Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 augustus 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

European Premiere Cup: Roef! boekt twee shutout-wins op Dag 4
English

BUTTRIO / CASTIONS DI STRADA (ItaliŽ) - Na tweemaal in een verlenging te hebben verloren op woensdag won Roef! de volgende twee wedstrijden op donderdag (19 augustus), Dag 4 van het toernooi om de European Premiere Cup in ItaliŽ. Roef! kwam tot twee shutouts, eerst een 10-0 winst tegen Apollo Bratislava (Slowakije) in de middag, daarna een 2-0 winst 's avonds tegen Barracudas ZŁrich (Zwitserland).

Roef! opende het evenement op maandag met een 7-0 shutout-winst tegen RusStar (Rusland). Maandagavond werd de wedstrijd tegen het Italiaanse MKF Bollate gestaakt met twee uit in de tweede helft van de zesde inning vanwege hevige bliksem. Er was op dat moment nog niet gescoord. De wedstrijd wordt vrijdagmiddag in Castions di Strada uitgespeeld.

Op dinsdag boekte Roef! een ruime 11-2 overwinning in 4½ inning tegen Les Comanches uit Frankrijk.

Gisteren leed de ploeg uit Moergestel twee lastige nederlagen. Roef! had beide keren de leiding, maar verloor vervolgens in de verlenging. Eerst stond Roef! met 3-1 voor in de zesde inning tegen Poderi dal Nespoli Forlž (ItaliŽ), maar verloor met 6-5 in acht innings. 's Avonds stond Roef! halverwege de tweede inning met 6-1 voor tegen SK Joudrs Praha (TsjechiŽ), maar verloor met 10-9 in negen innings.

Hoewel de twee nederlagen vrijwel zeker beslissend zullen zijn voor het bereiken van de Finale zijn er nog steeds een paar scenario's mogelijk op de slotdag van de Voorronde. Op vrijdag ontmoet Roef! eerst Rivas (Spanje), waarna het duel wordt uitgespeeld tegen Bollate.

(19 augustus)

Overige uitslagen Dag 4:
Rivas vs. RusStar 1-0; Forlž vs. Les Comanches 10-3 (4½ inn.); Forlž vs. Bollate 0-7 (6 inn.); Joudrs Praha vs. Les Comanches 2-4.Roef! vs. Apollo Bratislava

Roef! scoorde minstens tweemaal in allevier de slagbeurten die de ploeg kreeg in deze wedstrijd tegen Apollo Bratislava, dat puntloos werd gehouden.

Roef! opende de score snel in de tweede helft van de eerste inning. Wies Ligtvoet begon met vier wijd, schoof op van het eerste naar het derde honk op een opofferingsstootslag van Kim Donkers en scoorde op een honkslag van Elizabeth Snow. De laatste kwam daarna in scoringspositie toen Nadine Marinus vier wijd kreeg en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Isa Los. Met twee uit kreeg de ploeg de honken vol toen Onaisha Franka drie slag kreeg, maar het honk bereikte op een fout. Hierna bleven drie loopsters achter toen een volgende strikeout de slagbeurt afsloot. En dat was de derde strikeout op rij voor Hana RudohradskŠ, die het hele duel gooide voor de Slowaakse ploeg.

Roef! nam meer afstand via een 3-run rally in de tweede inning. Dit keer begonnen Lisa de Vries en Wies Ligtvoet de slagbeurt met vier wijd, waarna de eerste scoorde toen Kim Donkers na een fout op het honk kwam. Met ťťn uit ging Ligtvoet scoren op een opofferingsslag van Nadne Marinus. Hierna bereikte Donkers het derde honk na een honkslag van Isa Los en scoorde het volgende punt in een double steal-situatie.

Nog eens twee punten werden toegevoegd in de 2e3. Charlotte Drijvers begon met een honkslag en schoof op na een grounder van Lisa de Vries. Ze bereikte vervolgens het derde honk na een infield-hit van Wies Ligtvoet en scoorde toen dat werd gevolgd door een foute aangooi. Ligtvoet bereikte het tweede honk op de fout, schoof op na een honkslag van Kim Donkers en scoorde op een opofferingsslag van Elizabeth Snow.

Intussen ondervond Roef!-starter Sydney Watkins geen problemen. Ze kreeg een lead-off single tegen van Dominika MešťanovŠ in de eerste inning, maar ze werd uitgeschakeld in een 'inning-ending double play' en bleef de enige honkloopster voor Apollo Bratislava. De Amerikaanse rechtshander gooide driemaal drie slag in de tweede en derde inning.

In de 1e4 nam Kim Horsten de pitching over en kreeg ook drie nullen op rij, waaronder twee strikeouts.

In de 2e4 bereikte Roef! het mercy-rule 10-punten verschil. Isa Los begon met vier wijd, waarna Sietske Drijvers volgde met een infield-hit. Toen dat werd gevolgd door een fout scoorde Los en schoof Drijvers op naar het tweede honk. Ze bereikte het derde honk op een grounder van Onaisha Franka en scoorde na een honkslag van haar zus Charlotte Drijvers. De laatste scoorde het tiende punt op een walk-off triple van Lisa de Vries.


