Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Zwijndrecht & Hans Burger)

Prima pitching leidt UVV na winst in Zwijndrecht
English
ZWIJNDRECHT - UVV herstelde zich nadat de eerste twee wedstrijden van het seizoen tegen Ban-Topa Future Stars waren verloren door zaterdag (18 april) tweemaal te winnen vs. Zwijndrecht.

UVV won de opener met 9-3, waarna het de volgende wedstrijd besliste via de mercy-rule door met 10-3 te winnen in zes innings.

Met deze wedstrijden opende Zwijndrecht het seizoen, want een week eerder werden de eerste twee wedstrijden afgesloten bij Amsterdam Pirates.

Voor de eerste wedstrijd werd het seizoen geopend met het gooien van de ceremoniŽle eerste bal door oud-speelster Angela Verkerk, die na vorig seizoen stopte. Ook werd haar rugnummer 16 officiŽel 'retired'.

(18 april)
Game 1

UVV stond na drie innings met 2-0 achter, maar had een sterk slot door zeven punten te scoren in de laatste twee slagbeurten om met 9-3 te winnen.


...Het rugnummer van Angela Verkerk werd...
...officiŽel 'retired' voor de wedstrijd...
(© Foto: Zwijndrecht)
Zwijndrecht opende de score met twee uit in de eerste slagbeurt. Kelsey Huijzers sloeg hierna een honkslag en ging scoren toen Michelle van Bodegom volgde met een tweehonkslag. Claudia Kranendonk sloeg hierna een puntscorende honkslag om er 2-0 van te maken.

UVV bleef puntloos in de eerste drie innings en liet twee loopsters achter in de tweede slagbeurt. De ploeg scoorde daarna een punt in de vierde. Met ťťn uit sloeg Marleen van Gastel een honkslag, waarna de honken vol kwamen met twee uit toen Helma Pluim en Renske de Leeuw beiden vier wijd kregen. Een honkslag van Bente Erkelens leverde een punt op, maar de ploeg liet ook de honken vol achter.

In de 2e4 pakte Zwijndrecht het punt terug. Lead-off hitter Chantal Fehling kwam na een fout op het honk en de honken kwamen vol toen Kyra van Genderen en Laura Zuidam een honkslag sloegen met ťťn uit. Dayenne Sluijter volgde met een puntscorende honkslag en dit keer was het Zwijndrecht dat drie loopsters achterliet.

In het restant van de wedstrijd hield Helma Pluim Zwijndrecht puntloos. De ploeg liet drie loopsters achter in scoringspositie en zag UVV het duel in hun voordeel omdraaien.

In de vijfde scoorde UVV het volgende punt toen Laura Arp een honkslag sloeg en scoorde op een 2-out triple van Marleen van Gastel.

UVV sloeg daarna toe met drie runs met twee uit in de zesde. Helma Pluim bereikte het honk na een stootslag-honkslag en Renske de Leeuw via een fout. Met twee uit scoorden beiden op een tweehonkslag van Laura Arp, die even later zelf scoorde na een honkslag van Naomi Andringa.

UVV nam een beslissende voorsprong in de zevende dankzij een 4-run rally. De honken kwamen vol te staan toen Marleen van Gastel (die 4-uit-4 sloeg) en Michelle van Waveren een honkslag sloegen en Helma Pluim werd geraakt door een worp. Een honkslag van Renske de Leeuw bracht vervolgens twee punten binnen. Een grounder van Bente Erkelens en honkslag van Felicity Pique verhoogden de stand naar 9-3.

Met twee loopsters op het honk in de 2e7 schakelde Helma Pluim haar achtste en negende slagvrouw uit om het duel af te sluiten.Zwijndrecht - UVV 3-9 (Game 1)
RHE
UVV0001134-9123
Zwijndrecht2001000-383
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Helma Pluim, W (1-1)793832
pitchers Zwijndrechtinn.SOBBHRER
Themis Claes, L (0-1)5.222852
Denise Theulings1.11-444
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Jos Welboren.
Scorers-Cindy van der Linden (Zwijndrecht), Monique Burger (UVV).
Speeltijd-0:00 uur.


...Coach Michael Zwitzer en catcher Claudia Kranendonk met Angela Verkerk, die de eerste bal gooide...
(© Foto's: Zwijndrecht)Game 2


...Winnende werpster Melissa Burger...
(© Foto: Hans Burger)
UVV besliste het tweede duel al vroeg en stond met 6-3 voor na drie innings. Nog eens vier runs werden toegevoegd om het duel na zes innings te kunnen afsluiten via de mercy-rule.

Melissa Burger had een prima optreden voor UVV met vijf strikeouts en stond slechts vier honkslagen toe.

Aanvallend kwam UVV tot 16 honkslagen, waaronder drie van Naomi Andringa en Helma Pluim.

UVV opende met drie runs in de eerste inning. Laura Arp en Naomi Andringa begonnen met honkslagen, waarna beiden scoorden toen Kirsten Vierdag volgde met een tweehonkslag. Het derde punt werd even later gescoord op een grounder van Michelle van Waveren.

Zwijndrecht wist een punt terug te pakken in de 2e1. Dayenne Sluijter en Sanne Korpel kregen beiden vier wijd en schoven op na een opofferingsstootslag van Kelsey Huijzers, waarna een doorgeschoten bal het punt opleverde.

UVV was hierna opnieuw productief in de volgende twee slagbeurten. In de tweede sloeg Bente Erkelens een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Minal de Leeuw. In de derde werd de voorsprong opgevoerd naar 6-1. Eerst zorgden Marleen van Gastel (vier wijd), Michelle van Waveren (stootslag-honkslag) en Helma Pluim (stootslag-honkslag) voor volle honken. Een gedwongen nul op de plaat volgde op een grounder van Renske de Leeuw, maar daarna werd een punt gescoord toen Bente Erkelens vier wijd kreeg. Een opoffeeringsslag van Minal de Leeuw maakte er daarna 6-1 van.

Zwijndrecht antwoordde met twee runs in de 2e3. Dayenne Sluijter (vier wijd) en Kelsey Huijzers (honkslag) scoorde toen respectievelijk op een opofferingsslag van Michelle van Bodegom en een honkslag van Chantal Fehling. Maar hierna bereikten nog maar twee speelsters de honken.

UVV voegde twee runs toe in de vijfde. Helma Pluim begon met een stootslag-honkslag en scoorde toen er een fout volgde na een honkslag van Renske de Leeuw. Bente Erkelens voegde een puntscorende honkslag toe om er 8-3 van te maken.

Het verschil van zeven punten werd bereikt in de zesde toen Renske de Leeuw een 2-run double afleverde.Zwijndrecht - UVV 3-10 (6 inn.) (Game 2)
RHE
UVV312022 -10160
Zwijndrecht102000 -341
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Melissa Burger, W (1-1)655432
pitchers Zwijndrechtinn.SOBBHRER
Kelsey Huijzers, L (0-1)3-21066
Denise Theulings321644
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Jos Welboren, 1B-Martin Lemstra.
Scorers-Cindy van der Linden (Zwijndrecht), Monique Burger (UVV).
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.