Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 augustus 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

European Cup Winners Cup: Olympia Haarlem naar Finaleronde na tweemaal winst
English

SARONNO / LEGNANO / BOVISIO-MASCIAGO (ItaliŽ) - Olympia Haarlem voegde twee overwinningen toe op woensdag (18 augustus), de derde speeldag van het toernooi om de European Cup Winners Cup. Olympia kwam tot een 13-0 shutout-winst in vier innings tegen Carrousel (Rusland) in de eerste wedstrijd. 's Avonds boekte de ploeg weer een volgende mercy-rule overwinning door met 10-2 te winnen in vijf innings tegen Viladecans (Spanje).

Met deze overwinningen sloot de ploeg de Tweede Ronde af op de eerste plaats in Groep F en gaat zodoende door naar de Kampioenspoule (Groep X). De twee beste teams in deze groep spelen op zaterdag in de Finale.

Op maandag won Olympia Haarlem de eerste twee wedstrijden in de Eerste Ronde. De ploeg kwam tot een 11-0 shutout tegen ZŁrich Challengers uit Zwitserland in 3½ inning, waarna een 8-2 winst volgde tegen het Belgische Chicaboo's Stabroek.

Op dinsdag kwam de Haarlemse ploeg tot een overtuigende 8-0 shutout-winst in 4½ inning tegen Crazy Chicklets (Oostenrijk) in de eerste wedstrijd in de Tweede Ronde.

De drie beste teams uit Groep E en F vervolgen het toernooi in Groep X (Kampioenspoule) op donderdag en vrijdag. Op donderdag speelt Olympia Haarlem tegen Eagles Praha (TsjechiŽ) en Saronno (ItaliŽ). De ploeg sluit Groep X daarna op vrijdag af tegen Chicaboo's Stabroek (BelgiŽ).

(18 augustus)

Overige uitslagen Dag 3:
Groep E: Chicaboo's Stabroek vs. Trnava Panthers 4-3; Saronno vs. Eagles Praha 4-2; Trnava Panthers vs. Saronno 1-17 (5 inn.); Eagles Praha vs. Chicaboo's Stabroek 8-1 (4½ inn.).
Groep F: Viladecans vs. Crazy Chicklets 6-1; Crazy Chicklets vs. Carrousel 0-12 (4 inn.).

Groep G (9e t/m 14e plaats): Les Pharaons vs. ZŁrich Challengers 3-2; Gepardy Zory vs. Medvednica 6-8; Neunkirchen Nightmares vs. Fireballs 9-7.Olympia Haarlem vs. Carrousel

Olympia Haarlem sloeg al vroeg toe met een 7-run rally in de eerste helft van de eerste inning op weg naar een mercy-rule overwinning. Voor de derde keer in het toernooi stond de Olympia-pitching slechts ťťn honkslag toe.

De eerste zeven slagvrouwen van Olympia bereikten in de eerste inning veilig het honk. Brenda Beers opende met een honkslag op Mayya Shalvadze. Zij startte in plaats van Vera Kukharenko, die aanvankelijk als werpster stond in de startende line-up. Maar zoals wel vaker het geval is voor aanvang van een softbalwedstrijd tijdens de umpire meeting wordt er een verdediging wissel gemaakt en gaan teams van tien naar negen speelsters, waarbij de tiende speelster op de lijst de zogenoemde flex player is. Later kan de ploeg weer terugkeren naar tien speelsters om de oorspronkelijke slagvolgorde intact te houden en de tiende speelster te 're-enteren'. In dit geval was de tiende speelster hier niet bij betrokken, want dat was de startende korte stop (en flex player). De toegepaste wissel was dat designated player Mayya Shalvadze de startende pitcher werd en pitcher Vera Kukharenko werd de 'offensive player only' (OPO).

