Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Twins Oosterhout wint tweemaal van Talent Team Holland
English

OOSTERHOUT - Het was nog steeds koud, maar de weersomstandigheden waren wat beter dan de dag ervoor op zondag (14 april). Vandaag speelde Twins Oosterhout hun tweede double-header van het seizoen.

In de openers op zaterdag verloor Twins tweemaal van Tex Town Tigers. Vandaag won de ploeg tweemaal van het Talent Team Holland, dat voor het eerst in actie kwam.

In de eerste wedstrijd van vandaag was een extra inning nodig, want Twins won met 5-2 in acht innings. In de tweede wedstrijd kwam Twins tot een mercy-regel, 10-3 overwinning in 4½ innings.

Dit seizoen speelt het Talent Team slechts één double-header tegen de acht Golden League-teams. Vorig seizoen was er een thuis- en uit double-header. In de double-header van dit jaar is het Talent Team de thuisploeg in de eerste wedstrijd en vervolgens de uitploeg in de tweede ontmoeting. Zoals altijd worden de wedstrijden gespeeld op het veld van de tegenstander.

(14 april)

Programma, Standen & Uitslagen
Game 1

Met twee uit in de eerste helft van de eerste inning kreeg Twins Oosterhout twee honkloopsters toen Minke Blok een honkslag sloeg en Sterre den Duijn vier wijd kreeg, maar zij bleven achter. Even later opende het Talent Team Holland de score in de tweede helft van de eerste inning op startende pitcher Sterre den Duijn. Yindi Beekveldt begon met een stootslag-honkslag, schoof op na een wilde worp, stal het derde honk en scoorde op een grounder van volgende slagvrouw Nina Oomes.

Twins kwam langszij in de 1e2 op Margot van Eijl. Net als in de eerste inning kwam de ploeg op het honk met twee uit. Dit keer sloeg Tess Remmers een honkslag en kwam Anne Ketelaar na een fout op het honk wat zorgde voor loopsters op het eerste en derde honk. Terwijl Ketelaar het tweede honk stal scoorde Remmers de gelijkmaker op de aangooi. Twins kwam even dicht bij het nemen van de leiding. Imane Alou Issa sloeg een honkslag en Ketelaar bereikte het derde honk, maar liep te ver door en werd uitgeschakeld, zodat de inning ten einde kwam.

In de derde inning bereikte Twins weer de honken. Met één uit sloeg Minke Blok een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een wilde worp, maar bleef achter.

In de 1e5 brak Twins de 1-1 stand op nieuwe pitcher Isanthe Rouwenhorst. Met één uit kreeg Imane Alou Issa vier wijd en stal daarna het tweede en derde honk. Met twee uit scoorde ze op een honkslag van Minke Blok.

Het Talent Team scoorde ook weer in hun vijfde slagbeurt. Nicky Uytendaal begon met een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde honk via een opofferingsstootslag van Laura Axson. Hierna nam de Britse rechtshander Carling Hare de Twins-pitching over, maar ze begon met een wilde worp die Uytendaal in staat stelde de gelijkmaker te scoren. Met de stand nu op 2-2 bereikte pinch-hitter Amy-Lynn Felix het honk na een fout en stal het tweede honk, maar zij bleef achter.

Beide teams kwamen in scoringspositie in de volgende twee innings, maar wisten niet tot scoren te komen.

Voor Twins sloeg Danielle ten Donkelaar een honkslag met één uit in de zesde inning, maar strandde op het tweede honk. En in de zevende opende Anne Ketelaar met een tweehonkslag, zij bleef achter op het derde honk.

Voor het Talent Team begon Esmee Toet de zesde inning met een driehonkslag, maar de volgende drie slagvrouwen werden uitgeschakeld.

En zo volgde een verlenging. Twins sloeg daarin toe met drie punten in de 1e8 op Esmee Toet, die de pitching in de vorige slagbeurt had overgenomen. Tie-break loopster Minke Blok scoorde toen er een outfield-fout volgde op een honkslag van Sterre den Duijn, die zelf ook tot scoren wist te komen op de fout. Met twee uit scoorde Machteld Rector (honkslag) op een honkslag van Tess Remmers om er een 5-2 stand van te maken.Talent Team Holland - Twins Oosterhout 2-5 (8 inn.)
RHE
Twins Oosterhout01001003-5111
Talent Team Holland10001000-242
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Sterre den Duijn4.143222

Carling Hare, BS (1), W (1-2)3.25-2--

pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Margot van Eijl43151-

Isanthe Rouwenhorst2 (*)-1311

Esmee Toet, L (0-1)2--332
(*) - Rouwenhorst gooide op één slagvrouw in de zevende inning)
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Robin Stoevelaar.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Joost Arnold (Twins Oosterhout).
Scoreboard Operator-Joost Arnold (Twins Oosterhout).
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:18 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout (veld Twins Oosterhout).

