Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Fred Versluis)

Sparks Haarlem dient Olympia Haarlem eerste verlies toe
English
HAARLEM - Oolders Omaco Sparks Haarlem won zaterdag (25 april) met 7-2 en 11-4 bij FysioExpert Olympia Haarlem, dat het nieuwe seizoen een week geleden was begonnen met viermaal winst.

In de opener homerde Karin Tuk voor de landskampioen.

In Game 2 scoorde Nathalie Gosewehr vier punten.

(25 april)
Game 1

Sparks Haarlem, dat een week geleden tweemaal met 15-0 won, stond in de tweede inning al met 5-0 voor, maar dit keer duurde het duel gewoon zeven innings.

Sparks Haarlem scoorde de eerste twee punten in de eerste inning. Met één uit kreeg Nathalie Gosewehr vier wijd en sloeg Areke Spel een honkslag. Met twee uit schoven de twee loopsters op na een doorgeschoten bal, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Virginie Anneveld.

Drie runs werden toegevoegd in de tweede inning op startende werpster Eva Voortman. Manoa Weijgertse en Kiki Draaijer begonnen met honkslagen, waarna ze opschoven na een opofferingsstootslag van Damishah Charles. Chantal Versluis volgde met een RBI-single en stal daarna zelf het tweede honk. Met twee uit leverde Areke Spel een 2-run single af om de stand op 5-0 te brengen.

Maar hierna was de ploeg minder productief in de volgende slagbeurten en kon onvoldoende afstand te nemen om op een mercy-rule verschil te komen.

Dagmar Bloeming, die haar eerste start van het seizoen maakte voor Sparks Haarlem, zag Olympia Haarlem een loopster achterlaten in de eerste inning en kreeg toen een punt tegen in de tweede. Met één uit sloeg Stephanie Ruiter een honkslag en schoof op toen Rachel van Veen na een fout op het honk kwam. De laatste ging daarna gedwongen uit, maar daardoor kon Ruiter het derde honk bereiken en zij scoorde even later na een foute aangooi.

Sparks Haarlem voegde het volgende punt toe in de vijfde inning. Areke Spel begon met vier wijd en Karin Tuk sloeg een tweehonkslag. Met één uit sloeg ook Anne Blaauwgeers een tweehonkslag om een punt binnen te brengen, maar Olympia sloot daarna af met een dubbelspel.

In de eerste helft van de zevende inning opende Karin Tuk, de Meest Waardevolle Speelster, Beste Slagvrouw en Homerun Queen van vorig seizoen, met een homerun om de stand op 7-1 te brengen.

Olympia Haarlem scoorde hierna nog maar één punt in de zevende toen Stephanie Ruiter begon met een honkslag en scoorde op een 2-out stootslag-honkslag van Eva Voortman.Olympia Haarlem - Sparks Haarlem 2-7 (Game 1)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem2300101-7122
FysioExpert Olympia Haarlem0100001-271
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, W (1-0)75-721
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, L (2-1)341654
Mariëlle Vleugels421622
Homerun: Sparks Haarlem: Karin Tuk (1)(7e,solo,op Vleugels).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Peter Vonk, 1B-Mariana Prins-Atanasova.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Speeltijd-1:50 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13° C, west-zuidwestelijke wind 29 kmu, luchtvochtigheid 80%.
...Areke Spel maakt contact...

...Virginie Anneveld wacht op een worp...

...Sparks-pitcher Dagmar Bloeming...

...Manoa Weijgertse bereikt het 2e honk...
...Korte Stop Rachel van Veen wacht op de bal...

...Chantal Versluis steelt het 2e honk...


...Damishah Charles plaatst een stootslag...

...Maxime van Dalen maakt contact...

...Net als Anne Blaauwgeers...

...Karin Tuk wordt uitgetikt door Dinet Oosting...
...in de vijfde inning...