Olympia kreeg loopsters op het tweede en derde honk als gevolg van een honkslag van Cindy van der Zanden, waarna de honken vol raakten na vier wijd voor Jessie van Aalst. Alledrie scoorden toen Lizzie Clarijs volgde met een 'baseclearing, 3-run triple'. Toen volgende slagvrouw MariŽlle Vleugels vier wijd kreeg volgde een werpsterswissel. De oorspronkelijk aangekondigde startende pitcher Vera Kukharenko nam het over, maar zij zag Vleugels het tweede honk stelen, waarna de honken vol kwamen te staan na vier wijd voor Lindsey Meadows. Nog eens twee punten werden daarna toegevoegd op een hiernavolgende honkslag van Quilen Dirksz. Doordat er een outfield-fout volgde kreeg Olympia loopsters op het tweede en derde honk. Na een foul-out werd Meadows op de plaat uitgeschakeld op een grounder van Lisa Hop. Maar hierna, in haar tweede slagbeurt in deze inning leverde Brenda Beers een 2-run double af die de stand opvoerde naar 7-0.

De Haarlemse ploeg voegde weer drie punten toe op drie 'extra-basehits' in de 1e2. Jessie van Aalst begon met vier wijd en scoorde op de tweede driehonkslag in het duel van Lizzie Clarijs, die daarna zelf scoorde op een tweehonkslag van MariŽlle Vleugels. Hierna werd Marina Barysheva de derde pitcher voor Carrousel. Na een groundout kreeg ze een RBI-double tegen van Quilen Dirksz. De inning eindigde met een dubbelspel. Machteld Rector werd uitgevangen in het rechtsveld, waarna Dirksz werd uitgeschakeld toen ze hierna het derde honk probeerde te bereiken.

In de 1e3 opende Lisa Hop voor Olympia met een infield-hit, waarna ze scoorde toen Anna Prins homerde. Prins was in het duel gekomen als nieuwe catcher.

Olympia voegde weer een punt toe in de vierde toen Yindi Beekveldt begon met een homerun. Net als Anna Prins was ook Beekveldt net in de wedstrijd gekomen als nieuwe linksveldster.

Alyson Spinas-Valainis was de startende pitcher voor Olympia Haarlem. De rechtshander kreeg drie nullen op rij in de eerste en tweede inning en schakelde drie slagvrouwen met drie slag uit.

In de 2e3 nam Lisa Hop de pitching over voor Olympia en kreeg toen ook drie opeenvolgende nullen (twee strikeouts). In de 2e4 eindigde de Perfect Game toen Darla Semenova voor Carrousel begon met een honkslag. Maar zij bleef achter, want de volgende drie slagvrouwen werden ook uitgeschakeld wat een einde aan de wedstrijd maakte.


Carrousel - Olympia Haarlem 0-13 (4 inn.)
1234567RHE
Olympia Haarlem7321 -13130
Carrousel0000 -011
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Alyson Spinas-Valainis23----

Lisa Hop, W (1-0)22-1--

pitchers Carrouselinn.SOBBHRER
Vera Kukharenko- (*)-----

Mayya Shalvadze, L (0-1)- (**)-2355

Vera Kukharenko1 (***)-2455

Marina Barysheva3-2633

(*) - Kukharenko was aangekondigd als startende pitcher, maar werd vervangen door Shalvadze toen 1e1 begon
(**) - Shalvadze gooide op vijf slagvrouwen in de eerste inning
(***) - Kukharenko gooide op drie slagvrouwen in de tweede inning

Homeruns: Olympia: Anna Prins (1)(3e,2-run,0 uit,op Barysheva), Yindi Beekveldt (1)(4e,solo,0 uit,op Barysheva).
Box Score
Play-by-Play
Umpires: HP-Jan Svatos (TsjechiŽ), 1B-Tomasz Plutarski (Polen),
3B-FranÁois Mays (Frankrijk).
Official Scorer-Patrizia Dardanelli (ItaliŽ).
Play-by-Play Scorer-Mario Fedele (ItaliŽ).
Technical Commissioner-Lis Castro (Denemarken).
Aanvangstijd-12:30 uur.
Speeltijd-1:30 uur.
Locatie-Campo Comunale Baseball Softball, Saronno (ItaliŽ) (complex Saronno Softball).

Game Notes:
European Cup Winners Cup 2021.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 24° C; windrichting zuidoost; windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 38%.Olympia Haarlem vs. Viladecans

In de tweede wedstrijd vandaag had Olympia Haarlem opnieuw een productieve eerste slagbeurt. Dit keer scoorde de ploeg vier punten. Een 6-run rally volgde in de derde inning en daarmee kwam Olympia tot de tweede mercy-rule winst van de dag en de vierde in het toernooi.

