Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 augustus 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem opent European Cup Winners Cup met tweemaal winst
English

SARONNO / LEGNANO / BOVISIO-MASCIAGO (ItaliŽ) - Olympia Haarlem is het toernooi om de European Cup Winners Cup op maandag (16 augustus) begonnen met twee overwinningen. De 29e editie van het toernooi wordt georganiseerd in ItaliŽ waar de wedstrijden op drie locaties worden gespeeld.

Olympia Haarlem kwam maandagmiddag tot een 11-0 shutout-winst tegen ZŁrich Challengers uit Zwitserland in 3½ inning. In de avond was de Haarlemse ploeg met 8-2 te sterk voor het Belgische Chicaboo's Stabroek. Met deze twee wedstrijden sloot Olympia Haarlem al gelijk de Voorronde af in Groep B.

Op dinsdag speelt Olympia Haarlem ťťn wedstrijd en ontmoet dan Crazy Chicklets uit Oostenrijk in wat de eerste wedstrijd voor de ploeg is in de Tweede Ronde. Crazy Chicklets eindigde op de tweede plaats in Groep A.

Het toernooi stond aanvankelijk voor vorig jaar op het programma, maar werd toen afgelast en uitgesteld naar dit jaar vanwege de aangescherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19).

(16 augustus)

Overige uitslagen Dag 1:
Groep A: Crazy Chicklets vs. Les Pharaons 3-2; Saronno vs. Crazy Chicklets 19-3 (2½ inn.).
Groep C: Gepardy Zory vs. Trnava Panthers 6-7 (9 inn.); Viladecans vs. Neunkirchen Nightmares 4-0; Trnava Panthers vs. Viladecans 0-16 (3 inn.); Neunkirchen Nightmares vs. Gepardy Zory 1-5.
Groep D: Eagles Praha vs. Carrousel 3-0; Fireballs vs. Medvednica 1-14 (4 inn.); Medvednica vs. Eagles Praga 4-11 (5 inn.); Carrousel vs. Fireballs 8-1 (5 inn.).Olympia Haarlem vs. ZŁrich Challengers

In dit duel stonden teamgenoten Lindsey Meadows en Danielle ten Donkelaar tegenover elkaar en speelden voor een team waarvoor ze niet uitkomen in de reguliere competitie. Dat is het gevolg van de pick-up regel die teams toestaat speelsters toe te voegen van andere ploegen om het eigen roster te versterken tijdens de Europese Beker-toernooien. Meadows en Ten Donkelaar spelen in de Nederlandse Hoofdklasse voor Tex Town Tigers. Tijdens de strijd om de Cup Winners Cup staat Meadows op het roster van Olympia Haarlem en speelt Ten Donkelaar voor ZŁrich Challengers. Behalve Meadows voegde Olympia ook Tex Town Tigers-speelsters Dinet Oosting en Lizzie Clarijs aan de ploeg toe.

Olympia opende de score tegen de Zwitserse ploeg in de eerste inning op Danielle ten Donkelaar, die de startende pitcher was voor Challengers. Lead-off hitter Brenda Beers bereikte het honk na een fout en scoorde op een 2-out single van Dinet Oosting.

In de tweede inning kwam Olympia voor de tweede keer tot scoren. Met ťťn uit sloeg Lizzie Clarijs een tweehonkslag, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op een grounder van Alyson Spinas-Valainis.

In de derde inning besliste Olympia Haarlem het duel met een 9-run rally op nieuwe pitcher Leandra Simitovic. Cindy van der Zanden begon de rally met een lead-off homerun. Jessie van Aalst sloeg daarna een honkslag en met ťťn uit volgde een unieke reeks van zeven opeenvolgende extra-basehits. MariŽlle Vleugels (RBI), Anna Prins (RBI), Lizzie Clarijs, pinch-hitter Lindsey Meadows (2-run), Lisa Hop (RBI) en Brenda Beers (RBI) sloegen zes tweehonkslagen op rij. Hierna, in haar tweede slagbeurt in deze inning, leverde Cindy van der Zanden een puntscorende driehonkslag af en ging zelf het negende punt scoren op een opofferingsslag van Jessie van Aalst.

Alyson Spinas startte voor Olympia Haarlem en begon met twee strikeouts. Ze moest daarna een honkslag toestaan van Carmen Lutz-Demetz, die vervolgens gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Danielle ten Donkelaar. De ploeg uit ZŁrich bereikte in het restant van de wedstrijd niet meer het honk. De rechtshander kreeg drie nullen op rij in de tweede en vierde inning en voegde nog eens vier strikeouts toe.

Lindsey Meadows schakelde hierna drie slagvrouwen op rij uit in de vierde. Die slagbeurt eindigde met een grounder van haar teamgenoot Danielle ten Donkelaar. En dat maakte ook een einde aan de wedstrijd.


Olympia Haarlem - ZŁrich Challengers 11-0 (3½ inn.)
1234567RHE
ZŁrich Challengers0000 -012
Olympia Haarlem119X -11120
pitchers ZŁrich Challengersinn.SOBBHRER
Danielle ten Donkelaar, L (0-1)22-321

Leandra Simitovic1--999

pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Lisa Hop- (*)-----

Alyson Spinas-Valainis, W (1-0)36-1--

Lindsey Meadows11----

(*) - Hop was aangekondigd als startende pitcher, maar werd vervangen door Spinas toen de 1e1 begon

Homerun: Olympia: Cindy van der Zanden (1)(3e,solo,0 uit,op Simitovic).
Box Score
Play-by-Play
Umpires: HP-Jan Svatos (TsjechiŽ), 1B-Diego Vitale (ItaliŽ),
3B-Mauro Fiorini (ItaliŽ).
Official Scorer-Fabrizio Diletti (ItaliŽ).
Play-by-Play Scorer-Fausto Nardi (ItaliŽ).
Technical Commissioner-Lis Castro (Denemarken).
Aanvangstijd-10:00 uur.
Speeltijd-1:16 uur.
Locatie-Campo di Softball, Centro Sportivo Peppino Colombo, Legnano (ItaliŽ) (complex Legnano Softball).

