Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Zwijndrecht scoort 30 punten vs. Pirates
English
AMSTERDAM - Zwijndrecht won zondag (19 april) tweemaal ruim tegen Amsterdam Pirates. De ploeg won met 16-0 en 14-3 om totaal 30 punten te scoren in deze inhaal double-header. Een week geleden stond Zwijndrecht met 8-1 voor in de opener, maar dat duel werd gestaakt door de regen en moest worden overgespeeld.

De opener van vandaag eindigde in vier innings, maar Zwijndrecht had alle zeven slagbeurten nodig in de tweede wedstrijd.

Voor Zwijndrecht waren dit de eerste overwinningen nadat zaterdag tweemaal werd verloren van UVV.

Amsterdam Pirates verloor zaterdag ook tweemaal vs. Roef!.

(19 april)
Game 1

In de eerste twee innings van de openingswedstrijd hielden de twee ploegen elkaar nog in balans, maar daarna was het één en al Zwijndrecht. De ploeg scoorde vijf punten in de derde, waarna een rally van nog eens elf punten volgde in de vierde om ruim met 16-0 te winnen.

Zwijndrecht kwam tot 14 honkslagen, waaronder vier van 'veteran player' Claudia Kranendonk, die drie tweehonkslagen sloeg, tweemaal scoorde en vijf punten binnensloeg.

Beide ploegen lieten een loopster achter in scoringspositie in de eerste twee innings.

In de derde inning scoorde Zwijndrecht vijfmaal. Dayenne Sluijter begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Sanne Korpel. De honken kwamen vol te staan toen Kelsey Huijzers eveneens een honkslag sloeg en Michelle van Bodegom vier wijd kreeg. Powerhitter Claudia Kranendonk veegde daarna de honken schoon met een tweehonkslag om er 3-0 van te maken. Een hierna volgende tweehonkslag van Chantal Fehling leidde tot het volgende punt en een werpsterswissel. Even later zorgde een fout voor 5-0.

Zwijndrecht kwam daarna tot een 11-run rally in de vierde, waarin 15 slagvrouwen aan slag kwamen. In deze inning sloeg Claudia Kranendonk twee RBI-doubles. Er waren ook een puntscorende honkslag en een RBI-double van Michelle van Bodegom. Twee punten werden gescoord toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Nadine van der Loos, terwijl Kyra van Genderen een puntscorende honkslag sloeg. Dayenne Sluijter (two-run) en Sanne Korpel (one-run) leverden back-to-back puntscorende triples af.Amsterdam Pirates - Zwijndrecht 0-16 (4 inn.) (Game 1)
RHE
Zwijndrecht005(11) -16144
Amsterdam Pirates0000 -024
pitcher Zwijndrechtinn.SOBBHRER
Denise Theulings, W (1-0)47-2--
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Shanna van Vegten, L (0-1)2.112554
Mandy van der Maas1.1--681
Jill Kranenburg0.1--33-
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Louis Rohan, 1B-Rob Tichelaar.
Scorers-Bart Zijderveld (Amsterdam Pirates), Cindy van der Linden (Zwijndrecht).
Speeltijd-0:00 uur.Game 2

Net als in de eerste wedstrijd werden er in de tweede wedstrijd veel punten gescoord en veel honkslagen geslagen. De ploegen kwamen samen tot 17 punten en 23 honkslagen. Dat bracht het totaal op 33 punten en 39 honkslagen in de double-header van vandaag. In deze wedstrijd won Zwijndrecht opnieuw ruim, maar had dit keer alle zeven innings nodig.

Overigens sloeg Claudia Kranendonk ook nu weer vier honkslagen en scoorde driemaal, terwijl ze er ook drie binnensloeg. Kelsey Huijzers scoorde ook driemaal.

Na twee puntloze innings scoorde Zwijndrecht vier punten in de derde slagbeurt. Met Sanne Korpel (honkslag) en Kelsey Huijzers (fout) op de honken werd de score geopend toen Claudia Kranendonk en Chantal Fehling puntscorende honkslagen afleverden. Een opofferingsslag van Themis Claes en een honkslag van Laura Zuidam maakten er daarna 4-0 van.

In de vierde scoorde Dayenne Sluijter (vier wijd) het volgende punt na een fout. In de zesde bereikte Zwijndrecht het verschil van zeven punten. Met Huijzers en Kranendonk op de honken bracht Nadine van der Loos een punt binnen met een honkslag, waarna Kyra van Genderen er 7-0 van maakte met een honkslag na een werpsterswissel.

Amsterdam Pirates voorkwam een nieuwe mercy-rule nederlaag door tweemaal te scoren in de 2e6. De thuisploeg had de honken wel bereikt in de voorgaande slagbeurten, maar wist niet tot scoren te komen. In de zesde opende Dana Rodermans met een honkslag en kreeg Maja Kouwenhoven vier wijd, wat leidde tot een werpsterwissel. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Sophie van Oostvoorn vier wijd kreeg. De punten werden daarna gescoord toen Chantal Fehling Ragna Stegenga raakte met een worp en Rosalie Moerkerk vier wijd kreeg.

Met een 7-2 voorsprong kwam Zwijndrecht tot een rally van zeven punten in de 1e7. Met de honken vol werd een punt gescoord op de vierde honkslag van Claudia Kranendonk en dat bracht de vierde werpster in voor Pirates. Puntscorende honkslagen van Chantal Fehling en Nadine van der Loos volgden. Met één uit zorgde Kyra van Genderen met een honkslag voor het volgende punt. Twee fouten en een 'force play-grounder' van Dayenne Sluijter droegen bij tot de volgende drie punten en verhoogden de stand naar 14-2.

Amsterdam scoorde nog een punt in de tweede helft van de zevende inning. Met twee uit scoorde Dana Rodermans toen na een honkslag van Uchenna Jong Loy.Amsterdam Pirates - Zwijndrecht 3-14 (Game 2)
RHE
Zwijndrecht0041027-14141
Amsterdam Pirates0000021-398
pitchers Zwijndrechtinn.SOBBHRER
Denise Theulings, W (2-0)5 (*)41722
Chantal Fehling23221-
(*) - Theulings gooide op twee slagvrouwen in de vijfde inning
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Shanna van Vegten, L (0-2)3 (*)32451
Mandy van der Maas2.122422
Jill Kranenburg0.2 (**)-1343
Babette Kouwenhoven11133-
(*) - Van Vegten gooide op twee slagvrouwen in de vierde inning
(**) - Kranenburg gooide op vier slagvrouwen in ed zevende inning
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rob Tichelaar, 1B-Louis Rohan.
Scorers-Bart Zijderveld (Amsterdam Pirates), Cindy van der Linden (Zwijndrecht).
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.