...En hier homert Karin Tuk homers en wordt...
...gefeliciteerd door Hoofd Coach Peter van Dalen...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Game 2

In de tweede wedstrijd scoorde Sparks Haarlem wel genoeg punten om het duel voortijdig te kunnen afsluiten. Maar aanvankelijk leek het duel weer alle zeven innings nodig te hebben. Sparks Haarlem scoorde zes punten in de eerste twee innings, maar stond slechts met 6-3 voor na drie slagbeurten. De ploeg voegde daarna nog eens vijf punten toe in de volgende twee slagbeurten om een verschil van zeven punten op te bouwen.

In de eerste inning scoorde Sparks Haarlem tweemaal op Eva Voortman, die haar zesde wedstrijd van het seizoen startte voor Olympia. Vorig seizoen voerde ze de Hoofdklasse aan met 16 starts. Maar zelfs als ze alle 36 wedstrijden van het huidige seizoen zou starten dan is dat nog geen record. Dat werd in 1986 gerealiseerd toen Caroline Fris van Bloemendaal alle wedstrijden startte voor haar ploeg in een competitie van 45 wedstrijden.

In de openingsbeurt begon Chantal Versluis met vier wijd en sloeg Anne Blaauwgeers een honkslag. De twee loopsters voerden daarna een double-steal uit, maar Versluis ging uit bij stelen op het derde honk en dat is een zeldzaamheid. Versluis voerde de Hoofdklasse in de voorgaande vijf seizoenen aan in Gestolen Honken en werd vorig jaar uitgeschakeld in maar twee steelpogingen. Hierna kreeg Nathalie Gosewehr vier wijd, waarna een punt werd gescoord toen Karin Tuk na een fout op het honk kwam. Een opofferingsslag van Virginie Anneveld leverde even later het tweede punt op.

Olympia pakte een punt terug in hun eerste beurt op Kirsten Scheele. Eva Voortman begon met een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een one-out single van Dinet Oosting en scoorde op een honkslag van Mariëlle Vleugels.

Sparks Haarlem nam meer afstand met een 4-run rally in de tweede inning. Met één uit kreeg Damishah Charles vier wijd. Hierna volgde opnieuw een uniek moment, want Chantal Versluis, Anne Blaauwgeers en Nathalie Gosewehr sloegen back-to-back-to-back triples. Het vierde punt werd daarna gescoord toen een klap van Karin Tuk werd gemist in het outfield.

Olympia verkleinde de achterstand naar 6-3 door tweemaal te scoren in de derde inning. Met één uit kreeg Dinet Oosting vier wijd en met twee uit sloeg Stephanie Ruiter een tweehonkslag en Rachel van Veen een driehonkslag om de punten binnen te brengen.

Sparks antwoordde met twee runs in de vierde inning, dankzij RBI-singles van Karin Tuk en Kiki Draaijer. Nog eens drie punten volgden in de vijfde. In deze beurt werden de punten gescoord na een honkslag van Nathalie Gosewehr en een 2-run double van Virginie Anneveld. Sparks Haarlem liet de honken vol achter, maar stond nu met 11-3 voor. Nathalie Gosewehr scoorde vier punten in deze wedstrijd.

In de 2e5 scoorde Olympia Haarlem een punt op een grounder van Cheska Ham, die vandaag haar 15e verjaardag vierde en in Game One haar Hoofdklasse-debuut maakte als pinch-hitter. Sparks Haarlem hield het verschil van zeven punten vast, want Olympia liet twee loopsters achter.Olympia Haarlem - Sparks Haarlem 4-11 (5 inn.) (Game 2)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem24023 -11140
FysioExpert Olympia Haarlem10201 -494
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Kirsten Scheele, W (2-0)563944
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, L (2-2)3.123786
Mariëlle Vleugels1.2-1733
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Mariana Prins-Atanasova, 1B-Peter Vonk.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Speeltijd-1:45 uur.

Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt & Regenachtig, 14° C, west-zuidwestelijke wind 34 kmu, luchtvochtigheid 76%.
...Nathalie Gosewehr scoort de eerste van haar vier punten...

...Klaar om de inning te beginnen...

...Chantal Versluis slaat een foutbal...

...Winnende werpster Kirsten Scheele...

...Damishah Charles scoort een punt...

...Nathalie Gosewehr slaat een triple in de 2e inning...

...Eva Voortman steelt 2e honk en glijdt langs Chantal Versluis...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.