Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

National Pro Fastpitch breidt uit naar zes teams
English
NASHVILLE, Tennessee (USA) - De National Pro Fastpitch (NPF) kondigde onlangs aan dat de professionele softbal-league volgend seizoen een uitbreiding krijgt naar zes teams. De nieuwe ploeg wordt de Scrap Yard Dawgs, dat gaat spelen in Conroe in The Woodlands, ten noorden van Houston, Texas.

De ploeg gaat de thuiswedstrijden spelen in Scrap Yard Dawgs Stadium op het Scrap Yard Sports Complex, wat een landelijk bekende locatie is vanwege de organisatie van high school en college-toernooien en andere activiteiten. De coachingstaf en het roster van de Dawgs worden in de komende maanden bekend gemaakt.

In de competitie van volgend jaar zijn de Dawgs in gezelschap van de vijf bestaande teams Akron Racers, Chicago Bandits, Dallas Charge, Pennsylvania Rebellion en USSSA Florida Pride.
Dit jaar maakten Oranje-internationals Virginie Anneveld en Dagmar Bloeming hun profdebuut en kwamen uit voor Pennsylvania, dat onder leiding stond van Craig Montvidas, de succesvolle voormalige Hoofd Coach van het Nederlands Softbal Team.

Scrap Yard Dawgs wordt het eerste team dat is gelocaliseerd in de omgeving Houston sinds de Texas Thunder, die in 2007 verhuisde naar Rockford (Illinois) en Rockford Thunder werd. Het wordt het tweede team volgend seizoen in de staat Texas, naast Dallas Charge, dat dit jaar in de NPF debuteerde. Kevin Shelton, die dit jaar de General Manager was van de ploeg uit Dallas, heeft nu dezelfde positie hij de Dawgs. In hun eerste jaar in de league bereikte Dallas gelijk de Play-Offs. Houston en omgeving heeft één van de grootste en meest actieve jeugd-softbal gemeenschappen in het land.

NPF-Commissioner Cheri Kempf zegt: ,,We zijn bijzonder trots op deze aankondiging. Het professionel fastpitch blijft zich uitbreiden.''

National Pro Fastpitch is actief sinds 1997 na aanvankelijk te hebben bestaan onder de naam Women's Pro Softball League. De league werd hernoemd in 2002. Sinds dat jaar is de NPF de Official Development Partner van Major League Baseball voor de verdere ontwikkeling en uitbreiding van het vrouwen fastpitch softbal. De NPF is de enige professionele vrouwen softbalcompetitie in de USA.

(12 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.