Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar met een bijdrage van Jeroen van de Wiel; Foto's: Rein Merkx)

Hoboken Pioneers wint Pre-Season Tournament in Moergestel
English
MOERGESTEL - Hoboken Pioneers uit België is dit jaar de winnaar van de vijfde editie van het jaarlijkse Pre-Season Tournament, georganiseerd door Roef! in Moergestel. Vanwege het slechte weer werd het hele toernooi afgelopen weekeinde binnen gespeeld in de sporthal op he complex van Roef!, dat sinds 2008 ook jaarlijks een toernooi met dezelfde naam organiseert voor juniorenteams.

Zeven ploegen namen deel en die speelden allemaal tegen elkaar. Na afloop van het evenement deelde Hoboken Pioneers de eerste plaats met Ban-Topa Future Stars. En zo bleek het onderlinge duel tussen deze twee teams dus beslissend. Hoboken had dat duel met 4-0 gewonnen en dat leverde de ploeg dus de eerste plaats op, terwijl Ban-Topa Future Stars het toernooi op de tweede plaats afsloot. Organisator Roef!, dat de voorgaande twee toernooien had gewonnen, eindigde op de derde plaats.

Eindstand
1. Hoboken Pioneers (België), 2. Ban-Topa Future Stars (Nederland), 3. Roef! (Nederland), 4. Žraloci Ledenice (Tsjechië),
5. Neunkirchen Nightmares (Duitsland), 6. HCAW (Nederland), 7. Hamburg Knights (Duitsland).

Vorige Winnaars
2011-Twins; 2012-Neunkirchen Nightmares; 2013-Roef!; 2014-Roef!


...Jeroen van de Wiel...
(© Foto: Rein Merkx)
Jeroen van de Wiel, die na afloop van vorig seizoen na vijf jaar stopte als Hoofd Coach van Roef! en één van de organisatoren van het evenement is, kijkt in de onderstaande artikeltje terug op het evenement.

Voor de vijfde keer werd er bij Roef! het internationale Pre-Season Tournament gehouden. Deze editie werd vanwege het slechte weer volledig binnen afgewerkt.

Dit jaar bestond het deelnemersveld uit de nummers één en twee van Duitsland, Neunkirchen Nightmares en Hamburg Knights, de nummer 2 van België Hoboken Pioneers, Žraloci Ledenice uit Tsjechië en Silver League-teams HCAW, Ban-Topa Future Stars en Roef!. Er werd tussen deze zeven teams een halve competitie gespeeld, waarbij de winnaar van een wedstrijd drie punten kreeg en bij een gelijkspel één punt. Achteraf bleek de tweede wedstrijd van het toernooi tussen Ban-Topa en Hoboken de beslissende wedstrijd. Deze wedstrijd werd met 4-0 gewonnen door de Belgen. De wedstrijd was beslissend omdat beide teams van hun zes wedstrijden er vier wisten te winnen, eenmaal gelijk speelden en eenmaal verloren. Hierdoor was het onderlinge resultaat bepalend.

Hoboken verloor met 9-3 van Roef! en speelde met 2-2 gelijkt tegen Neunkirchen. Ban-Topa had in de laatste wedstrijd tegen HCAW nog de overwinning van het toernooi kunnen pakken, maar kwam niet verder dan 0-0.

HCAW eindigde als zesde en wist op de eerste dag van het toernooi niet veel te scoren. Ze verloren met 2-0 van Žraloci, speelde met 0-0 gelijk tegen Roef! en verloren nipt met 3-2 van Hoboken. Op de tweede dag werd er eenvoudig gewonnen van Hamburg met 5-1, met 4-0 verloren van Neunkirchen en dus de laatste wedstrijd tegen Ban-Topa die in de genoemde 0-0 eindigde.

Roef! won de eerste dag eenvoudig van Hamburg 5-0 en kwam daarna tot 0-0 tegen HCAW. Hierna werd een 3-0 achterstand tegen Hoboken omgebogen tot een 9-3 overwinning. Vervolgens scoorde Roef! drie punten tegen Žraloci, wat tot op dat moment nog geen run hadden tegengekregen, vooral door het sterke optreden van pitcher Veronika Pechková. De wedstrijd eindigde in 3-3. Op dag 2 werd in de laatste inning van Ban-Topa met 1-0 verloren, waarna een 1-1 gelijkspel volgde tegen Neunkirchen 1-1.

