Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Twins boekt tweede zege vs. Euro Stars
English
OOSTERHOUT - Twins heeft ook de tweede wedstrijd tegen Euro Stars in winst omgezet. Op eigen veld won Twins dinsdagavond (14 april) met 10-3 in een wedstrijd, die vanwege de mercy-rule 4½ inning duurde.

De wedstrijd stond aanvankelijk op het programma als tweede wedstrijd van de openings double-header afgelopen zaterdag. Twins won met 3-1 in de opener, die in het eerste helft van de zevende inning werd gestaakt vanwege de regen. Hierna werd Game 2 afgelast vanwege de weersomstandigheden en opnieuw vastgesteld voor vanavond.

Aanstaande zaterdag speelt Twins een double-header bij Gryphons in Rosmalen, aanvang 14:00 uur.
Euro Stars opent dan het thuisseason en ontvangt Centrals, aanvang 13:00 uur.

(14 april)

Stand
Compleet Programma
Uitslagen
Game 2

Twins stond na twee innings al met 5-0 voor, maar al deze punten waren onverdiend. Euro Stars pakte er drie terug in de eerste helft van de derde inning, maar Twins voegde er zelf nog eens vijf toe om de wedstrijd via de mercy-rule af te kunnen sluiten.

Onder veel betere weersomstandigheden dan afgelopen zaterdag ging het duel van start op het veld van Twins met de oude Slotbosse Toren van het voormalige Kasteel Strijen (gebouwde in de 13 eeuw) op de achtergrond.

Twins opende de score in de eerste slagbeurt. Met één uit kreeg Manon van Alebeek drie slag, maar kwam na een doorgeschoten bal op het honk, waarna ze opschoof na een tweehonkslag van Lieke Duffhues. Een doorgeschoten bal en een 2-out double van Kelly De Lannoy maakten er daarna 2-0 van.

Drie punten volgden in de tweede inning. De honken kwamen vol te staan dankzij Minke Blok (honkslag), Michelle Edgtton (honkslag) en Noor Godefroy (velderskeus zonder nul). De voorste loopster ging vervolgens gedwongen uit op thuis na een grounder van Shauni Thys en na een vangbal bleven de honken vol staan. Met twee uit eindigde Manon van Alebeek's grounder in een fout en bracht een punt binnen. Een hierna volgende honkslag van Lieke Duffhues zogde voor de volgende twee punten en verhoogde de stand naar 5-0.

Euro Stars strandde vier loopsters (drie in scoringspositie) in de eerste twee slagbeurten, maar verkleinde de achterstand naar 5-3 in de derde inning. Kirsten Molle begon met een driehonkslag, waarna ze scoorde op een one-out single van Davinia de Kwant. De laatste ging gedwongen uit na een grounder van Merel Cramer, waarna Anna Prins een honkslag sloeg. De twee honkloopsters scoorden even later toen Eliza van 't Zelfde volgde met een driehonkslag om de stand op 5-3 te brengen, maar bleef daarna zelf achter.

Twins nam onmiddellijk meer afstand door tweemaal te scoren in de 2e3. Kelly De Lannoy en Minke Blok begonnen met honkslagen schoven op na een wilde worp. Ze scoorden vervolgens toen Michelle Edgtton een driehonkslag sloeg en dat leidde tot een werpsterswissel. Even later ging Edgtton uit op de plaat bij een poging te scoren op een grounder van Noor Godefroy. Twins strandde twee loopsters in deze beurt, maar stond nu met 7-3 voor.

In de vierde inning bereikte Twins het verschil van zeven punten om het duel voortijdig af te kunnen sluiten via de mercy-rule. Lieke Duffhues begon met vier wijd en Sandy Lauwers sloeg een honkslag, waarna een nieuwe driehonkslag volgde. Dit keer van de knuppel van Kelly De Lannoy, die daarmee beide loopsters binnensloeg en even later zelf scoorde op een opofferingsslag van Michelle Edgtton.

Met een 10-3 voorsprong nam Sheila van der Tang de picthing bij Twins over in de vijfde inning om het op te nemen tegen haar voormalige teamgenoten. Ze kreeg een lead-off single tegen van Davinia de Kwant, maar schakelde de volgende drie slagvrouwen uit om het verschil van zeven punten intact te houden en het duel af te sluiten.Twins - Euro Stars 10-3 (4½ inn.)(Game 2)
RHE
Euro Stars00300 -371
Twins2323X -10113
pitcher Euro Starsinn.SOBBHRER
Wendy van der Hoeven, L (0-1)2 (*)1-872
Merel Cramer211333
(*) - Van der Hoeven gooide op drie slagvrouwen in de derde inning
pitcher Twinsinn.SOBBHRER
Femke Duffhues, W (1-0)44-633
Sheila van der Tang1--1--
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Martin Lemstra, Gerrit-Jan van der Hoeven.
Scorer-Patty Lijbers (Twins).
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.