Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus wint ook Pre-Season Tournament
English

REUSEL - Het softbalteam van Neptunus is ook de winnaar van de 13e editie van het internationale Pre-Season Tournament, dat jaarlijks wordt geoganiseerd door Roef!. In de Finale van het indoor-toernooi won Neptunus overtuigend met 9-0 van Euro Stars.

In januari won Neptunus ook de Finale van de 20e editie van The Cup - International Indoor Fastpitch Softball Tournament in Schiedam. Een maand geleden kwam de Silver League-ploeg uit Rotterdam tot een 4-0 shutout tegen Olympia Haarlem in de Finale om het evenement voor het eerst te winnen.

Tien teams afkomstig uit drie landen namen deel aan het twee dagen durende evenement, dat dit jaar werd georganiseerd in Sporthuis Reusel, een grote sporthal waarin twee speelvelden konden worden uitgezet. Acht teams uit Nederland kregen gezelschap van de Nationale Ploeg van Oostenrijk en Les Pharaons uit Frankrijk. Onder de Nederlandse ploegen waren Golden League-teams Terrasvogels en Roef!, de organisator van het evenement en de regerend landskampioen. De tien ploegen waren verdeeld in twee poules van vijf teams elk.

In voorgaande jaren werd het Pre-Season Tournament meestal georganiseerd in het eerste weekeinde van maart. Dit jaar is besloten het evenement een maand naar voren te halen om de indoor-trainingsperiode te onderbreken met een leuk en aantrekkelijk toernooi.

In Poule A bleef Neptunus ongeslagen en kreeg slechts één punt tegen in de vier gespeelde wedstrijden in de voorronde. De ploeg opende op zaterdag met een 3-0 winst tegen Roef!, waarna een 4-0 shutout volgde tegen Red Lions later op de dag.

Op zondag won Neptunus met 6-1 vs. Onze Gezellen, waarna werd afgesloten met een ruime 10-0 winst tegen Les Pharaons.

Poule B werd eveneens gewonnen door een ploeg uit de Silver League, Euro Stars. De ploeg uit Capelle a/d IJssel won drie van de vier gespeelde wedstrijden. Op zaterdag opende Euro Stars met een 4-2 winst tegen Oostenrijk, waarna een nipte 2-1 winst volgde tegen UVV. In de derde wedstrijd op zaterdag kwam de ploeg tot een 1-1 gelijkspel tegen Terrasvogels.

Bij het begin van Dag 2 deelde Euro Stars de eerste plaats met Terrasvogels, dat zaterdag tot winst kwam tegen UVV (3-0) en Roef! 2 (6-0). Euro Stars won daarna met 5-0 tegen Roef! 2. In de volgende wedstrijd stond Terrasvogels tegenover Oostenrijk. Bij winst zou Terrasvogels op een gedeelde eerste plaats eindigen met Euro Stars. Doordat het onderlinge resultaat 1-1 was zou de volgende tie-breaker het runsaldo zijn in alle gespeelde wedstrijden. Dat was mogelijk in het voordeel geweest van Terrasvogels. Echter, de ploeg verloor met 2-1 van Oostenrijk en eindigde zodoende op de derde plaats in Poule B. En dus werd Euro Stars poule-winnaar en plaatste zich voor de Finale tegen Neptunus.

Op Super Sunday werden de resterende wedstrijden in de voorronde gevolgd door de ontmoetingen die de eindstand zouden bepalen.

UVV kwam tot een 5-0 shutout tegen Red Lions om op de negende plaats te eindigen, terwijl Les Pharaons met 5-2 won van Roef! 2 en zodoende zevende werd. In het duel om de vijfde en zesde plaats won Roef! met 2-0 van Terrasvogels. In een spannende wedstrijd om de derde plaats won Onze Gezellen nipt met 3-2 van Oostenrijk.

Het toernooi werd daarna afgesloten met een eenzijdigde Finale, want Neptunus kwam tot een 9-0 shutout tegen Euro Stars om winnaar van het evenement te worden.

In voorgaande jaren werd een Toernooi MVP gekozen. Dat was dit keer niet het geval.