Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Rosters samengesteld voor Nederlandse Softbal Teams
English
NIEUWEGEIN - De coaches van de Nederlandse Nationale Softbal Teams hebben hun rosters samengesteld voor dit seizoen. De speelsters en hun verenigingen werden eerder deze week geÔnformeerd over de selecties.

22 speelsters zijn uitgenodigd voor de voorlopige selectie van het Nederlands Softbal Team, dat binnenkort met de voorbereidingen begint voor het komende Europees Kampioenschap in juli voor eigen publiek op het complex van Gryphons in Rosmalen. Het programma voor de trainingen en oefenwedstrijden wordt later bekend gemaakt. In de selectie ontbreken de ervaren Dagmar Bloeming en Virginie Anneveld, die beiden dit seizoen professioneel zullen spelen bij Pennsylvania Rebellion in de National Pro Fastpitch (NPF) in de USA en zodoende niet beschikbaar zijn voor het Europees Kampioenschap.

...Geselecteerd in beide teams...
...Lizzie Clarijs, Maxime van Dalen & Manoa Weijgertse...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)
Voor Jong Oranje Rood, dat onder de naam Holland Talent Team zal uitkomen in de Hoofdklasse (Golden League), werden 21 speelsters geselecteerd. De ploeg gaat vanaf april trainen op de woensdagavond op het veld van Houten Dragons in Houten.

Drie speelsters werden opgenomen in de selecties van beide teams, namelijk Lizzie Clarijs, Maxime van Dalen en Manoa Weijgertse.

De slogan voor dit jaar is Road to Tokyo 2020, omdat de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) zich voorbereidt op de mogelijke terugkeer van honkbal en softbal op het Olympische Programma van de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo (Japan). Het gastland mag twee sporten toevoegen en honkbal en softbal zijn daarvoor zeer serieuze kandidaten, omdat beide sporten zeer populair en succesvol zijn in Japan. De definitieve beslissing hierover volgt pas volgend jaar.

In de komende zes jaar richt de KNBSB zich op de samenstelling van een representatief en competitief team voor een Olympisch Kwalificatie Toernooi, dat zal plaatsvinden in 2019 wanneer beide sporten daadwerkelijk terugkeren. Door de teruglopende subsidies richt de KNBSB zich in 2015 op twee onderdelen. Dat is deelname van het Nederlands Team aan het Europees Kampioenschap in Rosmalen en deelname van het Holland Talent Team in de Golden League. Dat betekent dat Jong Oranje deze zomer niet zal deelnemen aan het Wereldkampioenschap Junioren in Oklahoma City (USA).

Uitgenodigd voor het Nederlands Softbal Team zijn:

Pitchers:
Lindsey Meadows (Tex Town Tigers), Kirsten Scheele, Rebecca Soumeru (beiden Oolders Omaco Sparks Haarlem), Eva Voortman (FysioExpert Olympia Haarlem) en Ginger de Weert (Terrasvogels).
Catchers:
Gabi Obia (Terrasvogels), Nathalie Timmermans en Karin Tuk (beiden Oolders Omar Sparks Haarlem).
Infielders:
Jessie van Aalst, Lizzie Clarijs, Britt Vonk (allen Terrasvogels), Anne Blaauwgeers (+ C), Debby Connor, Maxime van Dalen, Chantal Versluis, Manoa Weijgertse (allen Oolders Omaco Sparks Haarlem), Shareday Christina en Dinet Oosting (+ C) (beiden FysioExpert Olympia Haarlem).
Outfielders:
Nathalie Gosewehr, Saskia Kosterink, Areke Spel (allen Oolders Omaco Sparks Haarlem) en MarisŤla de Wind (Terrasvogels).

Geselecteerd voor het Holland Talent Team zijn:

Pitchers:
Ilona Andringa (UVV), Quincey Catsburg (DSS), DaniŽlle ten Donkelaar (Tex Town Tigers), Lisa Hop (Birds), Celeste Kool (Almere '90) en Roos-Marijn Kramer (HCAW).
Positie-speelsters:
Brenda Beers, Rachel van Veen (beiden FysioExpert Olympia Haarlem), Damishah Charles, Maxime van Dalen, Manoa Weijgertse (allen Oolders Omaco Sparks Haarlem), Lizzie Clarijs (Terrasvogels), Annemiek Jansen, Isa Los, Laura Wissink (beiden Tex Town Tigers), Wies Ligtvoet (Roef!), Tammie Lijbers (Twins), Dervisa Mutic (HCAW), Ismay Poot, Britt Remmers (beiden Almere '90) en Rhowan Stuart (Amsterdam Pirates).

(6 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.