Hoewel Olympia twee ruime rallies had was het Viladecans dat als eerste op de honken kwam in de eerste helft van de eerste inning op starter Lisa Hop. De rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Raquel Moncho, maar die ging uit bij een steelpoging met ťťn uit. Met twee uit kreeg Sorangel Ledezma vier wijd, maar zij strandde op het eerste honk.

Olympia sloeg daarna toe met vier punten in de tweede helft van de eerste inning op starter Ivette EspŪn. Ze gooide vier wijd op lead-off hitter Brenda Beers en raakte volgende slagvrouw Lisa Hop met een worp. Beiden scoorden toen Jessie van Aalst volgde met een tweehonkslag. Met ťťn uit homerde MariŽlle Vleugels om er een 4-0 stand van te maken. EspŪn herstelde daarna en sloot af met drie slag voor Cindy van der Zanden en Lindsey Meadows.

Viladecans kreeg de eerste loopster in scoringspositie in de tweede inning. Uxua Modrego begon met vier wijd en schoof op na een wilde worp. Lisa Hop schakelde de volgende slagvrouw met drie slag uit. Nadat Modrego het derde honk had bereikt via een doorgeschoten bal, volgde Hop met nog een strikeout. Even later kwam Modrego in een rundown na een pick-off van catcher Brenda Beers en ging uit bij een steelpoging. Hop sloot hierna af met een volgende strikeout.

Nadat Olympia een loopster had achtergelaten op het tweede honk in de 1e3 gooide Lisa Hop driemaal drie slag in de derde inning.

In de 2e3 kwam Olympia Haarlem tot een rally van zes punten op nieuwe pitcher Verůnica De La Paz. Met ťťn uit kreeg Lizzie Clarijs vier wijd en schoof op na een wilde worp. MariŽlle Vleugels kreeg daarna opzettelijk vier wijd, Cindy van der Zanden leverde een puntscorende tweehonkslag af en Lindsey Meadows volgde met een 2-run single. Nadat Macheld Rector was ingezet als pinch-runner voor Meadows kwamen de honken vol te staan na een honkslag van Quilen Dirksz en vier wijd voor Yindi Beekveldt. Alledrie kwamen tot scoren. Rector op een grounder van Brenda Beers, de andere twee op een tweehonkslag van Lisa Hop. Hierna nam Alicia RodrŪguez de pitching over voor Viladecans. Zij kreeg een inning-afsluitende grounder, maar Olympia had een mercy-rule puntenverschil bereikt.

Viladecans pakte twee punten terug in de 1e4. Pinch-hitter Laura Redondo en Sorangel Ledezma kregen beiden vier wijd en met twee uit scoorden ze allebei na een tweehonkslag van Anna Sobrino.

MariŽlle Vleugels gooide daarna de vijfde inning voor Olympia Haarlem en kreeg drie opeenvolgende nullen, waarvan twee met drie slag.


Olympia Haarlem - Viladecans 10-2 (4½ inn.)
1234567RHE
Viladecans00020 -221
Olympia Haarlem4060X -1060
pitchers Viladecansinn.SOBBHRER
Ivette EspŪn, L (0-1)232244

Verůnica De La Paz0.2-3466

Alicia RodrŪguez1.111---

pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Lisa Hop, W (2-0)474222

MariŽlle Vleugels12----

Homerun: Olympia: MariŽlle Vleugels (2)(1e,2-run,1 uit,op EspŪn).
Box Score
Play-by-Play
Umpires: HP-Stefan Thilemans (BelgiŽ), 1B-Vojtěch Machovskż (TsjechiŽ),
3B-Angelo Nearco (ItaliŽ).
Official Scorer-Rinaldo Ermenegildo Dossena (ItaliŽ).
Play-by-Play Scorer-Paolo Lugarini (ItaliŽ).
Technical Commissioner-Geen.
Aanvangstijd-17:30 uur.
Speeltijd-1:45 uur.
Locatie-Centro Sportivo Peppino Colombo, Legnano (ItaliŽ) (complex Legnano Softball).

Game Notes:
European Cup Winners Cup 2021.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 28° C; windrichting zuidoost; windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 39%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.