(28-29 maart)
Roef! vs. Hamburg Knights

Roef! opende het toernooi met een 5-0 zege tegen Hamburg Knights. En dat duel was het debuut voor de Nieuw-Zeelandse werpster Jasmin Kaiaruna, die domineerde. De rechtshander kwam tot 10 strikeouts en stond slechts twee honkslagen toe.

Echter, het was Hamburg dat dreigde het eerste punt te gaan scoren in de eerste inning. Met twee uit kreeg Lisa Biesenack vier wijd en stal het tweede honk, waarna ze het derde honk bereikte toen Alexandra Stüwe een honkslag sloeg. Maar de nieuwe werpster van Roef! sloot de inning daarna af met een strikeout. In de tweede inning kreeg ze een lead-off single tegen van Manuela Hintze, maar vanaf dat moment domineerde ze in het restant van de wedstrijd. 'Jazzy' schakelde de volgende negen slagvrouwen op rij uit, waarvan de eerste acht met drie slag!

Roef! opende de score met drie runs in de eerste slagbeurt. De honken kwamen vol te staan toen Wies Ligtvoet, Ilse van Kerkoerle en Eva van Knegsel allen een honkslag sloegen. Met twee uit werd het eerste punt gescoord toen ook Nathalie Hosten een honkslag sloeg. Griet De Schrijvere volgde met een tweehonkslag om nog eens twee loopsters binnen te brengen, zodat de stand op 3-0 kwam.

De voorsprong werd verhoogd naar 5-0 in de tweede inning. Wies Ligtvoet begon met een stootslag-honkslag en stal het tweede honk. Met één uit scoorde op een tweehonkslag van Eva van Knegsel en die scoorde later zelf op een grounder van Charlotte Haen.

Roef! strandde een loopster op het derde honk in de derde inning en kwam dicht bij een nieuw punt in de vierde. Met één uit schoof Charlotte Haen (die het honk had bereikt op een fout) op na een honkslag van Sophie Mollee, waarna ze probeerde te scoren op een honkslag van Nathalie Hosten, maar vervolgens op de plaat werd uitgeschakeld.

Roef! - Hamburg Knights 5-0 (4 inn.)
RHE
Hamburg Knights (Germany)0000 -021
Roef!3200 -5100
(wedstrijd gestopt in 2e4 met twee uit, vanwege toernooi-tijdregel)
pitcher Knightsinn.SOBBHRER
Leonie Dorendorf, L3.2411055
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Jasmin Kaiaruna, W (1-0)51012--
Umpires: HP-Francine Grotenhoff (Ned.), 1B-Wout van der Horst (Ned.).
Scorer-Hannie Mulders (Roef!).
Speeltijd-0:00 uur.
HCAW vs. Roef!

HCAW en Roef! speelden niet alleen een puntloos gelijkspel, ook de honkslagen waren minimaal, want in dit duel werd er slechts één genoteerd.

De enige honkslag was afkomstig van HCAW's Monique Melissant in de eerste inning. Roef! werd hitloos gehouden door Ilona Marcelis, die dus een No-Hitter gooide.

Maar het was Roef! dat van de twee teams het meest op de honken kwam. Zeven slagvrouwen kregen vier wijd, maar Roef! liet vijf loopsters in scoringspositie achter, waaronder volle honken in de vierde inning.

In de eerste inning opende Wies Ligtvoet voor Roef! met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Eva van Knegsel, maar strandde. HCAW liet ook een loopster in scoringspositie achter in de eerste slagbeurt. Met één uit sloeg Monique Melissant haar honkslag en stal het tweede honk, waarna Ilona Marcelis vier wijd kreeg, maar toen volgden twee nullen.

Voor HCAW was dat het enige moment dat de ploeg in scoringspositie kwam, terwijl Roef! nog verschillende scoringskansen kreeg. In de derde slagbeurt begon Wies Ligtvoet opnieuw met vier wijd (en stal het tweede honk). Met één uit kreeg Naftely Pietersz eveneens een vrije loop, waarna beide loopsters in scoringspositie kwamen na een grounder van Jasmin Kaiaruna, maar daarna maakte een strikeout een einde aan de inning.

In de vierde inning, wat de laatste slagbeurt zou zijn, kreeg Roef! de honken vol. Met één uit kreeg Ellen Doossche vier wijd. Met twee uit kregen ook Wies Ligtvoet (derde keer) en Eva van Knegsel vier wijd, maar hierna eindigde Ilona Marcelis de inning en de wedstrijd met een strikeout.

