Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's eigendom van Rob Hendriks)

Rob Hendriks nieuwe Hoofd Coach van Gryphons
English
ROSMALEN - Voormalig honkbal-coach Rob Hendriks is de nieuwe Hoofd Coach van het softbalteam van Gryphons. Daar is hij de opvolger van Vera Van De Ven, die de ploeg de afgelopen drie seizoenen leidde. Een Assistent Coach is nog niet bekend.


...Rob Hendriks...
Na een jaar geleden uit de Hoofdklasse te zijn gedegradeerd speelde Gryphons dit seizoen in de nieuwe Silver League. De ploeg eindigde daarin op een gedeelde zevende plaats en dat betekende dat het in het tweede deel van het seizoen zou uitkomen in de Silver League Degradatie-poule. Gryphons sloot het seizoen in deze poule op de eerste plaats af en stelde daarmee een plaats veilig in de Silver League van volgend jaar.

Hendriks: ,,Ik wil altijd graag coachen met trainen combineren, maar wil ook de voortgang op het veld volgen. Dit is een mooie gelegenheid en een hele leuke nieuwe uitdaging. Ik ben heel blij om dit team te kunnen coachen, want er zit veel talent in. Onze doelstelling voor volgend seizoen is om in de top-zes te eindigen en een jaar later mee te doen om ťťn van de hogere plekken.''

Rob Hendriks speelde het grootste deel van zijn honkbal-loopbaan voor het Rotterdamse Sparta, dat later werd hernoemd in Sparta-Feijenoord na een fusie met Feijenoord. Aanvankelijk was Hendriks een korte stop, maar werd later werper en eerste honkman. In 1979 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht, die toen in de Hoofdklasse uitkwam, maar degradeerde. Hendriks speelde in de daaropvolgende twee seizoenen voor de ploeg en kon het kampioenschap en dus de terugkeer naar de hoogste afdeling vieren in 1982. Hij speelde in zijn laatste Hoofdklasse-seizoen in 1987.

In de daaropvolgende jaren speelde Hendriks op een lager niveau voor Orioles en The Hawks.

In zijn spelersloopbaan speelde Hendriks zo'n elf jaar voor verschillende nationale ploegen met wie hij deelnam aan Europese Kampioenschappen en Wereldkampioenschappen. Als speler van het Nederlands Honkbal Team nam Hendriks deel aan een internationaal, invitatietoernooi, het Chung Hua Tournament in 1984 in Taiwan.

Na zijn afscheid als speler richtte Hendriks zich op coachen. Hij begon aanvankelijk als softbal-coach, want hij leidde de damesploeg van Zwijndrecht in 1994 en 1995 toen die ploeg uitkwam in de Overgangsklasse.


...Rob Hendriks met zijn Blue Angels-team dit jaar...
Hierna was Hendriks actief als honkbalcoach. Hij was eerst een jaar Assistent Coach van Sparta in 1996, waarna hij daar Hoofd Coach werd en de ploeg in de Hoofdklasse leidde in 1997-1999. In zijn eerste seizoen als Hoofdc Coach loodste Hendriks Sparta naar de Play-Offs.

Na zijn coachingperiode bij Sparta coachte Hendriks verschillende jeugdteams, maar keerde een aantal jaar later terug naar seniorenteams. Hij was de Hoofd Coach van het honkbalteam van The Hawks in 2009-2011 met wie hij kampioen werd in de Tweede Klasse, gevolgd door titel in de Eerste Klasse een jaar later. In zijn derde en laatste jaar bij The Hawks, 2011, eindigde de ploeg op de derde plaats in de Overgangsklasse. In 2012 werd The Hawks kampioen van de Overgangsklasse en promoveerde naar de Hoofdklasse na winst in de best-of-five Promotie/Degradatie Series vs. Sparta-Feijenoord.

In 2012, 2013 en 2014 was Hendriks de Hoofd Coach van de honkballers van Blue Birds, met wie hij kampioen werd van de Tweede Klasse in zijn eerste seizoen. Een jaar later eindigde Blue Birds op de tweede plaats in de Eerste Klasse.

Dit jaar was Rob Hendriks actief als trainer en coach bij Blue Angels, het opleidings- en samenwerkingsverband tussen verschillende verenigingen waarin jonge, talentvolle speelsters een team vormen. Dit seizoen had hij het Blue Angels Tigers-team onder zijn hoede met wie hij op de tweede plaats eindigde in de Under-18 afdeling.

Hij leidde dit jaar ook de Little League Seniors South West Thunders. Deze ploeg werd Nederlands kampioen in Hoofddorp en plaatste zich daarmee voor het Europees Senior League Kampioenschap. Op dat evenement in ItaliŽ verloor de ploeg de halve finale van TsjechiŽ en eindigde op de derde plaats.

(23 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.