia Kosterink het honk na een fout, stal het tweede honk, kwam op het derde toen Debby Connor werd uitgevangen en scoorde op een honkslag van Virginie Anneveld.

UVV antwoordde met twee eigen runs op Kirsten Scheele. Met één uit kreeg Naomi Andringa drie slag, maar kwam op het honk via een foute aangooi. De honken kwamen vol te staan toen Stephanie Reid een honkslag sloeg en Chelsey Schoenfeldt vier wijd kreeg. Andringa scoorde even later na een wilde worp en de gelijkmaker kwam tot stand toen Cintia de Groodt een honkslag sloeg met twee uit.

Nadat Sparks Haarlem op rij was uitgegaan in de tweede inning hernam de ploeg de leiding in de derde, maar liet toen ook twee loopsters achter. Met twee uit sloeg Saskia Kosterink een honkslag, bereikte het derde honk na een honkslag van Connor en scoorde toen Anneveld na een fout op het honk kwam.

Sparks Haarlem voegde het volgende punt toe in de vierde, eveneens met twee uit. Manoa Weijgertse sloeg toen een tweehonkslag en scoorde op een hierna volgende driehonkslag van Chantal Versluis, die zelf op het derde honk achterbleef.

In de vijfde werd weer een punt gescoord. Kosterink opende met een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Connor. Hierna kreeg Anneveld vier wijd en werd Areke Spel ingezet als pinch-runner voor Connor, maar een line drive van Nathalie Timmermans eindigde toen in een 'unassisted double play' van korte stop Stephanie Reid en een line drive van volgende slagvrouw Michelle van Driel werd gevangen door pitcher Schoenfeldt om de inning af te sluiten.


...Virginie Anneveld...
...3 Runs, 4 Hits, 2 RBI's...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Sparks Haarlem scoorde het laatste punt in de zevende inning. Met twee uit sloeg Debby Connor een driehonkslag en scoorde toen Virginie Anneveld volgde met een honkslag.

Na de stand in balans te hebben gebracht in de eerste inning liet UVV een loopster achter in de tweede. De thuisploeg kreeg een loopster op het derde honk in de derde slagbeurt. Met één uit sloeg Chelsey Schoenfeldt een tweehonkslag en haar pinch-runner Thirza Sam-Sin (die haar Hoofdklasse-debuut maakte) schoof op naar het derde honk op een grounder van Misja Koops, maar bleef toen achter.

Kirsten Scheele schakelde vervolgens zes slagvrouwen op rij uit, waarvan de eerste vijf met een strikeout. In de zesde kreeg ze een lead-off single tegen van Schoenfeldt, maar volgde met drie nullen, waaronder opnieuw twee strikeouts. In de zevende sloeg Bente Erkelens een honkslag met één uit, maar werd gedwongen uitgeschakeld. Scheele sloot de inning hierna af met haar 16e strikeout in het duel.

In Game 2 kwam Dagmar Bloeming tot zes strikeouts en gooide een 2-hitter om haar derde opeenvolgende shutout-zege te boeken.

Sparks Haarlem stond na drie innings met 5-0 voor en liet UVV dit keer niet dichtbij komen. In de eerste inning opende Chantal Versluis met een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een foute en scoorde op een wilde worp om Sparks Haarlem op een vroege voorsprong te zetten.

Drie runs werden toegevoegd met twee uit in de tweede inning op vijf hits. Virginie Anneveld opende met een honkslag, waarna Areke Spel een honkslag sloeg met één uit. Nadat een binnenhoog de tweede nul opleverde bracht een honkslag van Manoa Weijgertse een punt binnen, gevolgd door een outfield-fout en dat had een nieuw punt tot gevolg. Een honkslag van Chantal Versluis maakte er daarna 4-0 van.

In de derde slagbeurt op Melissa Burger begon Virginie Anneveld met vier wijd en scoorde toen Karin Tuk volgde met een tweehonkslag.

Na een puntloze vier inning werd het verschil van zeven punten bereikt in de vijfde inning en dat werd gedaan door hetzelfde duo als twee innings eerder. Met één uit sloeg Anneveld een honkslag en schoof op na een wilde worp, waarna Tuk haar derde homerun van het seizoen sloeg om de stand op 7-0 te brengen.

UVV wist geen enkele keer het tweede honk te bereiken op Dagmar Bloeming. Ze gooide vier wijd op Stephanie Reid met twee uit in de eerste inning, maar die bleef op het eerste honk achter. In de volgende inning kreeg ze drie nullen op rij, waarna Bente Erkelens een honkslag sloeg met één uit in de derde, maar eveneens niet voorbij het eerste honk kwam. In de vierde sloeg Chelsey Schoenfeldt een honkslag met één uit, maar haar pinch-runner Daniëlle Everse ging gedwongen uit op het tweede honk. In de vijfde inning gooide Bloeming driemaal drie slag om een einde te maken aan de wedstrijd.

Game 1
UVV - Oolders Omaco Sparks Haarlem 2-6
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem2011101-6101
UVV2000000-263
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Kirsten Scheele, W (3-0)716162-
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Chelsey Schoenfeldt, L (0-4)7211063
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Hans Hornstra.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play-Dieks Bannink.
Speeltijd-1:46 uur.

Game 2
UVV - Oolders Omaco Sparks Haarlem 0-7 (5 inn.)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem13102 -790
UVV00000 -022
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, W (3-0)5612--
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Melissa Burger, L (0-4)4.115976
Cintia de Groodt0.2-1---
Homerun: Sparks Haarlem: Karin Tuk (3)(2-run,5e,op Burger).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Hans Hornstra, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play-Dieks Bannink.
Speeltijd-1:24 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.