Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Terrasvogels voegt tweemaal winst toe vs. Talent Team; De Weert Perfect
English
SANTPOORT-ZUID - Terrasvogels won zondag (17 mei) tweemaal vs. het Talent Team Holland om terug te keren naar de gedeelde tweede plaats, een plek die wordt gedeeld met FysioExpert Olympia Haarlem.

In de opener draaide het Talent Team een 1-0 achterstand om in een 5-1 voorsprong in de derde inning, maar werd daarna puntloos gehouden in het restant van de wedstrijd. Een verrassende overwinning draaide daardoor alsnog in een 10-5 nederlaag, want Terrasvogels was vanaf de vierde inning zeer productief.

In de tweede wedstrijd gooide Ginger de Weert een 3-inning Perfect Game, terwijl Terrasvogels won met een 15-0 mercy-rule uitslag. Dit was De Weert's derde No-Hitter van het seizoen. Op zaterdag was ze de starter in een 'combined' No-Hitter.

(17 mei)
Game 1

Terrasvogels opende de score met één punt in de tweede inning op startende werpster Roos-Marijn Kramer. Marisèla de Wind begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Lizzie Clarijs en scoorde toen er een fout in het outfield volgde op een honkslag van Alyssa Taylor.

Het Talent Team kreeg driemaal drie slag in de eerste slagbeurt van Malou van Dusschoten. In de tweede slagbeurt sloeg Isa Los een driehonkslag met twee uit, maar bleef achter toen een nieuwe strikeout een einde aan de inning maakte.

De Junioren kwamen vervolgens tot een rally van vijf punten (één verdiend) in de eerste helft van de derde inning. De ploeg kwam tot drie hits, maar werd ook geholpen met twee verdedigende fouten. Lead-off hitter Wies Ligtvoet kwam na een fout op het honk en Annemiek Jansen sloeg een honkslag. Met deze loopsters op het tweede en derde honk kwamen de honken vol te staan toen een pop-fly van Brenda Beers werd gemist. Vier wijd voor Maxime van Dalen bracht de stand vervolgens in balans en een honkslag van Rachel van Veen bezorgde de Talenten een 2-1 voorsprong. Met één uit leidde een opofferingsstootslag van Laura Wissink (waarop iedereen safe was) tot het volgende punt. Met de honken nog altijd vol werd het vierde punt in de slagbeurt gescoord toen Isa Los werd geraakt door een worp en een honkslag van Rhowan Stuart maakte er 5-1 van in het voordeel van Jong Oranje. Met nog altijd drie loopsters op de honken herstelde Malou van Dusschoten zich en schakelde de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit om een einde aan de inning te maken.

In de volgende vier innings schakelde Van Dusschoten 12 van de 13 slagvrouwen uit die ze tegenover zich kreeg. In de vierde kreeg ze een one-out single tegen van Maxime van Dalen, maar daarna gingen de volgende elf slagvrouwen op rij uit. Van Dusschoten sloot het duel af met 12 strikeouts.

Terrasvogels begon de comeback in de vierde inning met het scoren van twee punten. Marisèla de Wind en Lizzie Clarijs begonnen met vier wijd. Een grounder van Alyssa Taylor zorgde daarna voor een gedwongen nul, maar ook tot een puntscorende fout. Een nieuwe 'force play-grounder' van Anna-Bè Bartels produceerde daarna het volgende punt.

In de vijfde inning draaide Terrasvogels het duel in eigen voordeel om door viermaal te scoren. Kimberly Jones werd geraakt door een worp en Ella Krommendijk kreeg vier wijd, waarna beiden opschoven na een opofferingsstootslag van Jessie van Aalst. Een gedwongen loop werd vervolgens opgezet via opzettelijk vier wijd voor Marisèla de Wind. Maar dat was niet succesvol, want Lizzie Clarijs volgde met een 2-run single die de stand in evenwicht bracht. Honkslagen van Alyssa Taylor en Ginger de Weert bezorgden Terrasvogels een 7-5 voorsprong die leidde tot een werperswissel. Na twee honkslagen te hebben geslagen op zaterdag sloeg De Weert er nu weer twee in dit duel. De tien slagbeurten en vier honkslagen tot nu toe dit seizoen zijn een 'career-high' voor haar.

De thuisploeg voegde nog eens drie runs toe in de zesde, dankzij een 2-run triple van Jessie van Aalst en een puntscorende honkslag van Lizzie Clarijs die er een 10-5 uitslag van maakten.Terrasvogels - Talent Team Holland 10-5 (Game 1)
RHE
Talent Team Holland0050000-553
Terrasvogels010243X-10122
pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, L (3-3)4.2-5874
Shaneequa Kock1.11-433
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Malou van Dusschoten, W (4-2)7122551
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Louis Rohan, 1B-Patrick Reus.
Official Scorer-Karin Pieneman.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:42 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 15,2° C, zuidwestelijke wind 27 kmu, luchtvochtigheid 50%.
Game 2

In de tweede wedstrijd schakelde Ginger de Weert alle negen slagvrouwen (vier strikeouts) die ze tegenover zich kreeg uit in een 3-inning wedstrijd en gooide dus een Perfect Game.

Terrasvogels kwam tot 14 honkslagen, waaronder drie van Ella Krommendijk en Jeske Meewisse, die beiden in hun eerste Hoofdklasse-seizoen uitkomen. Krommendijk scoorde ook drie punten, terwijl Meewisse er vier binnensloeg. Marisèla de Wind droeg bij met drie RBI's.

Terrasvogels scoorde vier punten in de eerste slagbeurt. De honken kwamen vol te staan toen Kimberly Jones vier wijd kreeg en Ella Krommendijk en Jessie van Aalst beiden een honkslag sloegen. De honken werden even later schoongeveegd toen Marisèla de Wind volgde met een 3-run double. De Wind then scoorde het volgende punt op een 2-out single van Jeske Meewisse.

Een 6-run rally met twee uit volgde in de tweede inning. Met de honken vol zorgde Lizzie Clarijs met een honkslag voor twee punten. Later in de slagbeurt leverde ook Jeske Meewisse een 2-run single af met volle honken, net als Myrthe Smid om de stand op te voeren naar 10-0.

Het verschil van 15 punten werd bereikt met één uit in de derde inning. Ella Krommendijk begon met een honkslag en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Jessie van Aalst. Hierna werd een punt gescoord toen Lizzie Clarijs via een fout op het honk kwam. Malou van Dusschoten en Jeske Meewisse volgden met honkslagen, waarvan de laatste het 13e punt opleverde voor Terrasvogels. De honken kwamen vol te staan toen Jessica Waasdorp na een fout het honk bereikte. Het volgende punt werd vervolgens gescoord toen ook Myrthe Smid na een fout op het honk kwam en het verschil van 15 punten werd bereikt op een 'basesloaded, walk-off single' van Kimberly Jones.Terrasvogels - Talent Team Holland 15-0 (3 inn.) (Game 2)
RHE
Talent Team Holland000 -004
Terrasvogels465 -15140
(één uit toen een verschil van 15 punten werd bereikt in de derde inning)
pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Daniëlle ten Donkelaar, L (1-2)1.22391010
Shaneequa Kock0.2--552
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Ginger de Weert, W (5-0)34----
(Ginger de Weert gooit een Perfect Game)
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Louis Rohan.
Official Scorer-Karin Pieneman.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:10 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 14,8° C, zuidwesteljke wind 25 kmu, luchtvochtigheid 48%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.