Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 augustus 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

European Premiere Cup: Roef! wint tweemaal op Dag 5, speelt om Brons
English

BUTTRIO / CASTIONS DI STRADA (ItaliŽ) - Roef! had een succesvolle vijfde speeldag van het toernooi om de European Premiere Cup, want de ploeg voegde op vrijdag (20 augustus) twee overwinningen toe. Eerst won Roef! met 6-1 van Rivas (Spanje). Later op de dag speelde Roef! het gestaakte duel tegen MKF Bollate uit, kwam tweemaal terug van een achterstand en won met 3-2 in tien innings. Echter, de ploeg wist Finale niet te bereiken. Roef! eindigde op een gedeelde tweede plaats met Poderi dal Nespoli Forli. Maar door winst van het onderlinge duel plaatste de Italiaanse ploeg zich voor de Finale en ontmoet daarin Bollate. Roef! speelt in de Bronzen Wedstrijd op zaterdag en staat daarin weer tegenover Rivas.

Roef! opende het evenement op maandag met een 7-0 shutout-winst tegen RusStar (Rusland). Maandagavond werd de wedstrijd tegen het Italiaanse Bollate gestaakt met twee uit in de tweede helft van de zesde inning vanwege hevige bliksem. Er was op dat moment nog niet gescoord. De wedstrijd werd vandaag uitgespeeld.

Op dinsdag boekte Roef! een ruime 11-2 overwinning in 4½ inning tegen Les Comanches uit Frankrijk.

Op woensdag leed de ploeg uit Moergestel twee lastige nederlagen. Roef! had beide keren de leiding, maar verloor vervolgens in de verlenging. Eerst stond Roef! met 3-1 voor in de zesde inning tegen Forli (ItaliŽ), maar verloor met 6-5 in acht innings. 's Avonds stond Roef! halverwege de tweede inning met 6-1 voor tegen SK Joudrs Praha (TsjechiŽ), maar verloor met 10-9 in negen innings.

Op donderdag Roef! twee shutouts, eerst een 10-0 winst tegen Apollo Bratislava (Slowakije) in de middag, daarna een 2-0 winst 's avonds tegen Barracudas ZŁrich (Zwitserland).

Vandaag keek Roef! na vijf innings tegen een 1-0 achterstand aan tegen Rivas, maar kwam daarna tot een rally van zes punten in de zesde inning om het duel in eigen voordeel om te draaien. Tegen Bollate scoorde Roef! het winnende punt in de tiende inning.

(20 augustus)

Overige uitslagen Dag 5:
Apollo Bratislava vs. Bollate 1-2; Les Comanches vs. Barracudas ZŁrich 2-5 (8 inn.); Rivas vs. Joudrs Praha 7-0 (4½ inn.); Apollo Bratislava vs. RusStar 3-2 (8 inn.); Barracudas ZŁrich vs. Forli 4-14 (4 inn.); Bollate vs. Joudrs 7-0 (5 inn.).

Eindstand Voorronde:
1. Bollate, 2. Forli, 3. Roef!, 4. Rivas, 5. Apollo Bratislava, 6. Joudrs Praha, 7. Barracudas ZŁrich, 8. RusStar, 9. Les Comanches.Roef! vs. Rivas

De eerste drie innings bleven puntloos, waarna Rivas de score opende. Roef! bleef hierna puntloos in nog eens twee innings, maar sloeg daarna toe met een 6-run rally in de zesde slagbeurt.

Beide teams kregen een kans de score te openen in de eerste inning.

In de eerste helft van de eerste inning stond Roef! tegenover Anyibell RamŪrez. De Venezolaanse rechtshander stond aanvankelijk op de lijst in de slagvolgorde als designated player, maar toen het duel begon kwam ze in de cirkel in plaats van de oorspronkelijk aangekondigde starter Kirsten Scheele. De Nederlandse rechtshander is dit toernooi een pick-off player in het team van de Spaanse kampioen. Scheele speelt in de Hoofdklasse voor Sparks Haarlem. RamŪrez kreeg lead-off stootslag-honkslagen tegen van Wies Ligtvoet en Kim Donkers. De pop-up van volgende slagvrouw Elizabeth Snow eindigde in een binnenhoog, maar Ligtvoet wist wel het derde honk te bereiken. Met loopsters op het eerste en derde honk sloot de ervaren Venezolaanse rechtshander af met drie slag voor volgende slagvrouwen Nadine Marinus en Isa Los.

