Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 december 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Fotos: Sparks Haarlem)

Sparks Haarlem Sportploeg van het Jaar in Haarlem
English
HAARLEM - Het softbalteam van Oolders Omaco Sparks Haarlem is opnieuw gekozen tot Sportploeg van het Jaar in de Gemeente Haarlem tijdens de Haarlemse Sportverkiezingen. De uitreiking van de prijzen vond dinsdagavond (8 december) plaats in de Gravenzaal van het Haarlemse Stadhuis.


...Coach Erik Vrugt, Maxime van Dalen, Hoofd Coach Peter van Dalen,...
...Anne Blaauwgeers en Cindy van der Zanden vertegenwoordigden...
...Sparks Haarlem bij de Haarlemse Sportverkiezingen...
(© Foto: Sparks Haarlem)
Het is de derde keer op rij dat een vrouwen-softbalploeg is uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar en het beeldje wint dat is vernoemd naar sportpionier Pim Mulier. Honkbal-kampioen Kinheim won in 2012.

Twee jaar geleden, in 2013, vond de laatste editie plaats van het jaarlijkse Topsport Gala Kennemerland. Tijdens dat evenement werden de beste sporters gehuldigd uit de regio Kennemerland (Haarlem en omgeving) in de tent van Circus Herman Renz. Toen werd landskampioen en Europa Cup Winners Cup-winnaar Terrasvogels uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar.

Door het wegvallen van sponsoren kwam het Topsport Gala Kennemerland in 2014 te vervallen. Echter, om toch de kampioenen te kunnen huldigen besloten de Gemeente Haarlem en de Stichting Topsport Kennemerland gezamenlijk de sporters te eren. In december vorig vond daardoor de Huldiging Topsportkampioenen Kennemerland plaats, eveneens in het Stadhuis van Haarlem. Oolders Omaco Sparks Haarlem werd toen eveneens gekozen tot Sportploeg van het Jaar, nadat men het gehele seizoen ongeslagen bleef, het landskampioenschap veroverde en de Europese Cup Winners Cup won.

Dit keer veranderde het evenement opnieuw van naam en heet nu Haarlemse Sportverliezingen. Voor deze prijzen komen alleen atleten en teams in aanmerking uit de stad Haarlem. De uitreking vond wederom plaats in het Haarlemse Stadhuis, dat ook in het verleden de locatie was van het evenement. Voor de unieke omgeving in 2013 werd het evenement ook georganiseerd in de Philharmonie (theater) in Haarlem.

Naast Sparks Haarlem waren ook genomineerd voor de titel Sportploeg van het Jaar Schaakvereniging Kennemer Combinatie (schaken) en Petanque Union Kennemerland (P.U.K.) (petanque). De eerste werd kampioen in de Eerste Klasse, de tweede landskampioen. Sparks Haarlem werd wederom landskampioen en won het brons in de strijd om de Europese Premiere Cup in ItaliŽ.

Nadat alle atleten waren gehuldigd werd de avond afgesloten met een wel heel speciaal muzikaal optreden van Fox & The Mayors. In die band spelen de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders (basgitaar), locoburgemeester en wethouder sport Jack van der Hoek (zang) en Haarlem's nachtburgermeester Marcel Schmidt (drums). De band werd gecompleteerd door Nick Vos.

Andere winnaars vanavond waren:
Sporttalent van het Jaar (meisjes) - Esmee Visser (schaatsen)
Sporttalent van het Jaar (jongens) - Bram Schwarz (roeien)
Sportvrouw van het Jaar - Kim Polling (judo)
Sportman van het Jaar - Henk Grol (judo)
Coach van het Jaar - Benito Maij (judo)
Sportspecial - Michael van Berckel (tennis)
Vrijwilliger van het Jaar - Theo Bloemzaad (DSS voetbal)

(9 december)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.