Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Selectie Nederlands Team bekend voor Europees Kampioenschap
English
NIEUWEGEIN - De selectie van het Nederlands Dames Softbal Team voor het komende Europees Kampioenschap is de afgelopen dagen bekend gemaakt. In de ploeg van 17 speelsters zijn vijf speelsters opgenomen die hun officiŽle debuut zullen maken in de nationale ploeg.

Regerend landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem heeft acht speelsters in de ploeg, terwijl er vijf afkomstig zijn van vice-kampioen Terrasvogels.

Ten opzichte van de vorige seizoenen zijn er een paar wijzigingen in de ploeg. Pitcher Dagmar Bloeming en Infieldster Virginie Anneveld zijn niet beschikbaar, want zij spelen momenteel professioneel in de National Pro Fastpitch (NPF). Een aantal andere speelsters is om uiteenlopende redenen niet beschikbaar. Terug in de ploeg is veteraan-pitcher Rebecca Soumeru, die vorig jaar geen deel uitmaakte van de ploeg tijdens het Wereldkampioenschap.

Vijf speelsters maken hun officiŽle Oranje-debuut, namelijk pitcher Ilona Andringa en infieldsters Damishah Charles, Maxime van Dalen, Suka Van Gurp en Manoa Weijgertse. Met uitzondering van Van Gurp speelden allen eerder al in oefenwedstrijden van het Nederlands Team in voorgaande jaren als toegevoegde speelster of als 'uitwisseling' in wedstrijden tegen Jong Oranje. Dit seizoen komen Andringa, Charles, Van Dalen en Weijgertse allen uit voor het Talent Team Holland (oftewel Jong Oranje) in de hoogste afdeling. Andringa is de enige speelster op het roster die niet actief is in de hoogste afdeling (Golden League). Zij speelt voor UVV, dat in de tweede hoogste afdeling speelt (Silver League).

Op de laatste drie evenementen (2009, 2011, 2013) veroverde het Nederlands Team ongeslagen de Europese titel. In dezelfde periode klom de ploeg op de wereldranglijst van de twaalfde naar de zesde plaats tijdens de Wereldkampioenschappen die sinds 2010 zijn gehouden.

Het Europees Kampioenschap zal plaatsvinden van 19 tot en met 25 juli op het complex van Gryphons in Rosmalen. In totaal zullen 20 nationale ploegen aan het evenement deelnemen.

Het Nederlands Team opent het evenement in de voorronde in Poule A en speelt de eerste wedstrijd zondagavond 19 juli vs. Duitsland, aanvang 20:00 uur.

Op maandag ontmoet Oranje IsraŽl (11:15 uur) en Zweden (18:30 uur). De ploeg sluit de voorronde op dinsdag af tegen Denemarken (14:00 uur).

De selectie ziet er als volgt uit:

Pitchers:
Ilona Andringa (UVV), Lindsey Meadows (plus OF)(Tex Town Tigers), Rebecca Soumeru (Oolders Omaco Sparks Haarlem), Eva Voortman (plus OF)(FysioExpert Olympia Haarlem) en Ginger de Weert (Terrasvogels).

Catchers:
Dinet Oosting (plus IF)(FysioExpert Olympia Haarlem), Anne Blaauwgeers en Karin Tuk (beiden Oolders Omaco Sparks Haarlem).

Infielders:
Jessie van Aalst (plus OF), Suka Van Gurp, Britt Vonk (allen Terrasvogels), Damishah Charles (plus OF), Maxime van Dalen en Manoa Weijgertse (allen Oolders Omaco Sparks Haarlem).

Outfielders:
Saskia Kosterink, Chantal Versluis (beiden Oolders Omaco Sparks Haarlem) en MarisŤla de Wind (Terrasvogels).

Coaching Staff:
Tracy Bunge (Co-Head Coach), Juni Francisca (Co-Head Coach), Karen Marr (Pitching Coach), Marcel Schippers (Coach), Mary-Ann Hatt (Coach).

Supporting Staff:
Ingrid Holstege (Fysiotherapeut), Paul Boonstra (Team Manager).

(17 juli)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.