Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 januari 2020
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2020
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2020 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Kirt Whiteside & SDTV/Marco Stoovelaar)

Neptunus wint Indoor Cup; Vier nieuwe Hall of Famers ingehuldigd
English

SCHIEDAM - De 20e editie van The Cup - International Indoor Fastpitch Softball Tournament in Schiedam is op zondag (19 januari) gewonnen door Neptunus, dat in de allesbeslissende Finale tegen Olympia Haarlem tot een 4-0 shutout kwam. Tijdens de Openingsceremonie van het drie dagen durende toernooi op vrijdagavond introduceerde toernooi-oprichter Kirt Whiteside vier nieuwe Hall of Famers, die officiëel werden opgenomen in de Hall of Fame van het evenement.

Aanvankelijk werd het internationale softbal-toernooi georganiseerd in het Franse Lyon. Maar in 2001 verhuisde het evenement naar Schiedam, waar het sindsdien jaarlijks wordt georganiseerd in de Margriethal en de Groenoordhal. Aan de 20e editie in Nederland namen zestien teams deel uit vier landen die samen 48 wedstrijden speelden om tot de winnaar van dit jaar te komen.

Het toernooi begon vrijdagavond in de Margriethal, waar zich twee van de drie speelvelden bevinden. Het derde veld is in de Groenoordhal en was in gebruik in het weekeinde. Op vrijdag speelden vier Amerikaanse teams de openingswedstrijden van het evenement. Op Veld #1 kwam Arsenal Velocity tot een 4-0 shutout tegen Velocity United. Aan de andere kant van de 'tussenmuur' op Veld #2 won Impact United met 3-1 van Avengers Impact.

Nadat de eerste twee wedstrijden waren gespeeld was het tijd voor de officiële Openingsceremonie.

De deelnemende teams werden geïntroduceerd en daarna leverde Cobus Oosting een prima prestatie met het live zingen van de Volksliederen van Nederland, Groot-Brittannië, Tsjechië en de Verenigde Staten van Amerika.

Hierna, ter gelegenheid van de viering van de 20e editie van de Indoor Cup, was er voor het eerst een openingsact en dat was een optreden van het zangduo Bodine & Noah. In 2016 nam Bodine deel aan de live-finale van het populaire TV-programma The Voice Kids en maakte deel uit van het team dat onder coaching stond van zanger Marco Borsato. Sindsdien heeft Bodine regelmatig optredens met begeleiding van Noah op gitaar.

Vervolgens was het toernooi voor Kirt Whiteside om vier nieuwe leden te introduceren voor de Hall of Fame die onderdeel is van het toernooi en personen eert voor hun voortgaande betrokkenheid bij en vele bijdragen aan de softbalsport in Nederland. Ben Goorts, Bart van Knegsel, Marco Stoovelaar en Jeroen van de Wiel werden officiëel opgenomen in de Hall of Fame. Whiteside verwelkomde de vier als nieuwe leden en overhandigde het viertal hun Hall of Fame-jack. Helaas waren Van Knegsel en Stoovelaar niet in de gelegenheid de ceremonie bij te wonen.

(19 januari)

Compleet overzicht met Speelschema & Uitslagen


...Links: Cobus Oosting zingt de Volksliederen van de vier deelnemende landen...
...Rechts: Bodine & Noah treden op tijdens de Openingsceremonie...
(© Foto's: SDTV / Marco Stoovelaar)

...Links: Kirt Whiteside (rechts), met Public Address Announcer Huub Nelissen, introduceert de vier nieuwe Hall of Fame-leden...
...Rechts: Ben Goorts en Jeroen van de Wiel met hun Hall of Fame-jack...
...Bart van Knegsel en Marco Stoovelaar werden ook ingehuldigd, maar konden niet aanwezig zijn bij de Ceremonie...
(© Foto's: SDTV / Marco Stoovelaar)

...INDIVIDUELE PRIJZEN 20e INDOOR CUP...
...Links naar rechts: Eva Voortman (Neptunus, Meest Waardevolle Speelster),...
...Alyson Spinas (Olympia Haarlem, Beste Pitcher) en Cindy van der Zanden (Roef!, Beste Slagvrouw)...
...De Awards worden namens de Indoor Cup-organisatie uitgereikt door Mariëlle Vleugels...
(© Foto's: Kirt Whiteside)Eerste Ronde

In de Eerste Ronde speelden de 16 deelnemende ploegen in vier poules van elk vier teams.

