Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Spel, Gosewehr, Bloeming spelen in 2016 voor DSS
English
HAARLEM - Ervaren Nederlands Team en Hoofdklasse-speelsters Areke Spel, Nathalie Gosewehr en Dagmar Bloeming beginnen aan een nieuw hoofdstuk in hun al indrukwekkende loopbaan. Vandaag (maandag 26 oktober) kondigde DSS de komst van het trio aan en bevestigde dat zij in 2016 voor de Haarlemse ploeg zullen uitkomen. De afgelopen jaren speelde het ervaren trio voor Oolders Omaco Sparks Haarlem, met wie ze vorige maand landskampioen werden. Vorig jaar wonnen ze ook de titel toen de ploeg ongeslagen bleef.

,,Het past precies in de visie en het plan dat we hebben'', reageerde Hoofd Coach Norman Ames op de transfers. ,,Jonge talenten, gecombineerd met ervaring, zodat we een flinke stap vooruit kunnen maken. En dat alles op basis van veel plezier en hard knokken.'' Dit seizoen leidde Ames DSS voor het eerst in wat zijn debuut was als coach in de hoogste dames-softbal-afdeling. Voor zijn komst naar DSS had Ames al een lange loopbaan als coach in het mannensoftbal. Hij is ook de Hoofd Coach van de nationale mannensoftbalploeg van Groot-Brittannië met wie hij dit jaar deelnam aan het Wereldkampioenschap in Canada.

Met de komst van Spel, Gosewehr en Bloeming wordt DSS onmiddellijk kandidaat voor een plek in de Play-Offs van volgend seizoen in de Golden League. Dit jaar miste de ploeg net de top-4. De ploeg werd voor de Play-Offs uitgeschakeld op de laatste dag van het reguliere seizoen toen Tex Town Tigers de vierde plek veroverde. DSS eindigde op de vijfde plaats met een 11-25 'record'.

...Dagmar Bloeming...
(© Foto: Henk Seppen)
Dagmar Bloeming begon haar loopbaan bij Almere '90. Ze maakte daarna haar Hoofdklasse-debuut in 2007 als speelster van Terrasvogels, met wie ze dat jaar gelijk landskampioen werd. Na twee seizoenen voor Terrasvogels gespeeld te hebben verhuisde de pitcher naar Sparks Haarlem, voor wie ze sinds 2009 uitkwam.

In het seizoen 2013 gooide Dagmar Bloeming voor Caserta in de Italiaanse softbalcompetitie. Dit jaar maakte ze haar profdebuut en gooide voor Pennsylvania Rebellion in de National Pro Fastpitch (NPF).

Bloeming werd gekozen tot Beste Werpster van de Hoofdklasse in 2012 en 2014. In 2011 werd ze ook Beste Werpster van het Europees Kampioenschap, dat toen werd gehouden in Italië.

Dagmar Bloeming maakt sinds 2007 deel uit van het Nederlands Softbal Team. Dit jaar miste ze, vanwege haar profseizoen in de USA, het Europees Kampioenschap in Rosmalen.
...Areke Spel...
(© Foto: Henk Seppen)
Na met softbal te zijn begonnen bij Almere '90 debuteerde Areke Spel in 2003 in de Hoofdklasse als speelster van Amsterdam Pirates, waar ze twee seizoenen speelde. Hierna keerde ze voor één seizoen terug naar Almere '90, dat toen in de Eerste Klasse uitkwam. De outfielder maakte haar rentree in de hoogste afdeling in 2006 toen ze speelde voor Euro Stars. Vervolgens speelde ze een seizoen voor Chipola College in Florida, waarna ze na terugkeer in eigen land twee seizoenen speelde voor Tex Town Tigers (2008-2009), met wie ze in beide jaren landskampioen werd.

Areke Spel speelde daarna voor Sparks Haarlem sinds 2010. In 2011 was ze de Beste Slagvrouw van de Hoofdklasse, sloeg de meeste honkslagen en werd gekozen tot Meest Waardevole Speelster.

Areke Spel speelde voor het Nederlands Softbal Team in 2005-2007. Ze keerde terug in de nationale ploeg in 2009, waarna ze haar laatste internationale toernooi vorig jaar speelde toen ze deelnam aan het Wereldkampioenschap in Haarlem.
...Nathalie Gosewehr...
(© Foto: Henk Seppen)
Nathalie Gosewehr maakte haar Hoofdklasse-debuut in 2002 toen ze uitkwam voor DSC '74, nadat ze haar loopbaan was begonnen bij Spaarnwoude. Na drie seizoenen gespeeld te hebben voor DSC '74 (het huidige Olympia Haarlem) speelde ze vijf seizoenen voor Terrasvogels.

De outfielder verhuisde vervolgens naar Sparks Haarlem, waar ze in 2010 speelde. Na daar één seizoen te hebben gespeeld kwam Nathalie Gosewehr uit voor Caserta in de Italian Softball League in 2011, maar keerde het jaar erop weer terug bij Sparks Haarlem.

In 2012 voerde ze de Hoofdklasse aan met 56 gescoorde punten en 19 tweehonkslagen en werd na afloop van het seizoen gekozen tot Meest Waardevolle Speelster.

Nathalie Gosewehr speelde voor het Nederlands Softbal Team in 2004-2007, waarna ze in 2009 in Oranje terugkeerde en sindsdien voor de nationale ploeg uitkwam.Areke Spel, Nathalie Goswehr en Dagmar Bloeming maakten allen deel uit van het succesvolle Nederlands Softbal Team dat de titel veroverde op drie opeenvolgende Europese Kampioenschapen in 2009, 2011 en 2013, waarbij de ploeg op alle drie de toernooien ongeslagen bleef. Vorig jaar nam het trio met Oranje deel aan het Wereldkampioenschap, dat toen voor het eerst in Europa werde gehouden met Haarlem als speelstad.

De drie namen met Oranje ook deel aan het WK van 2010 en 2012.


...Nathalie Gosewehr, Dagmar Bloeming en Areke Spel in actie voor het Nederlands Softbal Team...
...tijdens het Wereldkampioenschap van 2014 in Haarlem...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)

(26 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.