Samenstelling & Copyright © 1997-2016 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar)

Oranje met lege handen na lange dag
English

OKLAHOMA CITY, Oklahoma (USA) - Het Nedelands Softbal Team had zaterdag (9 juli) een lange dag op het veld, moest twee wedstrijden spelen en ook nog het restant van een ander duel op Dag 5 van de World Cup of Softball in Oklahoma City.

Om 8:30 uur in de ochtend stond Oranje opnieuw tegenover China, dat eveneens een lange dag voor de boeg en nog twee wedstrijden op het programma had staan. Hun ontmoeting begon aanvankelijk op vrijdag, maar werd toen in de tweede helft van de derde inning gestaakt vanwege bliksem en een zware onweersbui met een 1-0 voorsprong voor China. Toen het duel zaterdagochtend werd hervat sloegen twee Chinese speelsters een homerun en dat resulteerde in een 4-1 overwinning voor de Aziatische ploeg. Het Nederlands Team scoorde het enige punt in de zesde inning toen Britt Vonk haar tweede homerun van het toernooi sloeg.

In de middag ontmoette Nederland Team USA en verloor met 8-1 in vijf innings. Het enige Nederlandse punt werd gescoord in de vierde slagbeurt na een fout.

's Avonds sloot Oranje de lange dag op het veld af tegen Puerto Rico voor wie het de enige wedstrijd van de dag was en met 5-4 won. Puerto Rico kwam tot een rally van vier punten in de derde inning, waarna Oranje een punt terugpakte in de vierde. In de zesde slagbeurt kwam Nederlands langszij dankzij een 3-run double van pinch-hitter Dinet Oosting. Puerto Rico scoorde daarna het winnende punt in de tweede helft van de zevende inning. Met één uit en een loopster op het eerste honk eindigde een mogelijke 'double play-grounder' in een fout en loopsters 'op de hoeken'. Een opzettelijke vrije loop zorgde voor volle honken, gevolgd door een walk-off single.

Het Nederlands Team zal het toernooi zondag afsluiten tegen México in de wedstrijd om de negende en tiende plaats. Het duel begint om 14:00 uur lokale tijd (21:00 uur Nederlandse tijd). 's Avonds, om 19:00 uur lokaal (2 uur 's nachts Ned. tijd) ontmoeten USA en Japan elkaar in de Finale.