Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Fred Versluis)

Sparks Haarlem opent met twee ruime shutouts tegen Alcmaria
English
HAARLEM - Regerend landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem begon het nieuwe seizoen in de Golden League zaterdag (18 april) met twee ruime overwinningen. De ploeg opende tegen Alcmaria Victrix, dat een jong en onervaren team samenstelde, nadat vrijwel alle speelsters na vorig seizoen waren vertrokken.

Op eigen veld wom Sparks Haarlem beide wedstrijden van de double-header met 15-0. Alcmaria Victrix sloeg slechts twee honkslagen vandaag in de twee wedstrijden, die samen maar twee uur duurden!

Vorig seizoen bleef Sparks Haarlem ongeslagen op weg naar de verovering van de kampioenstitel.

Peter van Dalen maakte zijn debuut als Hoofd Coach in de Hoodfklasse, want hij is de opvolger van Juni Francisca bij Sparks Haarlem. Francisca had de ploeg de afgelopen zeven jaar onder zijn hoede en is nu één van de twee coaches van het Nederlands Softbal Team.

Bij Alcmaria maakte Melvin Brown zijn rentree in de hoogste afdeling als coach. Hij coachte voor het laatste in de Hoofdklasse in 2012 bij UVV.

(18 april)
Game 1

In de opener stond Kirsten Scheele slechts één honkslag toe. Die kwam in de eerste helft van de eerste inning, de meeste productieve voor Alcmaria.

Met één uit sloeg de Amerikaanse catcher Shantae Duren een honkslag door he midden en bereikte het tweede honk na een doorgeschoten bal. Volgende slagvrouw Quita Borst werd geraakt door een worp en moest het duel verlaten, want haar pinch-runner Malou Smit bleef in de wedstrijd. Met loopsters op het eerste en tweede honk en slechts één uit had Alcmaria de kans de score te openen. Maar even later ging Duren gedwongen uit op het derde honk na een grounder van Lisette Untied, waarna een andere grounder de inning afsloot.

In de volgende twee innings schakelde Scheele zes slagvrouwen op rij uit met drie slag.

Nadat Alcmaria twee loopsters had achtergelaten in de eerste helft van de eerste inning sloeg Sparks Haarlem toen met vijf runs in de eerste eerste beurt op de Amerikaanse rechtshander Katherine Chavarria. De thuisploeg kwam als snel op het bord. Anne Blaauwgeers, die in de voorgaande vier seizoenen voor Alcmaria speelde, opende met een honkslag, stal het tweede en derde honk en scoorde toen Nathalie Gosewehr volgde met een driehonkslag. Areke Spel kreeg vervolgens vier wijd en Virginie Anneveld sloeg daarne een opofferingsslag. De volgende twee punten kwamen tot stand na fouten. De eerste daarvan volgde een honkslag van Maxime van Dalen, de tweede kwam op een grounder van Manoa Weijgertse. Een honkslag van Kiki Draaijer in haar eerste officiële slagbeurt voor Sparks Haarlem bracht de stand vervolgens op 5-0.

Het volgende punt werd toegevoegd in de tweede inning, dankzij een opofferingsslag van Anne Blaauwgeers, waarop werd gescoord door Chantal Versluis, die was begonnen met een driehonkslag.

In de derde inning kwam Sparks Haarlem tot een rally van negen punten op zes hits om het verschil van 15 punten te bereiken, waardoor het duel eerder kon worden afgesloten. In deze inning sloeg Kiki Draaijer een 2-run single, terwijl Anne Blaauwgeers (één punt) en Manoa Weijgertse (2-run) beiden puntscorende driehonkslagen sloegen en Nathalie Gosewehr een RBI-double toevoegde.

Slechts drie van de 15 door Sparks Haarlem gescoorde punten waren verdiend.Sparks Haarlem - Alcmaria Victrix 15-0 (3 inn.) (Game 1)
RHE
Alcmaria Victrix000 -015
Oolders Omaco Sparks Haarlem519 -15110
(twee uit toen een verschil van 15 punten werd bereikt in de derde inning)
pitcher Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Katherine Chavarria, L (0-1)2.2-311153
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Kirsten Scheele, W (1-0)37-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Louis Rohan, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-0:56 uur.