In de tweede helft van de eerste inning kreeg Rivas de honken vol op starter Marjolein Merkx met twee uit. Lead-off hitter Yaicey Sojo, eveneens uit Venezuela, bereikte het honk na een fout. Met ťťn uit werd Anyibell RamŪrez geraakt door een worp en met twee uit kreeg de Amerikaanse Sarah Edwards vier wijd. Edwards is eveneens een pick-up player, want zij komt in de Italiaanse competitie uit voor Taurus Old Parma. Met de honken vol eindigde de inning met een force play-grounder.

In de 1e2 was het Roef! dat drie loopsters achterliet. Met twee uit sloeg Charlotte Drijvers een honkslag, kreeg Onaisha Franka vier wijd en sloeg ook Wies Ligtvoet een honkslag. Een grounder sloot de slagbeurt af.

Marjolein Merkx schakelde de eerste twee slagvrouwen in de 2e2 met drie slag uit, waarna ze MarŪa Caicoya met een worp raakte, maar zij ging uit bij een steelpoging.

Roef! kreeg geen scoringskansen in de derde en vierde inning, terwijl Rivas een loopster achterliet op het eerste honk in hun derde slagbeurt.

In de 2e4 nam Kim Horsten de Roef!-pitching over. Ze gooide vier wijd op lead-off hitter Sarah Edwards, die het derde honk bereikt via een opofferingsstootslag van Miren Gozategui. Nadat volgende slagvrouw Rebeca Carrera het honk had bereikt na een velderskeus keerde Marjolein Merkx terug als pitcher. Zij kreeg een grounder van Carmen Caicoya, wat zorgde voor een gedwongen nul, maar ook Edwards in staat stelde het eerste punt te scoren.

Roef! kreeg weer een grote scoringskans in de 1e5, maar liet wederom drie loopsters achter. Met ťťn uit sloeg Kim Donkers een honkslag en met twee uit volgde Nadine Marinus met een tweehonkslag. Met het eerste honk open kreeg Isa Los opzettelijk vier wijd. Met de honken vol eindigde de inning toen Sterre den Duijn drie slag kreeg.

In de 2e5 werd Shomayra Franka de nieuwe pitcher voor Roef! en kreeg een lead-off single tegen van Yaicey Sojo. Met twee uit gooide ze vier wijd op de Nederlandse gastspeelster Kimberly Jones, die in de Hoofdklasse speelt voor Sparks Haarlem. Franka sloot daarna af met drie slag voor Sarah Edwards.

Met een 1-0 achterstand sloeg Roef! toe met een 6-run rally met twee uit in de 1e6. Anyibell RamŪrez begon met drie slag voor Lisa de Vries en Charlotte Drijvers, maar zag de volgende vier slagvrouwen de honken bereiken. Met twee uit gooide ze vier wijd op Onaisha Franka, die daarna het gelijkmakende punt scoorde toen haar eerste worp op volgende slagvrouw Wies Ligtvoet het midveld werd ingedreund voor een driehonkslag. Even later scoorde Ligtvoet het leidende punt na een honkslag van Kim Donkers, die vervolgens werd vervangen door pinch-runner Sietse Drijvers. Zij bereikte het tweede honk toen ook volgende slagvrouw Elizabeth Snow een honkslag sloeg. Dat leidde tot een werpsterswissel en Kirsten Scheele nam het over. De ervaren rechtshander zag Drijvers en Snow opschuiven na een doorgeschoten bal, waarna de honken volraakten na vier wijd voor Nadine Marinus. Scheele moest daarna 2-run singles incasseren van Isa Los en Sterre den Duijn, die de voorsprong opvoerden naar 6-1.

Nu met een comfortabele voorsprong werd de Amerikaanse Sydney Watkins ingezet als nieuwe pitcher voor Roef! in de 2e6. Ze begon met een strikeout, kreeg daarna een tweehonkslag tegen, maar sloot af met nog eens twee strikeouts.

In de 1e7 liet Roef! voor de derde keer drie loopsters achter. De ploeg kreeg de honken vol met nul uit dankzij Onaisha Franka (geraakt werpster), Wies Ligtvoet (honkslag) en Kim Donkers (stootslag-honkslag). Voor Ligtvoet en Donkers waren dit hun vierde honkslagen in de wedstrijd. Echter, tweemaal binnenhoog volgde, waarna een andere vangbal een einde aan de slagbeurt maakte.

Maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar, want Sydney Watkins kreeg drie nullen op rij in de 2e7, waaronder twee strikeouts, om de wedstrijd af te sluiten.