HCAW - Roef! 0-0 (4 inn.)
RHE
Roef!0000 -001
HCAW0000 -010
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Griet De Schrijvere4421--
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Ilona Marcelis497---
Ilona Marcelis gooit een No-Hitter
Umpires: HP-Harm de Fonkert (Ned.), 1B-Benny Van Nuffel (België).
Scorers-Hannie Mulders (Roef!), Charles van Amstel (HCAW).
Speeltijd-0:00 uur.
Žraloci Ledenice vs. HCAW

Deze wedstrijd was een pitchersduel tussen Anouk Sassen (HCAW) en Veronika Pechková (Ledenice). De twee domineerden en het was de HCAW-werpster die het net wat beter deed, maar desondanks met lege handen stond. Anouk Sassen schakelde negen slagvrouwen met drie slag uit, gooide een No-Hitter, maar kreeg in de derde inning het enige punt van de wedstrijd tegen. Alleen de eerste en achtste Tsjechische slagvrouw wisten het honk te bereiken. Veronika Pechková gooide zevenmaal drie slag en zag HCAW twee loopsters in scoringspositie achterlaten.

In de eerste slagbeurt kreeg Wendy Bierman vier wijd met één uit, schoof op na een grounder van Laura van Essen, maar strandde op het tweede honk.

In de derde inning opende Anne-Carlijn Huffermann met een honkslag en bereikte later het derde honk, maar bleef ook achter.

Voor Ledenice bereikte lead-off hitter Michaela Pecková het honk na een fout in de eerste inning, schoof op na een doorgeschoten bal, maar strandde eveneens.

Nadat Pechková het honk had bereikt gooide Anouk Sassen zesmaal op rij drie slag. Ze gooide daarna vier wijd op Michelle Regnerová in de derde inning. Die wist op te schuiven na een doorgeschoten bal en scoorde uiteindelijk het enige punt na een nieuwe doorgeschoten bal. Met een loopster op het derde honk gooide Sassen weer driemaal drie slag, maar de wedstrijd eindigde met twee uit in de eerste helft van de vierde inning, omdat de tijdlimiet voor dit duel was verstreken.

En zo gooiden twee HCAW-pitchers back-to-back No-Hitters, maar was de ploeg nog zonder overwinning.

Žraloci Ledenice - HCAW 1-0 (3½ inn.)
RHE
HCAW0000 -011
Žraloci Ledenice (Czech Rep.)001X -100
(wedstrijd gestopt in 1e4 met 2 uit vanwege toernooi-tijdregel)
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Anouk Sassen, L (1-2)392-1-
Anouk Sassen gooit een No-Hitter
pitcher Ledeniceinn.SOBBHRER
Veronika Pechková, W3.2721--
Umpires: HP-Robin Stoevelaar (Ned.), 1B-Britt Nieland (België).
Scorer-Charles van Amstel (HCAW).
Speeltijd-0:00 uur.
Roef! vs. Hoboken Pioneers

In deze wedstrijd keek Roef! tegen een vroege 3-0 achterstand aan tegen Hoboken Pioneers, want de Belgische tegenstander had driemaal gescoord in de eerste slagbeurt op werpster Janiska Franklin. Het ging toen even snel, want de eerste drie Hoboken-slagvrouwen bereikten het honk, resulterend in het eerste punt. Innes Goosen opende met een honkslag, gevolgd door een honkslag van Sandy Verheyleweghen. De twee loopsters schoven op na een doorgeschoten bal, waarna de voorste loopster kon scoren op een honkslag van Celine Janssens. Hierna volgde een strikeout, maar daarna werd het volgende punt gescoord toen Lesley Felix het honk bereikte na een fout. De honken kwamen vol te staan toen Gwendy De Jaegher werd geraakt door een worp en daarna werd het derde punt toegevoegd na een grounder van Joke Rottiers. Maar Janiska Franklin sloot vervolgens sterk af met tweemaal drie slag.