Neptunus bleef ongeslagen in Poule A, maar verzekerde zich pas van de eerste plaats in hun slotwedstrijd tegen Arsenal United (USA). Beide teams wonnen hun eerste twee wedstrijden voordat ze zaterdagmiddag tegenover elkaar stonden. In die wedstrijd brak Arsenal een 1-1 stand door een punt te scoren in de derde inning toen Sasha Mitchell opende met een honkslag en later scoorde op een fout. Met een 2-1 achterstand scoorde Neptunus tweemaal in de eerste helft van de vierde inning. Lisa Hoeverts en Eva Voortman begonnen met honkslagen, waarna de honken vol kwamen te staan na vier wijd voor Lorijn Buise. Even later scoorde Hoeverts de gelijkmaker op een 'force play-grounder' van Reganied Franka. Vervolgens scoorde Voortman het leidende punt in een 'double-steal' situatie. Neptunus werd in dit duel met 5-3 'outhit'. Neptunus-starter Kirsten Fischer moest vijf honkslagen toestaan in drie innings, waarna Eva Voortman twee hitloze innings gooide en zes slagvrouwen met drie slag uitschakelde om winnende werpster te worden. Vrijdagavond was Neptunus het evenement begonnen met een winst van slechts 1-0 tegen Euro Stars. Het enige punt werd toen in de vierde inning gescoord op een grounder van Maret Stuij. In dat duel gooiden Eva Voortman (3 innings) en Annelieke Swinkels (1 1/3 inn.) een 'combined' No-Hitter. Neptunus kwam tot een 5-0 shutout tegen Velocity United (USA) in hun tweede duel op zaterdagochtend. Na vorig seizoen verhuisde Eva Voortman van Olympia Haarlem naar Neptunus.

...Eva Voortman gooit voor Neptunus in hun openingsduel...
(© Foto: SDTV / Marco Stoovelaar)
In Poule B eindigde Roef! op de eerste plaats in hun slotwedstrijd na een nipte 1-0 winst tegen Impact United. Roef! begon met twee ruime shutouts tegen Joudrs Praha (Tsjechië) en Avengers United (USA), respectievelijk 6-0 en 12-0. Impact stond op 1-1 na hun eerste twee wedstrijden, maar nadat het duel tussen Joudrs en Avengers in een gelijkspel eindigde had de ploeg de eerste plaats kunnen pakken via winst op Roef! op basis van het onderlinge resultaa. Maar het was Roef! dat het duel won. Roef! scoorde het enige punt in de 1e3. Cindy van der Zanden begon toen met een tweehonkslag en scoorde op een one-grounder van Sterre den Duijn. Als pitcher gooide Den Duijn een 5-inning No-Hitter en kwam tot elfmaal drie slag. Ze miste een Perfect Game, want ze stond één slagvrouw toe de honken te bereiken via vier wijd in de vierde inning.

In Poule C werd de eerste plaats eveneens beslist in de slotwedstrijd. Olympia Haarlem won hun openingsduel met 2-0 tegen Quick Amersfoort, waarna ruim met 10-1 werd gewonnen van Czech U18 (Tsjechië). Chaos United (USA) opende met een 1-1 gelijkspel tegen de Tsjechen, waarna een 4-0 shutout volgde tegen Quick. Echter, winst in hun laatste wedstrijd tegen Olympia zou Chaos de eerste plaats opleveren. De Amerikaanse ploeg scoorde het enige punt in de eerste helft van de eerste inning. Elisa Tucker opende toen met een tweehonkslag en zou gaan scoren na twee fouten op werpster Alyson Spinas, die de volgende drie slagvrouwen met drie slag uitschakelde. De rechtshander kwam tot 12 strikeout en stond drie honkslagen toe. Olympia werd op slechts twee honkslagen en puntloos gehouden door Casey Kemp en Anneliese Probreck.

