Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 augustus 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Roef! maakt Europees debuut met winst in Premiere Cup-toernooi
English

BUTTRIO / CASTIONS DI STRADA (ItaliŽ) - Regerend landskampioen Roef! speelde op maandagmiddag (16 augustus) hun eerste wedstrijd in een Europees bekertoernooi. De ploeg uit Moergestel stond tegenover RusStar uit Rusland in de Voorronde van het toernooi om de European Premiere Cup en boekte een 7-0 shutout-winst in vijf innings. De 43e editie van toernooi, dat aanvankelijk simpelweg Europa Cup heette toen het voor het eerst op de agenda stond, wordt georganiseerd in ItaliŽ.

's Avonds werd de wedstrijd tegen het Italiaanse Bollate gestaakt met twee uit in de tweede helft van de zesde inning vanwege hevige bliksem. Er was op dat moment nog niet gescoord. De wedstrijd wordt vrijdagmiddag in Castions di Strada uitgespeeld.

Op dinsdag speelt Roef! ťťn wedstrijd en treft dan Les Comanches uit Frankrijk.

Roef! zou aanvankelijk vorig jaar haar Europese debuut beleven, maar het toernooi werd toen afgelast en uitgesteld naar dit jaar vanwege de aangescherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19).

(16 augustus)

Overige uitslagen Dag 1:
Les Comanches vs. Rivas 1-8; Forlž vs. Apollo Bratislava 13-8; Apollo Bratislava vs. Barracudas ZŁrich 1-3; Bollate vs. Rivas 5-2; RusStar vs. SK Joudrs Praha 3-7.Roef! vs. RusStar

In de eerste wedstrijd was Marjolein Merkx de startende werper voor Roef! en zij hield RusStar puntloos in de vier innings die zij gooide, waarin ze vijf honkslagen toestond en vier slagvrouwen met drie slag uitschakelde. Shomayra Franka sloot de wedstrijd af met het gooien van de vijfde inning.

Roef! kwam tot zes honkslagen op drie pitchers en opende de score in de eerste helft van de tweede inning. Met ťťn uit kreeg Isa Los vier wijd, schoof op na een fout en scoorde toen een grounder van Onaisha Franka in een volgende fout eindigde.

Roef! voegde twee punten toe in de vierde. Elizabeth Snow begon met vier wijd, waarna haar pinch-runner Kim Horsten het derde honk bereikte toen er een fout werd gemaakt op een opofferingsstootslag van Sophie Verdaasdonk, die hierdoor zelf op het tweede honk terecht kwam. Even later werd Horsten op de plaat uitgeschakeld op een grounder van Isa Los. Maar hierna scoorde Verdaasdonk op een fout en scoorde Los na een honkslag van Onaisha Franka.

Het mercy-rule puntenverschil werd bereikt in de 1e5 via een 4-run rally. Met ťťn uit en Kim Donkers op het honk (fout) keerde Elizabeth Snow terug in de wedstrijd als pinch-hitter en leverde een RBI-double af. Sophie Verdaasdonk kreeg vervolgens vier wijd en Isa Los volgde met een 2-run triple. Na een werpsterswissel scoorde Los het zevende punt na een honkslag van Onaisha Franka.

Hoewel RusStar puntloos werd gehouden kreeg de ploeg wel een aantal scoringsmogelijkheden. In de tweede helft van de eerste inning begonnen Tatiana Zhuchkova en Yana Islamova met honkslagen, maar een dubbelspel volgde toen pitcher Marjolein Merkx een line drive ving van Irina Ilyashenko. In de tweede kreeg de Russische ploeg de honken vol met ťťn uit. Een gedwongen nul op de plaat volgde op ene grounder, maar hierna werd ook de loopster die was opgeschoven naar het derde honk uitgeschakeld wat zorgde voor een 'inning-ending double play'. In de vierde inning liet RusStar loopsters achter op het tweede en derde honk. In de vijfde inning kreeg de ploeg loopsters 'op de hoeken', maar ook dit slagbeurt eindigde vervolgens met een dubbelspel.