Roef! was onmiddellijk ook productief in de eigen eerste slagbeurt en kwam tot een rally van zeven punten op het duel in eigen voordeel om te draaien. Wies Ligtvoet begon met een honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een grounder van Nathalie Hosten. Naftely Pietersz kreeg vervolgens vier wijd en beide loopster scoorden toen Charlotte Haen volgde met een tweehonkslag. Even later kreeg Roef! de honken vol toen Ellen Doossche vier wijd kreeg en Sophie Mollee een honkslag sloeg. Hierna nam de ploeg een 4-3 voorsprong toen ook Griet De Schrijvere een honkslag sloeg en daarmee twee loopsters binnenbracht. Met twee uit werd het volgende punt gescoord toen Wies Ligtvoet na een fout het honk bereikte in haar tweede slagbeurt in deze inning. De honken kwamen wederom vol te staan toen Nathalie Hosten werd geraakt door een worp, waarna het zevende punt werd gescoord na een honkslag van Naftely Pietersz. De inning eindigde terwijl de honken nog altijd volstonden.

Roef! voegde nog eens twee runs toe in de tweede inning. Sophie Mollee en Griet De Schrijvere begonnen met honkslagen, waarna Gini Ketelaars na een fout op het honk kwam, resulterend in een punt. Met één uit raakten alle honken bezet na geraakt werpster voor Nathalie Hosten. Met twee uit bracht een honkslag van Charlotte Haen de stand op 9-3 in het voordeel van Roef!

Roef! - Hoboken Pioneers 9-3 (3 inn.)
RHE
Hoboken Pioneers (Belgium)300 -343
Roef!72X -981
(wedstrijd gestopt in 1e3 met 1 uit vanwege de toernooi-tijdregel)
pitchers Pioneersinn.SOBBHRER
Sandy Verheyleweghen, L2-2895
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Janiska Franklin, W (1-0)2.13-432
Umpires: HP-Wout van der Horst (Ned.), 1B-Francine Grotenhoff (Ned.).
Scorer-Hannie Mulders (Roef!).
Speeltijd-0:00 uur.
Žraloci Ledenice vs. Roef!

Ook in deze ontmoeting keek Roef! na de eerste inning tegen een 3-0 achterstand aan. Maar hierna hield werpster Marjolein Merkx de Tsjechische tegenstander niet alleen puntloos, ze stond zelfs geen speelster meer tot de honken toe. In de eerste twee innings was Roef! productief op pitcher Veronika Pechková, die eerder op de dag nog geen punten had toegestaan. Maar nu scoorde Roef! driemaal om de stand in balans te brengen, 3-3, en dat werd ook de eindstand.

In de eerste slagbeurt scoorde Ledenice drie punten, die allen onverdiend waren. Veronika Čermáková begon met een honkslag, waarna Michaela Pecková vier wijd kreeg. De twee schoven op na een doorgeschoten bal, waarna een strikeout volgde. Hierna werd geen nul gemaakt op een grounder van Veronika Pechková, resulterend in het eerste punt. Even later zorgde een doorgeschoten bal voor het tweede punt. Met twee uit werd het derde punt gescoord in een velderskeus-situatie.

Roef! pakte een punt terug in de tweede helft van de eerste inning. Wies Ligtvoet begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Eva van Knegsel en een wilde worp, waarna ze scoorde op een 2-out single van Charlotte Haen. Een honkslag van Jasmin Kaiaruna volgde, maar twee loopsters bleven achter.

Roef! kwam langszij in de tweede inning. Gini Ketelaars begon met een honkslag, waarna Wies Ligtvoet een honkslag sloeg. De eerste scoorde toen er een fout volgde na een fout van Eva van Knegsel. Naftely Pietersz leverde hierna ook een honkslag af en bracht daarmee de gelijkmaker binnen, maar Roef! liet daarna loopsters achter op het tweede en derde honk.

In de derde inning liet Roef! opnieuw een loopster op het tweede honk achter en dus eindigde het duel in een gelijkspel.

Žraloci Ledenice - Roef! 3-3 (3 inn.)
RHE
Roef!021 -380
Žraloci Ledenice (Czech Rep.)300 -310
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx36113-
pitcher Ledeniceinn.SOBBHRER
Veronika Pecková34-832
Umpires: HP-Benny Van Nuffel (België), 1B-Wout van der Horst (Ned.).
Scorer-Hannie Mulders (Roef!).
Speeltijd-0:00 uur.
Hoboken Pioneers vs. HCAW

In hun volgende wedstrijd verloor HCAW nipt met 3-2 van Hoboken Pioneers, de latere toernooi-winnaar.

