Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Rudy Dirksen nieuwe Hoofd Coach van UVV
English
VLEUTEN - Rudy Dirksen is de nieuwe Hoofd Coach van het softbalteam van UVV, zo heeft de club bekend gemaakt. De ervaren Dirksen is de opvolger van Hubert Bomba, die de ploeg de afgelopen drie seizoenen onder zijn hoede had. Dit seizoen was Dirksen de assistent van Bomba. Cintia de Groodt blijft bij het team als Assistent Coach.


...Rudy Dirksen...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Dit seizoen eindigde UVV op een gedeelde vierde plaats in de nieuwe Silver League. Daarmee stelde de ploeg een plek veilig in de Silver League van volgend jaar, maar plaatste het zich ook voor deelname aan de Promotie-poule in de tweede helft van het seizoen. In die poule eindigde UVV opnieuw op een gedeelde vierde plaats.

Nadat hij naar Nederland kwam vanaf Aruba honkbalde Dirksen voor het Amsterdamse OVVO. In 1988 ging Dirksen softballen bij Hilversum, dat in die jaren één van de beste herensoftbalteams in het land was. Toen een Hoofdklasse voor herensoftbal werd opgezet werd Dirksen met Hilversum landskampioen. In 1990 was Hilversum de eerste Nederlandse club die een Europa Cup won in het herensoftbal. Hierna volgden nog een bronzen en zilveren medaille.

Dirksen ging hierna een jeugdhonkbalteam coachen bij Hilversum. Hij vormde een ploeg, die hij twee jaar trainde en naar het landskampioenschap bij de adspiranten leidde. In het verleden coachte Dirksen jeugdteams van UVV/EBS, samen met Tony Rombley. Dit was een gecombineerd team aangesloten bij de European Baseball School, wat onder leiding stond van Rombley.

In 2010 was hij één van de coaches van het honkbalteam van UVV, wat toen kampioen werd in de Overgangsklasse om zich te plaatsen voor de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off tegen Almere Magpies. UVV verloor drie wedstrijden op rij, maar kort erna trok Almere zich om financiële redenen terug uit de Hoofdklasse. UVV werd gevraagd de vrijgekomen plek over te nemen en keerde zo alsnog terug naar de hoogste afdeling.

In 2011 ging Dirksen naar HCAW, waar hij dat seizoen de Hoofd Coach was van het Rookie Team van de club. In september van dat jaar werd hij benoemd tot Hoofd Coach van het Hoofdklasse-team, dat hij in 2012 onder zijn hoede had. Na een breuk met HCAW in september 2012 was Dirksen de daaropvolgende twee jaar niet actief.

(23 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.