Game Notes:
Opening Weekend Golden League 2019.
Laura Axson, Reganied Franka, Michelle Schuur en Lieke Süskind (allen Talent Team Holland) debuteren in de Golden League.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 9,9° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 49%.
Game 2

In de tweede wedstrijd sloeg Twins Oosterhout toe met twee 5-run rallies in de eerste en derde inning om het resultaat te bepalen.

In de tweede helft van de eerste inning scoorde Twins heel snel. Lead-off hitter Imane Alou Issa kreeg vier wijd, waarna Tess Remmers een honkslag sloeg. Na een double-steal werd een punt gescoord toen Minke Blok het honk bereikte na een fout. Terwijl Blok gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Sterre den Duijn werd weer een punt gescoord. Honkslagen van Danielle ten Donkelaar en Ellinor Keepers zorgden voor de volgende punten. Hierna kwamen de honken vol te staan toen ook Sara Riou een honkslag sloeg. Even later werd het vijfde punt gescoord na een doorgeschoten bal. Twee loopsters bleven achter, maar Twins had een comfortabele voorsprong genomen.

Het Talent Team maakte een aantal prima verdedigende acties in de tweede inning. Tess Remmers begon voor Twins met vier wijd. Echter, ze werd uitgeschakeld op het eerste honk in een dubbelspel nadat een line drive van volgende slagvrouw Minke Blok werd gevangen door korte stop Esmee Toet. Met twee uit sloeg Sterre den Duijn een honkslag en stal het tweede honk, waarna ze probeerde te scoren op een diepe infield-hit van Danielle ten Donkelaar, maar werd uitgeschakeld op de plaat.

Het Talent Team verkleinde de achterstand naar 5-2 in de derde inning. Julia van der Meer begon met een tweehonkslag, stal het derde honk met één uit en scoorde op een honkslag van Reganied Franka. De laatste stal ook het tweede honk, schoof op na een grounder en scoorde het tweede punt na een honkslag van Nicky Uytendaal.

Twins antwoordde met een volgende 5-run rally in de 2e3. Corine Ammerlaan en Ellinor Keepers begonnen met vier wijd en met één uit bereikte Anne Ketelaar het honk met een infield-hit. Imane Alou Issa volgde met een puntscorende honkslag en met twee uit werd het volgende punt toegevoegd toen Minke Blok vier wijd kreeg. Hierna werden de honken schoongeveegd toen Sterre den Duijn een 3-run double afleverde om de stand op te voeren naar 10-2.

Het Talent Team wist nog eenmaal tot scoren te komen in de vierde. Lisa Meyering begon met een tweehonkslag, schoof met één uit op na een infield-hit by Lieke Süskind en scoorde vervolgens op een honkslag van Julia van der Meer. Maar de ploeg wist een mercy-regel nederlaag niet te voorkomen, want het duel eindigde met een verschil van zeven punten na 4½ innings.Twins Oosterhout - Talent Team Holland 10-3 (4½ inn.)
RHE
Talent Team Holland00210 -361
Twins Oosterhout5050X -10100
pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Yala Zwakman- (*)-----

Lisa Meyering, L (0-1)0.2-2453

Yala Zwakman214555

Isanthe Rouwenhorst1.1-11--
(*) - Zwakman was aangekondigd als startende pitcher, maar werd vervangen toen 2e1 begon

pitcher Twinsinn.SOBBHRER
Romy van der Ham, W (1-0)52-633
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Robin Stoevelaar, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Joost Arnold.
Scoreboard Operator-Joost Arnold.
Aanvangstijd-16:49 uur.
Speeltijd-1:30 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Opening Weekend Golden League 2019.
Yala Zwakman (Talent Team Holland) debuteert in de Golden League.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 8,9° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 52%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.