HCAW nam een 2-0 voorsprong in de eerste inning, maar verzuimde meer runs te scoren, want het liet de honken vol achter. In de openingsbeurt begon Kaylee Fontilus met een honkslag en schoof op na een wilde worp. Met één uit bereikte ze het derde honk na een honkslag van Laura van Essen, waarna ze scoorde op een honkslag van Wendy Bierman. De honken kwamen vol te staan toen Anouk Sassen vier wijd kreeg. Met twee uit scoorde HCAW het volgende punt toen ook Sanne Helmig vier wijd kreeg, maar de Bussumse ploeg liet daarna de honken vol achter toen de derde nul volgde.

Hoboken pakte een punt terug in de tweede helft van de eerste inning. Innes Goosen begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Clementine Dhooge. Hierna resulteerden drie vrije lopen in het punt. Maar met de honken vol schakelde HCAW-pitcher Roos-Marijn Kramer een slagvrouw met drie slag uit, waarna ze de volgende slagvrouw onschadelijk maakte na een 'comeback-grounder'.

Hoboken sloeg daarna toe met twee runs in de tweede inning. Met één uit kreeg Innes Goosen vier wijd en scoorde de gelijkmaker toen Clementine DHooge een tweehonkslag sloeg. De laatste scoorde daarna het leidende punt toen met twee uit een fout werd gemaakt op een grounder van Andee Lindgren, die verschillende seizoenen in de Nederlandse Hoofdklasse heeft gespeeld voor Sparks Haarlem en Twins.

Voor HCAW was Xanthe Fleurkens de tweede inning begonnen met vier wijd, maar was achtergebleven op het derde honk. In de derde inning opende Anouk Sassen met een honkslag, schoof op na een wilde worp, maar bleef daarna ook achter.

Hoboken Pioneers - HCAW 3-2 (2½ inn.)
RHE
HCAW200 -251
Hoboken Pioneers (Belgium)12X -320
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, L (0-1)244232
pitcher Pioneersinn.SOBBHRER
Evelyne De Wolf, W353522
Umpires: HP-Britt Nieland (België), 1B-Robin Stoevelaar (Ned.).
Scorer-Charles van Amstel (HCAW).
Speeltijd/b>-0:00 uur.
HCAW vs. Neunkirchen Nightmares

HCAW begon de tweede speeldag van het toernooi met een 4-0 shutout-nederlaag tegen Neunkirchen Nightmares.

Neunkirchen liet twee loopsters achter in de eerste inning, maar scoorde tweemaal in de tweede slagbeurt. HCAW-starter Roos-Marijn Kramer gooide vier wijd op de openingsslagvrouw, waarna twee nullen volgden. Maar een vrije loop en twee honkslagen bezorgden de Nightmares daarna een 2-0 voorsprong.

In de volgende twee innings liet Kramer nog maar één speelster tot de honken toe.

Neunkirchen scoorde de volgende twee puntn in de niet-complete eerste helft van de vijfde inning. Een honkslag en een fout leidden tot twee loopsters, waarna drie fouten de Duitse voorsprong opvoerden naar 4-0.

HCAW kwam dicht bij het openen van de score in de eerste inning. Met twee uit kregen Milot van Doesburg en Anouk Sassen vier wijd, waarna Sanne Helmig een honkslag sloeg. De voorste loopster trachtte daarop te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld. Sanne Helmig's honkslag was de enige voor HCAW.

In de volgende drie innings bereikte nog maar één slagvrouw het honk voor HCAW.

HCAW - Neunkirchen Nightmares 0-4 (4½ inn.)
RHE
Neunkirchen Nightmares (Germany)02002 -440
HCAW0000X -012
(wedstrijd gestopt in 1e5 met 2 uit vanwege toernooi-tijdregel)
pitchers Nightmaresinn.SOBBHRER
.........., W4331--
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, L (0-2)474322
Anne-Carlijn Huffermann0.21-12-
Umpires: HP-Jac van Riel (Ned.), 1B-Robin Stoevelaar (Ned.).
Scorer-Charles van Amstel (HCAW).
Speeltijd-0:00 uur.
Ban-Topa Future Stars vs. Roef!

Op Dag 2 won Ban-Topa Future Stars nipt met 1-0 van Roef! en scoorde het enige punt in de laatste slagbeurt van de wedstrijd.

Voor Roef! begon Wies Ligtvoet de openingsbeurt met een honkslag, waarna Ban-Topa een dubbelspel draaide. Nadat een loopster op het eerste honk was achtergebleven in de tweede inning kreeg Roef! een loopster in scoringspositie in de derde. Lead-off hitter Ennia Ballardini werd toen geraakt door een worp en stal het tweede honk, maar bleef daarna achter.

