Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 augustus 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

European Cup Winners Cup: Olympia Haarlem sluit Kampioenspoule af met ruime winst
English

SARONNO / LEGNANO / BOVISIO-MASCIAGO (ItaliŽ) - Olympia Haarlem versloeg Chicaboo's Stabroek (BelgiŽ) met 11-0 in 3½ inning op vrijdag (20 augustus) om de Kampioenspoule (Groep X) van het toernooi om de European Cup Winners Cup af te sluiten met een ruime overwinning.

Op maandag won Olympia Haarlem de eerste twee wedstrijden in de Eerste Ronde. De ploeg kwam tot een 11-0 shutout tegen ZŁrich Challengers uit Zwitserland in 3½ inning, waarna een 8-2 winst volgde tegen het Belgische Chicaboo's Stabroek.

Op dinsdag kwam de Haarlemse ploeg tot een overtuigende 8-0 shutout-winst in 4½ inning tegen Crazy Chicklets (Oostenrijk) in de eerste wedstrijd in de Tweede Ronde.

Op woensdag voegde Olympia Haarlem twee overwinningen toe. De ploeg boekte eerst een 13-0 shutout-winst in vier innings tegen Carrousel (Rusland). 's Avonds volgde nog een mercy-rule overwinning door met 10-2 te winnen in vijf innings tegen Viladecans (Spanje).

Op donderdag won Olympia Haarlem met 7-6 tegen Eagles Praha (TsjechiŽ) in de middag, waarna 's avonds met 8-5 werd verloren van het organiserende Inox Team Saronno.

Na afloop van de wedstrijden op donderdag was het duidelijk dat zowel Olympia Haarlem als Saronno waren van een plek in de Finale. Zodoende staan de tegenover elkaar op zaterdagavond.

(20 augustus)

Overige uitslagen Dag 5:
Groep X (1e t/m 8e plaats): Chicaboo's Stabroek vs. Viladecans 0-3; Saronno vs. Carrousel 3-8; Eagles Praha vs. Viladecans 3-2 (8 inn.).
Groep G (9e t/m 14e plaats): ZŁrich Challengers vs. Fireballs 17-14; Les Pharaons vs. Neunkirchen Nightmares 2-7; Medvednica vs. ZŁrich Challengers 5-3; Gepardy Zory vs. Fireballs 2-4; Medvednica vs. Les Pharaons 7-6.
7e-8e plaats: Trnava Panthers vs. Crazy Chicklets 0-1.

Eindstand Groep X: 1. Saronno, 2. Olympia Haarlem, 3. Eagles Praha, 4. Carrousel, 5. Viladecans, 6. Chicaboo's Stabroek.
Eindstand Groep G: 1. Medvecnica, 2. Neunkirchen Nightmares, 3. Les Pharaons, 4. Gepardy Zory, 5. Fireballs, 6. ZŁrich Challengers.Olympia Haarlem vs. Chicaboo's Stabroek

Olympia Haarlem besliste de slotwedstrijd in de Kampioenspoule met een 8-run rally in de tweede helft van de eerste inning. De Belgische tegenstander Chicaboo's Stabroek werd puntloos gehouden en bijna ook hitloos.

Olympia sloeg al snel toe met twee extra basehits in de eerste inning op starter Tine De Jongh, wat het begin was van een 8-run rally. Vijf van de punten werden gescoord met twee uit. Brenda Beers opende voor Olympia met een driehonkslag, waarna ze scoorde toen volgende slagvrouw Dinet Oosting homerde. Hierna sloegen zowel Jessie van Aalst als Lizzie Clarijs een honkslag. De ploeg kreeg loopsters 'op de hoeken' toen Van Aalst opschoof naar het derde honk nadat Rachel van Veen werd uitgevangen. Hierna scoorde Van Aalst na een wilde worp en dat bracht Clarijs naar het tweede honk. Die kon hierna niet opschuiven op een hiernavolgende honkslag in kort links/midveld van Cindy van der Zanden. Nadat volgende slagvrouw Anna Prins drie slag had gekregen werd een punt toegevoegd na een honkslag van Quilen Dirksz. Van der Zanden en Dirksz both schoven beiden op via de aangooi naar de plaat. Even later scoorden beiden na twee wilde worpen met Yindi Beekveldt in het slagperk. Met de honken nu leeg kreeg Beekveldt vier wijd, waarna ze scoorde toen Brenda Beers haar tweede driehonkslag in deze slagbeurt sloeg en dat is een zeldzame prestatie. Beers scoorde het achtste punt in de inning op een honkslag van Dinet Oosting, die later gedwongen uitging.