Roef! - Apollo Bratislava 10-0 (4 inn.)
1234567RHE
Apollo Bratislava0000 -014
Roef!2323 -1090
(ťťn uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de vierde inning)
pitcher Apollo Bratislavainn.SOBBHRER
Hana RudohradskŠ, L (0-1)3.1369107

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Sydney Watkins, W (1-1)37-1--

Kim Horsten12----

Box Score
Play-by-Play
Umpires: HP-Loretta Lamiere (ItaliŽ), 1B-Franck Lautier (Frankrijk),
3B-Tomo Žezlina (SloveniŽ).
Official Scorers-Arianna Pagani (ItaliŽ), Francesca Valenti (ItaliŽ).
Play-by-Play Scorer-Stefano Burlini (ItaliŽ).
Technical Commissioner-Zsuzsa Balog (Hongarije).
Aanvangstijd-12:30 uur.
Speeltijd-1:10 uur.
Locatie-Campo di Baseball/Softball, Buttrio (ItaliŽ) (complex White Sox Buttrio).

Game Notes:
European Premiere Cup 2021.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 27° C; windrichting zuidwest; windsnelheid 10 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 35%.Roef! vs. Barracudas ZŁrich

In de tweede wedstrijd vandaag scoorde Roef! in de eerste en tweede inning. Dat bleek genoeg.

Echter, tegenstander Barracudas ZŁrich kreeg een kans de score te openen in de eerste helft van de eerste inning, want de Zwitserse ploeg kreeg de honken vol met ťťn uit. Startende pitcher Jessica Tolmie kreeg een lead-off single tegen van Meredith Ramsey. Met ťťn uit volgde geraakt werpster voor pick-up player Annemiek Jansen, die in de Hoofdklasse uitkomt voor Tex Town Tigers. Hierna raakten de honken vol toen Tolmie ook Mariah Jameyson raakte, die in 2018 en 2019 in de Hoofdklasse speelde voor DSS. Maar de rechtshander schakelde de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit en de drie loopsters bleven achter.

Roef! opende daarna de score met twee uit in de tweede helft van de eerste inning op Elizabeth Engler. Met twee uit kreeg de Amerikaanse rechtshander een tweehonkslag tegen van Elizabeth Snow, waarna haar temporary runner Kim Donkers scoorde toen Nadine Marinus volgde met een honkslag.

Nadat de Roef!-verdediging een dubbelspel had gemaakt in de 1e2 voegde de ploeg even later weer een punt toe. Sterre den Duijn begon de tweede inning met een driehonkslag en scoorde op een hiernavolgend honkslag van Sophie Verdaasdonk. Met ťťn uit bereikte Onaisha Franka het honk via een infield-hit, maar de ploeg liet loopsters achter op het tweede en derde honk.

Met een 2-0 voorsprong nam Shomayra Franka de pitching over voor Roef! in de 1e3. Ze schakelde drie slagvrouwen op rij uit in de derde en vierde inning. In de vijfde opende Elizabeth Engler voor Barracudas en bereikte het honk via een fout, maar hierna volgde weer een dubbelspel.

In de 1e6 werd Marjolein Merkx de derde pitcher voor Roef! en zij zag de eerste twee slagvrouwen het honk bereiken. De Amerikaanse Meredith Ramsey begon met vier wijd en Kimberly Zehnder kwam op het honk via een infield-hit. In 2017 speelde Zehnder in de Hoofdklasse voor Tex Town Tigers. Maar met loopsters op het eerste en tweede honk werd Annemiek Jansen uitgegeven toen ze contact maakte met een worp terwijl ze buiten het slagperk stond. Een binnenhoog zorgde voor de tweede nul, waarna de inning eindigde toen Ramsey uitging bij een steelpoging van het derde honk.

De Zwitserse verdediging maakte een dubbelspel in de derde inning, maar Roef! kreeg weer een loopster in scoringspositie in de 2e5. Met twee uit werd Elizabeth Snow geraakt door een worp en sloeg Nadine Marinus een honkslag. De inning eindigde toen Snow gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Isa Los. Roef! werd op rij uitgeschakeld in de 2e6.

In de 1e7 werd Sydney Watkins de vierde pitcher voor Roef! en schakelde drie slagvrouwen op rij uit. Ze sloot het duel af met een strikeout.


Roef! - Barracudas ZŁrich 2-0
1234567RHE
Barracudas ZŁrich0000000-030
Roef!110000X-271
pitchers Barracudas ZŁrichinn.SOBBHRER
Jessica RŲlli- (*)-----

Elizabeth Engler, L (0-1)611722

(*) - RŲlli stond op de lijst als startende pitcher, maar werd vervangen door Engler toen de 2e1 begon

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Jessica Tolmie23-2--

Shomayra Franka, W (1-0)31----

Marjolein Merkx, H (1)1-11--

Sydney Warkins, SV (1)11----

Box Score
Play-by-Play
Umpires: HP-Galip SŲnmez (Duitsland), 1B-Roberto Valentinis (ItaliŽ),
3B-Loretta Lamieri (ItaliŽ).
Official Scorers-Roberto Saletti (ItaliŽ), Stefano Burlini (ItaliŽ).
Play-by-Play Scorer-Arianna Pagani (ItaliŽ).
Technical Commissioner-Zsuzsa Balog (Hongarije).
Aanvangstijd-17:30 uur.
Speeltijd-1:38 uur.
Locatie-Campo di Baseball/Softball, Buttrio (ItaliŽ) (complex White Sox Buttrio).

Game Notes:
European Premiere Cup 2021.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 29° C; windrichting zuidwest; windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 34%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.