In de vierde inning begon Naftely Pietersz met een honkslag, maar even later draaide de verdediging van Ban-Topa voor de tweede keer een dubbelspel. Volgende slagvrouw Griet De Schrijvere werd daarna geraakt door een worp, maar werpster Shirley sloot af met een strikeout.

De Nieuw-Zeelandse werpster Jasmin Kaiaruna kreeg drie nullen op rij in de eerste inning. Ze begon de tweede inning met vier wijd voor de lead-off hitter, maar volgde met driemaal drie slag.

In de derde slagbeurt sloeg Jenny Kinburn een honkslag met twee uit en schoof op na een doorgeschoten bal, maar bleef achter.

Ban-Topa besliste het duel daarna in de tweede helft van de vierde inning. Shirley begon met een honkslag, schoof op na een doorgeschoten bal en bereikte het derde honk na een stootslag van Kelly. Een hierna volgende honkslag van Zita leverde vervolgens het enige punt op.

Ban-Topa Future Stars - Roef! 1-0 (4 inn.)
RHE
Roef!0000 -020
Ban-Topa Future Stars0001 -130
(wedstrijd gestopt in 2e4 met 2 uit vanwege toernooi-tijdregel)
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Jasmin Kaiaruna, L (2-0)3.27131-
pitcher Ban-Topainn.SOBBHRER
Shirley, W (1-0)45-2--
Umpires: HP-Wout van der Horst (Ned.), 1B-Harm de Fonkert (Ned.).
Scorer-Hannie Mulders (Roef!).
Speeltijd-0:00 uur.
HCAW vs. Hamburg Knights

In hun vijfde wedstrijd van het toernooi boekte HCAW de eerste overwinning, een 5-1 zege vs. Hamburg Knights.

HCAW nam een 1-0 voorsprong in de eerste slagbeurt. Lead-off hitter Dervisa Mutic bereikte het honk na een fout, schoof op na een doorgeschoten bal, bereikte het derde honk na een grounder met één uit van Laura van Essen, waarna ze scoorde toen Ilona Marcelis via een fout op het honk kwam.

De Bussumse ploeg kwam vervolgens tot een rally van vier punten in de tweede inning om een comfortabele 5-0 voorsprong te nemen. Allen punten werden gescoord met twee uit. Anne-Carlijn Huffermann kreeg toen vier wijd en de honken kwamen vol te staan toen Dervisa Mutic een honkslag sloeg en Monique Melissant werd geraakt door een worp. Laura van Essen zorgde daarna met een honkslag voor ene punt en de honken werden schoongeveegd toen Ilona Marcelis volgde met een 3-run double.

HCAW wist in de volgende twee innings de honken niet te bereiken, maar had een beslissende voorsprong genomen.

Anouk Sassen startte voor HCAW en had een sterk optreden. Ze schakelde alle zeven slagvrouwen die ze tegenover zich kreeg met drie slag uit, waarna ze met één uit in de derde inning werd opgevolgd door Sanne Helmig. Maar ook de nieuwe werpster begon met een strikeout, waarna een vangbal de inning afsloot.

Hamburg scoorde het enige punt in de vierde inning dankzij twee honkslagen en een vrije loop.

HCAW - Hamburg Knights 5-1 (4 inn.)
RHE
Hamburg Knights (Germany)0001 -120
HCAW1400 -530
pitcher Knightsinn.SOBBHRER
.........., L471354
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Anouk Sassen, W (2-2)2.17----
Sanne Helmig1.221211
Umpires: HP-Robin Stoevelaar (Ned.), 1B-Jac van Riel (Ned.).
Scorer-Charles van Amstel (HCAW).
Speeltijd-0:00 uur.
Roef! vs. Neunkirchen Nightmares

Roef! stond na de eerste inning met 1-0 achter tegen Neunkirchen Nightmares, kwam langszij in de tweede slagbeurt en sloot de wedstrijd vervolgens met hun derde gelijkspel van het toernooi.

De Duitse tegenstander opende de score in de eerste inning. Nancy Parpart begon met vier wijd en stal het tweede honk. Met één uit scoorde ze toen een foute aangooi volgde op een grounder van Maaike Ogink. De laatste ging uit bij een steelpoging, maar Neunkirchen kreeg nog eens twee honkloopsters via vier wijd voor Arlene Quinn en een honkslag van Liz Lucas, maar zij bleven achter.