In Poule D was het beslissende duel de ontmoeting tussen The Mix (Groot-Brittannië) en Terrasvogels op zaterdagochtend, de eerste wedstrijd voor beide teams in het toernooi. Dat duel eindigde met een 2-2 stand. Hierna won de Britse ploeg met 4-0 vs. Destroyers United (USA) en 9-0 vs. Red Lions. Terrasvogels kwam eveneens tot twee shutouts en versloeg Red Lions met 4-0 en Destroyers met 5-0. In de openingswedstrijd had Terrasvogels een 2-0 voorsprong genomen in de eerste inning. Lead-off hitter Katharina Szalay werd geraakt door een worp, waarna Yindi Beekveldt vier wijd kreeg. Beiden zouden gaan scoren op een fout. The Mix kwam langszij in de vierde inning. Anna-Bè Bartels en Stephanie Pearce scoorden toen respectievelijk op een one-out single van Laura Thompson en een 2-out double van Barbara Killer. Bartels was een Nederlandse gast-speelster in de ploeg, want zij komt uit voor DSS, terwijl Pearce vorig seizoen uitkwam voor Olympia Haarlem, maar daarna terugkeerde naar Engeland. Volgens de toernooiregels bij een gelijke stand tussen twee teams wordt de volgorde bepaald door het runsaldo in alle gespeelde wedstrijden en dat was in het voordeel van The Mix.Tweede Ronde

In de Tweede Ronde werden vier nieuwe poules gevormd. Alle teams die op de eerste plaats eindigden vormden een poule, enz. Hierdoor bleven alle teams in de strijd, want de wedstrijden in deze ronde zorgden voor de combinaties in de Eerste Finaleronde.

Roef! diende Neptunus de eerste nederlaag door met 2-0 te winnen. De ploeg scoorde beide punten in de derde inning. Met twee uit sloegen Kim Donkers en Cindy van der Zanden beiden een honkslag en scoorden vervolgens op een tweehonkslag van Isa Los.

The Mix kwam tot een 3-0 shutout tegen Chaos United in de andere wedstrijd tussen poule-winnaars. De Britse ploeg scoorde de punten in de vierde inning en allen kwamen tot stand na een fout. Chaos scoorde een punt in de 1e5, maar dat werd geschrapt uit de eindstand, omdat het werd gescoord in een niet-complete inning toen het duel na 50 minuten ten einde kwam.

In de wedstrijden gespeeld door de nummers twee boekte Olympia Haarlem een 3-0 shutout tegen Terrasvogels. Olympia opende de score in de eerste inning toen Machteld Rector begon met een tweehonkslag, het derde honk stal en scoorde op een honkslag van Corinne Ammerlaan. Het tweede punt werd toegevoegd in de derde inning. Brenda Beers begon toen met vier wijd en scoorde later na een doorgeschoten bal. In de vierde kreeg Julia van der Meer vier wijd en scoorde het derde punt op een grounder van Ammerlaan.

De ontmoeting tussen Arsenal United en Joudrs Praha bleef puntloos.Finale Ronde (Elimination Round)

In de 'Elimination Round' werden acht wedstrijden gespeeld, waarvan de acht winnaars zich plaatsten voor de Kwartfinales, terwijl de verliezende ploegen waren uitgeschakeld.

Czech U18, Terrasvogels, Joudrs Praha, Roef!, Neptunus, Quick Amersfoort, Chaos United en Olympia Haarlem gingen allemaal door naar de Kwartfinales. Hierdoor plaatste slechts één van de zes Amerikaanse teams zich, terwijl vijf ploegen uit Nederland en twee uit Tsjechië eveneens naar de volgende ronde gingen.

De Tsjechische teams gingen door na kleine overwinningen. Czech U18 won met 6-4 vs. The Mix en brak een 4-4 stand in de derde inning. Joudrs Praha won met 3-1 tegen Euro Stars.

Roef! boekte eveneens een kleine overwinning, een 2-0 winst tegen Destroyers United. De punten werden beide gescoorde in de eerste inning op een grounder van Cindy van der Zanden en een tweehonkslag van Sophie Verdaasdonk. Terrasvogels, Neptunus Quick Amersfoort, Chaos United en Olympia Haarlem kwamen tot ruimere overwinningen.

...Lizzie Clarijs slaat een RBI-double voor Terrasvogels...
(© Foto: SDTV / Marco Stoovelaar)
Terrasvogels kwam tot een 6-0 shutout tegen Red Lions en scoorde alle punten in de eerste slagbeurt op vijf honkslagen, waaronder puntscorende tweehonkslagen van Lizzie Clarijs en Ella Krommendijk en een puntscorende honkslag van Yindi Beekveldt. Een ander punt kwam tot stand na vier wijd met volle honken voor Kelsy Pieneman en de overige twee werden gescoord op fouten.

Neptunus won met 6-1 vs. Velocity United. Vier punten werden gescoord in de eerste inning, dankzij een RBI-single van Ilse van de Wouw, een 2-run double van Renske Tellekamp en een wilde worp. Twee punten werden toegevoegd in de zesde op een tweehonkslag van Lorijn Buise.

