Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Neptunus Softbal)

Neptunus wint internationaal toernooi in Israël
English

EILAT (Israël) - Het softbalteam van Neptunus heeft vrijdag (8 maart) de 14e editie gewonnen van de Ayelet International Games na een 11-10 overwinning tegen The International Mix uit Groot-Brittannië in een superspannende finale. Het internationale toernooi wordt jaarlijks gehouden in Eilat, de zuidelijkste stad in Israël, gelegen bij de noordelijke punt van de Rode Zee aan de Golf van Akaba.

Op woesdag vloog de ploeg naar Eilat, waar de wedstrijden werden gespeeld onder zeer aangename zonnige omstandigheden. Op dezelfde dag speelde de Rotterdamse ploeg de eerste wedstrijd en stond daarin tegenover Misgav Twisters uit gastland Israël. Neptunus boekte een ruime 17-2 overwinning.

Op donderdag speelde Neptunus twee wedstrijden. Eerst stond de ploeg tegenover Checie Mrkve Praha uit Tsjechië. Aanvankelijk keek Neptunus na een slechte inning tegen een 6-0 achterstand aan, maar draaide daarna het duel in eigen voordeel om en won met 9-7.

Later op de dag speelde Neptunus een spannende wedstrijd tegen The International Mix (Groot-Brittannië), maar won met 5-3 om zich te plaatsen voor de Halve Finale.

...De speelsters van Neptunus en Misgav Twisters...
...samen op de foto...
(© Foto: Neptunus Softbal)
Op vrijdagochtend, in de Halve Finale, boekte Neptunus een ruime 13-0 shutout tegen Ayelet Angels (Israël) om de Finale te bereiken.

In de middag speelde Neptunus tegen The International Mix in de Finale en opnieuw was het een spannende ontmoeting. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd en dat zorgde voor een 'close game'. Uiteindelijk won Neptunus met 11-10 dankzij een vrije loop met volle honken voor Anouk van den Heuvel.

In 2016 promoveerde Neptunus naar de Silver League. In zowel 2017 als vorig seizoen eindigde Neptunus op de achtste plaats in de tweede hoogste afdeling.

Gabriel Waage, President van de European Softball Federation (ESF) en Secretary General Ami Baran (die uit Israël komt) reikten de prijzen uit tijdens de sluitingsceremonie op vrijdag.

Het evenement in Eilat is een open-invitatie toernooi dat open is voor alle club-teams uit Europa, maar ook voor individuele speelsters en groepen van speelsters. Elk team heeft de garantie minimaal vier wedstrijden te spelen.

Dit jaar namen er acht vrouwenteams deel, maar ook 13 mannenploegen. Onder de vrouwenteams was ook een ploeg uit de Hongaarse hoofdstad Boedapest, Reds. Er was ook een Nederlandse deelnemer in het mannen-toernooi en dat was DVH uit Amstelveen. Voor de eerste keer werd tijdens het evenement een Baseball-5 toernooi georganiseerd in Israël.

Het toernooi wordt gespeeld onder auspiciën van Ayelet - The Federation of Non-Olympic Sport in Israel, dat werd opgericht in 1996. Momenteel zijn er 30 sportbonden aangesloten bij Ayelet.