In de tweede inning zorgden een honkslag en vrije loop voor nog eens twee Duitse loopster, maar hierna schakelde werpster Marjolein Merkx zeven slagvrouwen op rij uit, waarvan vier met drie slag.

Voor Roef! bereikte Eva van Knegsel het honk na een fout met één uit in de eerste inning en sloeg Charlotte Haen een honkslag, maar daarna maakte een dubbelspel een einde aan de inning.

Roef! kwam langszij in de tweede inning. Ellen Doossche en Nathalie Hosten begonnen met honkslagen. Hierna eindigde een line drive van Griet De Schrijvere in een dubbelspel. Even later bracht een honkslag van Gini Ketelaars Doossche naar het derde honk en ze scoorde de gelijkmaker toen Wies Ligtvoet na een fout het honk bereikte. Maar Roef! liet vervolgens twee loospters in scoringspositie achter.

Roef! bereikte opnieuw de honken in de derde en vierde inning, maar wist geen punten meer toe te voegen, zodat ook dit duel in een gelijkspel eindigde.

Roef! - Neunkirchen Nightmares 1-1 (4 inn.)
RHE
Neunkirchen Nightmares (Germany)1000 -123
Roef!0100 -161
pitcher Nightmaresinn.SOBBHRER
Hannah Grundmann4--61-
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx463211
Umpires: HP-Benny Van Nuffel (België), 1B-Lucien Hekker (Ned.).
Scorer-Hannie Mulders (Roef!).
Speeltijd-0:00 uur.
HCAW vs. Ban-Topa Future Stars

In de laatste wedstrijd van het toernooi had Ban-Top Future Stars de kans de toernooiwinst te veroveren, maar had dan wel moeten winnen van HCAW. De ploeg uit Amsterdam kreeg twee loopsters in scoringspositie in deze wedstrijd op werpster Ilona Marcelis, maar wist niet tot scoren te komen. Ban-Topa sloeg slechts één honkslag in dit duel en die kwam op naam van Kelly met één uit in de vierde inning.

HCAW kwam dichter bij een punt, want de ploeg liet vijf loopsters in scoringspositie achter, waaronder volle honken in de vierde en laatste slagbeurt.

In de eerste inning, met twee uit stonden Ilona Marcelis (velderskeus) en Anouk Sassen (vier wijd) op het eerste en tweede honk, maar bleven achter.

In de derde slagbeurt kreeg Dervisa Mutic vier wijd met één uit, stal het tweede honk en schoof op na een grounder van Monique Melissant, maar strandde toen eveneens.

De grootste scoringskans kwam in de tweede helft van de vierde inning. Anouk Sassen begon met vier wijd en de honken kwamen vol te staan toen Milot van Doesburg en Fleur van Haagen (stootslag) beiden een honkslag sloegen. De verdediging van Ban-Topa wist hierna een dubbelspel te maken nadat Lindsay Gase was uitgevangen. De honken kwamen opnieuw vol te staan via een velderskeus, maar Ban-Topa voorkwam een nederlaag toen de wedstrijd werd afgesloten met een strikeout.

HCAW - Ban-Topa Future Stars 0-0 (4 inn.)
RHE
Ban-Topa Future Stars0000 -010
HCAW0000 -031
pitcher Ban-Topainn.SOBBHRER
..........4533--
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Ilona Marcelis45-1--
Umpires: HP-Wout van der Horst (Ned.), 1B-Lucien Hekker (Ned.).
Scorer-Charles van Amstel (HCAW).
Speeltijd-0:00 uur....Links naar rechts: Charlotte Haen, Ennia Bellardini, Naftely Pietersz (met Hoboken-catcher Joke Rottiers) en Ilse van Kerkoerle...
...Links naar rechts: Wies Ligtvoet, Marjolein Merkx, Sophie Mollee en Naftely Pietersz...
...Links naar rechts: Griet De Schrijvere, Nathalie Hosten en Jasmin Kaiaruna...

...Sophie Mollee aan slag voor Roef! vs. Ban-Topa...

...Het team van Roef! tussen de innings...
(© Alle Foto's: Rein Merkx)

...Toernooi-winnaar Hoboken Pioneers...
(© Foto: Jeroen van de Wiel)...Het team van Žraloci Ledenice bezocht...
...Amsterdam de dag voor het toernooi...
(© Foto: Žraloci Ledenice)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.