Quick Amersfoort scoorde in vier opeenvolgende innings tegen Arsenal United en won met 6-2. Drie punten werden gescoord in de eerste inning via een honkslag van Nicky Uytendaal, een grounder van Lizzy Uytendaal en een fout. In elk van de volgende drie innings werd telkens een punt toegevoegd. In de tweede in een velderskeus-situatie, in de derde na een honkslag van Angelica Bomba en in de vierde op een grounder van Vera de Boer. Met een 6-0 achterstand scoorde Arsenal hun tweede punten in de 2e4 op een 2-out single van Mattie Young.

Chaos United kwam tot een ruime 10-0 shutout tegen Avengers United op zeven honkslagen. Met een 1-0 voorsprong kwam Chaos tot een rally van negen punten in de 2e2. De eerste drie punten werden toen gescoord op vier wijd met volle honken voor Clarie Katz, Mara Kachur en Ashley Shawyer. Hierna werd de stand opgevoerd dankzij een honkslag van Elisa Tucker en tweehonkslagen van Casey Kemp en Kachur.

Olympia Haarlem won met 7-3 van Impact United, maar stond slechts met 5-3 voor halverwege de vierde inning. Olympia opende de score met drie punten in de eerste inning na een honkslag van Corinne Ammerlaan, een fout en een grounder van Jessie van Aalst. De ploeg voegde een punt toe in de tweede inning op een grounder van Machteld Rector en maakte er een 5-0 stand van in de derde op een grounder van Van Aalst. Impact kwam terug met drie punten in de 1e4. De Olympia-verdediging maakte toen twee fouten, terwijl Maddie Quinn een puntscorende honkslag sloeg. In de 2e4 nam Olympia meer afstand door tweemaal te scoren. Dat gebeurde op een honkslag van Machteld Rector, die later zelf de thuisplaat stal in een 'double-steal' situatie.an Kwartfinales

Terrasvogels vs. Czech U18
Terrasvogels bereikte de Halve Finale dankzij een andere productieve eerste slagbeurt op weg naar een 7-1 winst. Met een 1-0 achterstand kwam de ploeg tot een rally van vijf punten om het duel te beslissen. Met Katharina Szalay (geraakt werpster) en Yindi Beekvelt (vier wijd) op de honken leverde Lizzie Clarijs een ground-rule double af om de gelijkmaker binnen te brengen. Vier wijd met volle honken voor Kelsy Pieneman zette Terrasvogels daarna op voorsprong. Een ground-rule double van Jessica Waasdorp en een fout verhoogden de voorspong naar 5-1. Twee punten werden toegevoegd in de vierde inning. Yindi Beekveldt begon met vier wijd, schoof op na een tweehonkslag van Lizzie Clarijs en scoorde na een wilde worp. Even later scoorde Clarijs na een fout. Margot van Eijl (4 innings) en Roos-Marijn Kramer (2/3 inn.) gooiden een 'combined' No-Hitter voor Terrasvogels.

...Alyson Spinas had 14 strikeouts voor Olympia Haarlem...
(© Foto: SDTV / Marco Stoovelaar)
Olympia Haarlem vs. Chaos United
Olympia Haarlem kwam tot 11 honkslagen en won met 8-0 tegen Chaos United om de Halve Finale te bereiken. Machteld Rector en Brenda Beers sloegen beiden drie honkslagen voor Olympia. De laatste scoorde ook drie punten. In de eerste inning bezorgden een 'double-steal' en een honkslag van Anna Prins Olympia een vroege 2-0 voorsprong. Een 3-run rally volgde in de tweede slagbeurt, dankzij een driehonkslag van Machteld Rector, een tweehonkslag van Brenda Beers en een wilde worp. Nog eens drie punten werden toegevoegd in de derde inning na een honkslag van Beers en een 2-out, 2-run double van Jessie van Aalst. Alyson Spinas gooide het hele duel voor Olympia Haarlem. De Amerikaanse rechtshander kwam tot 14 keer dire slag en stond slechts één honkslag toe. Ze schakelde twee keer vier slagvrouwen in één inning met drie slag uit, want in de tweede en vierde inning kreeg een slagvrouw drie slag, maar bereikte toch het honk. Casey Kemp tekende voor de enige Chaos-honkslag in de derde inning.

