Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

André Prins Hitting Coach van Duitse Nationale Ploeg
English

...André Prins als coach van de Tsjechische Nationale...
...Ploeg op het Europees Kampioenschap...
...van 2013 in Praag...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
HAMBURG (Duitsland) - De ervaren Nederlandse softbal-coach André Prins gaat weer aan een nieuw hoofdstuk beginnen van zijn inmiddels indrukwekkende coaching-loopbaan. Eerder deze maand werd Prins benoemd tot Hitting Coach van de Nationale Ploeg van Duitsland. Dit werd bekend gemaakt door Udo Dehmel, de Hoofd Coach van de Duitse ploeg, die stelde dat Prins een uitmuntende expert is op het gebied van de aanval, zoals het slaan en de 'short game'. Dehmel had om de aanvulling van de Nederlandse coach aan zijn staf gevraagd bij de Duitse Bond.

André Prins heeft een lange en succesvolle loopbaan in het coachen van vrouwen softbalteams. Na tot in de jaren tachtig internationaal honkbal- en softbal-umpire te zijn geweest begon hij zich meer en meer te concentreren op het coachen van softbal. Hij begon met het coachen van clubteams en werd door de jaren heen een gerespecteerde en succesvolle coach met veel kennis van het spel.

Naast het coachen van clubteams raakte Prins ook steeds vaker betrokken bij het coachen en adviseren van nationale teams. In het verleden is Prins Hoofd Coach geweest van de nationale vrouwenploegen van Rusland, Frankrijk en Tsjechië en leidde ook de juniorenteams van deze landen. Prins heeft ook deel uitgemaakt van de coachingstaf van het Nederlands Softbal Team en leidde verschillende jaren Jong Oranje.

,,We kijken hier echt naar uit. We zijn zeer blij dat we een dergelijke, uitzonderlijke aanvallende coach als André aan onze staf kunnen toevoegen. Ik ben ervan overtuigd dat hij ons team zal helpen de volgende stap te maken'', aldus Udo Dehmel, die daarmee doelde op de doelstelling het Duitse softbal naar een hoger niveau te brengen en te klimmen op de Europese ranglijst.


...André Prins als coach van Frankrijk...
...op het Europees Kampioenschap...
...2011 in Italië...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Lena Först, de nieuwe vice-voorzitter voor softbal binnen de Deutscher Baseball & Softball Verband (Duitse Honkbal & Softbal Bond) voegt toe: ,,Onze speelsters en coaches zullen niet alleen technisch, maar ook mentaal leren van zijn ervaringen. Met zijn hulp hopen we de volgende stap te kunnen maken op het elite-niveau en dat is permament te klimmen naar de top-6 van het Europese softbal.''

Zoals gezegd is André Prins een zeer succesvolle coach. Naast het leiden van internationale teams introduceerde hij ook softbal-programma's, of hielp mee aan de uitvoering ervan, zoals bijvoorbeeld het Russische softbal-programma, dat hij mede hielp ontwikkelen tussen 1995 en 2004. Dankzij zijn bijdragen behoort het Russische softbal tegenwoordig tot de top van het Europese softbal.


...André Prins als coach van...
...Jong Oranje in 2009...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Prins leidde het Nederlandse Jeugd Programma in 2005-2009 en loodste de jeugdploegen naar twee Europese titels (Cadetten in 2007, Junioren in 2008). Een enorme prestatie werd neergezet in 2009 toen Prins het Nederlands Onder 16 Team naar het zilver leidde in het allereerste Jeugd Wereldkampioenschap Onder-16 in Tsjechië.

In 2011 en 2012 was André Prins de Hoofd Coach van zowel het nationale als het juniorenteam van Frankrijk. Met de Franse nationale ploeg eindigde hij op de zevende plaats op het Europees Kampioenschap van 2011 in Italië.

De afgelopen twee jaar was Prins Hoofd Coach van het nationale team van Tsjechië, met wie hij het brons won op het Europees Kampioenschap van 2013 voor eigen publiek in Praag.

Naast al deze activiteiten geeft Prins, die altijd enorm gedreven is als hij coacht, ook nog leiding aan twee softbal-academies in Nederland en België en is hij coach van het juniorenteam van Blue Angels.

Mirko Heid, Voorzitter van de DBV, zegt: ,,We willen het best mogelijke voor softbal. We hebben weer een sterke stem voor softbal in ons bestuur met de komst van Lena Först. Het is aan de speelsters om te profiteren van deze mogelijkheden.''

Deze zomer, van 19-25 juli, neemt Duitsland deel aan het Europees Kampioenschap in Rosmalen. In de voorronde (Poule A) ontmoet de Duitse ploeg Zweden, Denemarken, Israël en titelverdediger Nederland.

(13 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.