Game Notes: Opening Day seizoen 2015.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13° C, noordoostelijke wind 18 kmu, luchtvochtigheid 47%.
...De jonge ploeg van Alcmaria Victrix...


...De eerste bal gegooid...
...door een jeugsspeelster...

...Coaches Peter van Dalen en...
...Erik Vrugt worden voorgesteld...

...Anne Blaauwgeers scoort het 1e punt...

...Chantal Versluis 'triples' in de 2e inning...

...Winnende werpster Kirsten Scheele...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Game 2

In de tweede wedstrijd scoorde Sparks Haarlem hetzelfde aantal punten in elk van de drie gespeelde innings, net zoals in het eerste duel, alleen in een andere volgorde. Kwam de ploeg in de opener tot een rally van negen punten in de eerste slagbeurt, in deze wedstrijd scoorde Sparks Haarlem negen punten in de eerste inning. Hierna volgden vijf runs in de tweede en nog één in de derde om het duel af te sluiten.

In de eerste inning werden zeven honkslagen genoteerd en alle punten werden gescoord met twee uit! Met één uit sloeg Cindy van der Zanden (die vandaag ook haar Sparks-debuut maakte) een driehonkslag, waarna Karin Tuk werd geraakt door een worp met twee uit. De rally begon daarna met een honkslag van Virginie Anneveld, die volgende maand naar de States reist om haar profloopbaan te beginnen in de National Pro Fastpitch (NPF). Een honkslag van Maxime van Dalen, een veldfout, een 2-run double van Kiki Draaijer en een RBI-single van Damishah Charles (ook een nieuwkomer) zorgden daarna voor de volgende punten. In haar tweede slagbeurt in deze inning leverde Cindy van der Zanden een RBI-double af en die werd gevolgd door een 2-run single van Areke Spel, waarmee de stand werd opgevoerd naar 9-0.

Een 5-run rally volgde in de tweede inning, dankzij een opofferingsslag van Kiki Draaijer, RBI-triple van Damishah Charles, RBI-double van Cindy van der Zanden, vier wijd met volle honken voor Karin Tuk en een puntscorende grounder van Virginie Anneveld.

Sparks Haarlem-pitcher Rebecca Soumeru schakelde de eerste drie slagvrouwen uit en kreeg toen een lead-off single tegen van Lisette Untied in de tweede, maar zij zou de enige loopster zijn voor Alcmaria. Hierna schakelde Soumeru weer zes slagvrouwen op rij uit, waarvan vier met drie slag.

Sparks Haarlem bereikte daarna het verschil van 15 punten in de 2e3. Manoa Weijgertse begon met een honkslag, waarna ze scoorde op een 'walk-off double' van Kiki Draaijer.

Nieuwkomers Cindy van der Zanden en Kiki Draaijer droegen samen bij met vijf hits, vijf runs en zes RBI's in dit duel.Sparks Haarlem - Alcmaria Victrix 15-0 (3 inn.) (Game 2)
RHE
Alcmaria Victrix000 -014
Oolders Omaco Sparks Haarlem951 -15120
(nul uit toen een verschil van 15 punten werd bereikt in de derde inning)
pitcher Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Nikita Bing, L (0-1)111792
Nienke Verhofstad1 (*)-2563
(*) - Verhofstad gooit op twee slagvrouwen in de derde inning
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Rebecca Soumeru, W (1-0)35-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Louis Rohan.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:02 uur.

Game Notes: Opening Day seizoen 2015.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14° C, noordoostelijke wind 19 kmu, luchtvochtigheid 43%.
...Winnende werpster Rebecca Soumeru...

...Virginie Anneveld...

...Damishah Charles...
...Cindy van der Zanden, Damishah Charles en Kiki Draaijer speelden in hun eerste wedstrijden voor Sparks Haarlem...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.