Roef! vs. Joudrs Praha
Roef! kwam tot een 3-0 shutout om de top-vier te bereiken. De ploeg brak een puntloze stand in de 2e3. Maudy Bezems begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Kim Donkers en scoorde na een tweehonkslag van Cindy van der Zanden. Roef! voegde een punt toe in de vierde toen Eva Versloot een honkslag sloeg met één uit en scoorde op een honkslag van Kim Donkers. Roef! scoorde het derde punt in de vijfde op back-to-back doubles van Sophie Verdaasdonk en Sterre den Duijn. Pitchers Danielle ten Donkelaar (4 innings) en Marjolein Merkx (1 inn.) stonden samen slechts twee honkslagen toe aan de Tsjechische tegenstander.

Neptunus vs. Quick Amersfoort
Neptunus won met 2-0 en besliste het duel tegen Quick Amersfoort in de vierde inning door beide punten te scoren met twee uit. Kirsten Fischer en Eva Voortman sloegen op dat moment beiden een honkslag en scoorden respectievelijk toen volgende slagvrouwen Lisa Hoeverts en Ilse van de Wouw ook een honkslag lieten noteren. Eva Voortman (4 2/3 inn.) en Annelieke Swinkels (1/3 inn.) gooiden samen een No-Hitter. Voortman schakelde 12 van de 15 slagvrouwen die ze tegenover zich kreeg met drie slag uit (eenmaal vier wijd), Swinkels gooide eenmaal drie slag. Neptunus kwam tot zes honkslagen op Richelle van Gennip, die negenmaal drie slag gooide.Halve Finales

Olympia Haarlem vs. Roef!
Olympia Haarlem bereikte de Finale door met 3-1 te winnen van toernooi-titelverdediger Roef! in de Halve Finale. Vorig seizoen stonden de twee teams tegenover elkaar in de Holland Series en won Roef! de best-of-three met 2-1 om voor het eerst in de clubhistorie landskampioen te worden. Vandaag was Olympia Haarlem de winnende ploeg. Roef! opende de score in de eerste inning op een opofferingsstootslag van Isa Los, maar Olympia kwam langszij in de tweede slagbeurt via een honkslag van Rachel van Veen. Nadat Olympia-pitcher Ilona Andringa driemaal drie slag had gegooid in de 2e2 nam de ploeg de leiding door tweemaal te scoren in de derde slagbeurt. Met één uit kreeg Jessie van Aalst vier wijd en sloeg Corinne Ammerlaan een honkslag, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Anna Prins. Roef! strandde drie loopsters in hun derde slagbeurt, waarna Olympia een 'insurance-run' toevoegde in de vierde inning na een doorgeschoten bal. Doordat dit punt werd gescoord in een niet-complete inning werd het niet opgenomen in de eindstand. Andringa kreeg maar drie honkslagen tegen en kwam tot vijfmaal drie slag. Roef! eindigde op de derde plaats in de totaal-eindstand. In de voorbije drie jaar was Roef! toernooi-winnaar.

Neptunus vs. Terrasvogels
Dit duel werd beslist via de tie-break en werd gewonnen door Neptunus. Na vier puntloze innings scoorde Neptunus het enige punt in de 1e5. Neptunus kreeg een kans de score te openen in de eerste helft van de eerste inning, maar strandde toen loopsters op het tweede en derde honk. In de tweede helft van de eerste inning kreeg Terrasvogels twee honkloopsters, maar de slagbeurt eindigde met een dubbelspel. In de tweede inning kreeg Kelsy Pieneman vier wijd met één uit voor Terrasvogels, maar bleef achter op het tweede honk. Neptunus kreeg de volgende loopster in scoringspositie in de vierde inning toen Anouk van den Heuvel begon met een tweehonkslag en het derde honk stal. Maar pitcher Roos-Marijn Kramer schakelde de volgende drie slagvrouwen met drie slag uit. In de 1e5 werd Neptunus' tie-break loopster Reganied Franka uitgeschakeld op een one-out grounder van Eva Voortman, die in deze situatie opschoof naar het tweede honk. Met het eerste honk open kreeg Judith Buschman opzettelijk vier wijd, waarna Voortman scoorde toen een klap van Ilse van de Wouw in een fout eindigde. Met Masha Meloni als tie-break loopster op het tweede honk wist Terrasvogels niet langszij te komen in de eigen vijfde slagbeurt. In de totaalstand eindigde Terrasvogels op de vierde plaats.Finale