Game Notes:
European Cup Winners Cup 2021.
Weeromstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 25° C; windrichting noord; windsnelheid 14 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 39%.Olympia Haarlem vs. Chicaboo's Stabroek

In de tweede wedstrijd was Olympia Haarlem te sterk voor Chicaboo's Stabroek, dat verschillende bekende speelsters op het roster heeft staan. De vijf speelsters die van de derde tot en met zevende plek in de slagvolgorde stonden werden allemaal voor dit toernooi aan de Belgische ploeg toegevoegd, want de vijf komen dit seizoen allemaal uit in de Nederlandse Hoofdklasse. Dat zijn Nicky Uytendaal, Eva Versloot, Lorraine Kieft, Lizzy Uytendaal en Lisa Meyering. De toevoeging van Versloot is opmerkelijk, want zij speelt voor Roef!, dat momenteel zelf deelneemt aan het toernooi om de European Premiere Cup. Dus in plaats van uit te komen voor haar eigen team speelt ze voor de Belgische ploeg. De twee Uytendaal's spelen voor Quick Amersfoort, Kieft speelt voor Sparks Haarlem en Meyering speelt voor Onze Gezellen.

Olympia Haarlem opende de score met drie punten in de eerste helft van de eerste inning op starter Tine De Jongh. Brenda Beers begon met vier wijd en Cindy van der Zanden sloeg een honkslag, waarna de eerste scoorde op een tweehonkslag van Jessie van Aalst. Van der Zanden scoorde vervolgens op een opofferingsslag van Lizzie Clarijs en Van Aalst ging scoren na een honkslag van MariŽlle Vleugels.

Chicaboo's pakte een punt terug in de eigen eerste slagbeurt op starter Lindsey Meadows. Met ťťn uit bereikte Nicole Zapotoczny het honk na een fout, schoof op via een opofferingsstootslag van Nicky Uytendaal en scoorde na een honkslag van Eva Versloot.

Olympia Haarlem nam meer afstand in de 1e2 met een 4-run rally. Machteld Rector begon met een honkslag en Lisa Hop volgde met een stootslag-honkslag. Nadat de twee waren opgeschoven op een grounder van Brenda Beers scoorde Rector op een grounder van Cindy van der Zanden. Hierna sloegen Jessie van Aalst en Lizzie Clarijs back-to-back triples en verhoogden de stand naar 7-1.

Olympia werd in de volgende vier innings puntloos gehouden. In de derde en vierde slagbeurt kreeg nieuwe pitcher Lynn Van Den Brande maar ťťn honkloopster. In de vijfde inning nam Lisa Meyering de pitching over. Eerder op de dag schakelde ze negen slagvrouwen met drie slag uit in 4 2/3 inning en was de winnende werpster in een 18-3 winst tegen ZŁrich Challengers.

De rechtshander ondervond geen problemen in de vijfde en zesde inning, waarna ze Olympia's achtste punt moest toestaan in de 1e7. Met twee uit sloeg MariŽlle Vleugels een tweehonkslag en scoorde na een honkslag van Michelle van der Meer.

Chicaboo's liet een loopster achter op het tweede honk in de tweede inning en een andere loopster op het eerste honk in de derde beurt. Met een 7-1 voorsprong in de 2e4 nam MariŽlle Vleugels de pitching over voor Olympia. Ze kreeg een lead-off single tegen van Lorraine Kieft, die daarna werd uitgeschakeld op een hiernavolgende klap van Lizzy Uytendaal, die zelf op het eerste honk strandde.

Nadat Chicaboo's op rij was uitgeschakeld in de vijfde scoorde de Belgische ploeg het tweede punt in de zesde. Nicky Uytendaal opende met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag van Eva Versloot en scoorde op een tweehonkslag van Lorraine Kieft. Maar daar bleef het bij.


Chicaboo's Stabroek - Olympia Haarlem 2-8
1234567RHE
Olympia Haarlem3400001-8111
Chicaboo's Stabroek1000010-251
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Lindsey Meadows32221-

MariŽlle Vleugels, W (1-0)431311

pitchers Chicaboo's Stabroekinn.SOBBHRER
Tine De Jongh, L (0-1)2-1776

Lynn Van Den Brande2--1--

Lisa Meyering331311

Box Score
Play-by-Play
Umpires: HP-Angelo Nearco (ItaliŽ), 1B-Michael Renggli (Zwitserland),
3B-FranÁois Mays (Frankrijk).
Official Scorer-Cinzia Cozzi (ItaliŽ).
Play-by-Play Scorer-Mario Fedele (ItaliŽ).
Technical Commissioner-Gabriel Waage (TsjechiŽ).
Aanvangstijd-14:35 uur.
Speeltijd-1:43 uur.
Locatie-Campo Comunale Baseball Softball, Saronno (ItaliŽ) (complex Saronno Softball).

Game Notes:
European Cup Winners Cup 2021.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 29° C; windrichting noord; windsnelheid 13 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 40%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.