RusStar - Roef! 0-7 (5 inn.)
1234567RHE
Roef!01024 -760
RusStar00000 -065
pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, W (1-0)4425--

Shomayra Franka1-11--

pitchers RusStarinn.SOBBHRER
Yulia Maslova, L (0-1)442331

Tatiana Kulikova0.1-1243

Irina Ilyashenko0.2--1--

Box Score
Play-by-Play
Umpires: HP-Michal Židek (TsjechiŽ), 1B-Loretta Lamieri (ItaliŽ),
3B-Martin MoravćŪk (Slowakije).
Official Scorer-Stefano Burlini (ItaliŽ).
Play-by-Play Scorer-Roberto Saletti (ItaliŽ).
Technical Commissioner-Wout Isbouts (Nederland).
Aanvangstijd-12:30 uur.
Speeltijd-2:04 uur.
Locatie-Campo di Baseball/Softball, Buttrio (ItaliŽ) (complex White Sox Buttrio).

Game Notes:
European Premiere Cup 2021.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 32° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 16 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 53%.Roef! vs. Bollate

De wedstrijd tussen Roef! en Bollate was een pitching-duel tussen Sidney Watkins en Greta Cecchetti. De Amerikaanse rechtshander Watkins, die dit toernooi een pick-up player is voor Roef!, stond slechts ťťn honkslag toe. De ervaren international Cecchetti was bezig met een Perfect Game toen het duel in de 2e6 wegens de weersomstandigheden werd gestaakt.

Sidney Watkins kreeg een lead-off single tegen van Amanda Fama in de eerste helft van de eerste inning. Dit was niet alleen de enige honkslag in het hele duel, maar Fama zou ook de enige honkloopster blijven. Watkins volgde met een strikeout, waarna een line drive van Elisa Cecchetti werd gevangen door linksveldster Wies Ligtvoet. De inning eindigde met een grounder van Maxime van Dalen. De speelster van Sparks Haarlem is dit toernooi een pick-up player in het team van Bollate.

Greta Cecchetti deed het zelfs nog beter en stond niemand van Roef! tot de honken toe. De rechtshander domineerde en schakelde twaalf slagvrouwen met drie slag uit. Ze gooide driemaal drie slag in zowel de tweede als de derde inning. Vanaf de eerste inning kwam Cecchetti tot acht keer drie slag op rij.

Toen de 2e6 van start ging was er achter het outfield als bliksem zichtbaar, maar desondanks werd toch begonnen met de slagbeurt. Twee gast-speelsters in de ploeg van Roef! openden deze inning. Nadine Marinus (die uitkomt voor Tex Town Tigers) begon en ging uit na een grounder. Hierna werd Sietske Drijvers (die speelt voor Amsterdam Pirates) het twaalfde strikeout-slachtoffer van Greta Cecchetti. Net nadat volgende slagvrouw Onaisha Franka haar plaats innam in het slagperk werd de bliksem heftiger en onderbrak de Slowaakse Home Pate Umpire Martin MoravćŪk de wedstrijd en haalde iedereen van het veld af.

De wedstrijd werd niet meer hervat en zal op vrijdag worden uitgespeeld.


Roef! - Bollate 0-0 (gestaakt, bliksem)
1234567RHE
Bollate000000 -010
Roef!000000 -000
(wedstrijd gestaakt met twee uit in de 2e6 wegens bliksem)
pitcher Bollateinn.SOBBHRER
Greta Cecchetti (pitcher-of-record)5.212----

pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Sidney Watkins (pitcher-of-record)66-1--

Box Score
Play-by-Play
Umpires: HP-Martin MoravćŪk (Slowakije), 1B-Ibon Arťvalo Lafuente (Spanje),
3B-Michal Židek (TsjechiŽ).
Official Scorer-Roberto Saletti (ItaliŽ).
Play-by-Play Scorer-Alessandro Meli (ItaliŽ).
Technical Commissioner-Zsuzsa Balog (Hongarije).
Aanvangstijd-21:20 uur.
Speeltijd-1:46 uur.
Locatie-Campo di Baseball/Softball, Buttrio (ItaliŽ) (complex White Sox Buttrio).

Game Notes:
European Premiere Cup 2021.
Wedstrijd gestaakt wegens bliksem in 2e6 met twee uit, geen honkloopsters, geen count op de slagvrouw en een 0-0 stand.
Wedstrijd wordt uitgespeeld op vrijdag in Castions di Strada.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 26° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 19 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 73%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.