Roef! vs. Olympia Haarlem
In de Finale 'outhitte' Neptunus Olympia Haarlem met 10-3 en kwam tot een 4-0 overwinning om voor het eerst de Indoor Cup te winnen. Echter, de eerste vier innings van de 7-inning wedstrijd (toernooi-regel) bleven puntloos. Olympia verzuimde de score te openen in de tweede helft van de eerste inning op starter Lisa Hoeverts. Brenda Beers sloeg een honkslag met één uit en met twee uit kregen Anna Prins en Jessie van Aalst beiden vier wijd. Maar de drie loopsters bleven achter. Neptunus liet vervolgens twee loopsters achter in de eerste helft van de tweede inning. Hierna maakte de Neptunus-verdediging een inning-afsluitend dubbelspel in de 2e3.

...Pitcher Eva Voortman, Catcher Tanisha van Krevel...
...en 3B Anouk van den Heuvel vieren de winst...
...nadat Van Krevel de laatste nul heeft gemaakt...
...Links maakt HP Umpire Judy Cole de out-call...
(© Foto: SDTV / Marco Stoovelaar)
Neptunus kreeg een scoringskans in de eerste helft van de vierde inning. Met één uit sloeg Lisa Hoeverts een tweehonkslag, waarna haar pinch-runner Annelieke Swinkels opschoof naar het derde honk na een honkslag van Reganied Franka. Maar de twee bleven achter toen outfielder Amber Krijgsman een inning-afsluitende line drive ving van Eva Voortman.

Neptunus opende vervolgens de score in de 1e5 op reliever Alyson Spinas, die de pitching overnam van starter Ilona Andringa. Judith Buschman begon met een honkslag en scoorde later op een '2-out comeback-grounder' van Lisa Hoeverts.

Nu met een 1-0 voorsprong nam Eva Voortman de pitching bij Neptunus over en gooide tegen haar voormalige team. De linkshander speelde voor Olympia Haarlem sinds 2014, maar koos na vorig seizoen voor een transfer naar Neptunus, dat uitkomt in de Silver League.

In de 2e5 kwam Olympia dicht bij de gelijkmaker op Voortman. Met één uit bereikte Machteld Rector het honk op een fout na een botsing met eerste honkvrouw Ilse van de Wouw. Even later stal Rector het tweede honk en dat leidde tot een nieuwe botsing, dit keer met tweede honkvrouw Minke Blok. Met twee uit kon Rector niet verder spelen, maar Olympia Haarlem had geen extra speelsters over om haar te vervangen als pinch-runner. Even leek het er op dat Marielle Vleugels, die deel uitmaakt van de toernooi-organisatie, zou worden ingezet. Zij speelt voor Olympia Haarlem, maar niet tijdens dit toernooi vanwege haar organisatorische activiteiten. Doordat dit een blessure-situatie was en na wat discussies werd uiteindelijk door beide coaches en de umpiring crew besloten dat Olympia startende werpster Ilona Andringa mocht 're-enteren' op een andere plek in de slagvolgorde. Zij verving Rector als pinch-runner, maar strandde op het derde honk. Andringa bleef in de wedstrijd en speelde vervolgens in het outfield.

Neptunus voegde een punt toe in de zesde slagbeurt nadat Minke Blok was begonnen met een honkslag. Na te zijn opgeschoven naar het derde honk via een wilde worp scoorde ze op een grounder van Eva Voortman.

In de 2e6 gooide Eva Voortman driemaal drie slag, waarna Neptunus nog tweemaal tot scoren kwam in de 1e7. Ilse van de Wouw opende met een tweehonkslag en Anouk van den Heuvel sloeg een honkslag. Een fout op een grounder van Tanisha van Krevel en een honkslag van Minke Blok stelden de twee loopsters daarna in staat tot scoren te komen en dat verhoogde de stand naar 4-0.

Olympia werd daarna op rij uitgeschakeld in de 2e7 en het was catcher Tanisha van Krevel die een pop-fly ving voor de laatste nul van het duel.


...Judith Buschman scoort het eerste punt voor Neptunus op een grounder van Lisa Hoeverts...
(© Foto: SDTV / Marco Stoovelaar)

...Minke Blok scoort het tweede punt op een 'close-play grounder' van Eva Voortman...
(© Foto: SDTV / Marco Stoovelaar)

...De speelsters en coaches van Neptunus ontvangen hun medailles tijdens de Sluitingsceremonie...
(© Foto: SDTV / Marco Stoovelaar)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2020 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.