In de tweede inning nam Lynn Van Den Brande de pitching over voor de Belgische ploeg. Ze kreeg twee snelle nullen, waarna ze een honkslag tegen kreeg van Cindy van der Zanden. Haar pinch-runner Michelle van der Meer probeerde kort erna het derde honk te bereiken op een infield-hit van Anna Prins en werd uitgeschakeld, wat een einde aan de slagbeurt maakte.

In de 2e3 voegde Olympia nog eens drie punten toe om een comfortabele mercy-rule voorsprong te nemen. Quilen Dirksz begon met een honkslag en Yindi Beekveldt kreeg vier wijd. Ze schoven op na een grounder van Brenda Beers, waarna Dirksz scoorde op een honkslag van Dinet Oosting, haar derde honkslag in dit duel. Met twee uit leverde pinch-hitter Machteld Rector een 2-run double af die de stand opvoerde naar 11-0.

Chicaboo's, dat de Nederlandse speelsters Nicky Uytendaal, Lizzy Uytendaal (beiden Quick Amersfoort), Lisa Meyering (Onze Gezellen) en Eva Versloot (Roef!) in de line-up had staan, was niet in staat iets terug te doen. Olympia-starter Alyson Spinas-Valainis kreeg drie nullen op rij in de eerste inning. Ze gooide daarna vier wijd op lead-off hitter Eva Versloot in de tweede, maar de Olympia-verdediging maakte een dubbelspel op een grounder van Lisa Meyering. Spinas sloot af met drie slag voor Lizzy Uytendaal in deze geheel Nederlandse Belgische slagbeurt.

Spinas schakelde ook weer drie slagvrouwen op rij uit in de 1e3, waarna LIndsey Meadows de wedstrijd afsloot in de vierde. De ervaren rechtshander begon met een strikeout, waarna een vangbal volgde. Maar met twee uit eindigde de No-Hitter toen Nicky Uytendaal op het honk kwam via een infield-hit. Zij strandde op het eerste honk, want een grounder maakte hierna een einde aan de eenzijdigde wedstrijd.


Olympia Haarlem - Chicaboo's Stabroek 11-0 (3½ inn.)
1234567RHE
Chicaboo's Stabroek0000 -010
Olympia Haarlem803X -11130
pitchers Chicaboo'sinn.SOBBHRER
Tine De Jongh, L (0-3)111888

Lynn Van Den Brande2-1533

pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Alyson Spinas-Valainis, W (3-0)311---

Lindsey Meadows11-1--

Homerun: Olympia: Dinet Oosting (1)(1e,2-run,0 uit,op De Jongh).
Box Score
Play-by-Play
Umpires: HP-Jan Svatos (TsjechiŽ), 1B-Tomasz Plutarski (Polen),
3B-FranÁois Mays (Frankrijk).
Official Scorer-Paolo Lugarini (ItaliŽ).
Play-by-Play Scorer-Fausto Nardi (ItaliŽ).
Technical Commissioner-Anna Battigelli (ItaliŽ).
Aanvangstijd-17:30 uur.
Speeltijd-1:13 uur.
Locatie-Campo Comunale Baseball Softball, Saronno (ItaliŽ) (complex Saronno Softball).

Game Notes:
European Cup Winners Cup 2021.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 30° C; windrichting zuid-zuidwest; windsnelheid 8 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 38%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.