Rivas - Roef! 1-6
1234567RHE
Roef!0000060-6152
Rivas0001000-121
pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx351---

Kim Horsten0.1-1-11

Marjolein Merkx0.2-----

Shomayra Franka, W (2-0)1111--

Sydney Watkins25-1--

pitchers Rivasinn.SOBBHRER
Kirsten Scheele- (*)-----

Anyibell RamŪrez, L (2-1)5.2941044

Kirsten Scheele1.1-1522

(*) - Scheele stond op de lijst als startende pitcher, maar werd vervangen door RamŪrez toen 1e1 begon

Box Score
Play-by-Play
Umpires: HP-Galip SŲnmez (Duitsland), 1B-Franck Lautier (Frankrijk),
3B-Tomo Žezlina (SloveniŽ).
Official Scorer-Alessandro Meli (ItaliŽ).
Play-by-Play Scorer-Roberto Saletti (ItaliŽ).
Technical Commissioner-Wout Isbouts (Nederland).
Aanvangstijd-10:00 uur.
Speeltijd-2:36 uur.
Locatie-Campo da Softball, Castions di Strada (ItaliŽ) (complex Softball Club Castionese).

Game Notes:
European Premiere Cup 2021.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 24° C; windrichting zuidwest; windsnelheid 14 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 42%.Roef! vs. MKF Bollate

De wedstrijd tussen Roef! en Bollate was op maandagavond een pitching-duel tussen Sydney Watkins en Greta Cecchetti. De Amerikaanse rechtshander Watkins, die dit toernooi een pick-up player is voor Roef!, stond slechts ťťn honkslag toe. De ervaren international Cecchetti was bezig met een Perfect Game toen het duel in de 2e6 wegens de weersomstandigheden werd gestaakt.

Sydney Watkins kreeg een lead-off single tegen van Amanda Fama in de eerste helft van de eerste inning. Dit was niet alleen de enige honkslag in het hele duel, maar Fama zou ook de enige honkloopster blijven voor de Italiaanse ploeg totdat het duel werd onderbroken. Watkins volgde met een strikeout, waarna een line drive van Elisa Cecchetti werd gevangen door linksveldster Wies Ligtvoet. De inning eindigde met een grounder van Maxime van Dalen. De speelster van Sparks Haarlem is dit toernooi een pick-up player in het team van Bollate.

Greta Cecchetti deed het zelfs nog beter en stond niemand van Roef! tot de honken toe, totdat de wedstrijd werd gestaakt. De rechtshander domineerde en schakelde twaalf slagvrouwen met drie slag uit. Ze gooide driemaal drie slag in zowel de tweede als de derde inning. Vanaf de eerste inning kwam Cecchetti tot acht keer drie slag op rij.

Toen de 2e6 van start ging was er achter het outfield als bliksem zichtbaar, maar desondanks werd toch begonnen met de slagbeurt. Nadine Marinus begon en ging uit na een grounder. Hierna werd Sietske Drijvers het twaalfde strikeout-slachtoffer van Greta Cecchetti. Net nadat volgende slagvrouw Onaisha Franka haar plaats innam in het slagperk werd de bliksem heftiger en onderbrak de Slowaakse Home Pate Umpire Martin MoravćŪk de wedstrijd en haalde iedereen van het veld af.

Toen het duel vandaag werd hervat keerde Greta Cecchetti, die bezig was met een Perfect Game, niet terug. In haar plaats nam de Tsjechische pitcher Veronika PeckovŠ het over met twee uit en nam het op tegen Onaisha Franka, die ze met drie slag uitschakelde.

De zevende inning bleef ook puntloos. Sydney Watkins, die terugkeerde als pitcher voor Roef!, kreeg drie nullen op rij. Voor Roef! begon Wies Ligtvoet met vier wijd en Sterre den Duijn sloeg een honkslag met ťťn uit, maar een dubbelspel eindigde de inning.

En dus volgde een verlenging. En er waren drie extra innings nodig om tot een beslissing te komen!

Beide teams scoorden in de achtste inning. Maxime van Dalen was de tie-break loopster voor Bollate in de 1e8. Zij bereikte het derde honk op een grounder van Melany Sheldon, waarna ze scoorde na een honkslag van Lara Cecchetti, die later gedwongen uitging.

Roef! antwoordde met een eigen punt. Lisa de Vries werd ingezet als pinch-runner voor tie-break loopster Elizabeth Snow. Zij schoof op naar het derde honk na een wilde worp, waarna ze de gelijkmaker scoorde op een velderskeus-grounder van Sophie Verdaasdonk. Haar pinch-runner Eva van Knegsel werd in scoringspositie gebracht via een opofferingsstootslag van Isa Los, maar strandde op het tweede honk.

Beide teams wisten niet tot scoren te komen in de negende inning. Beide teams lieten daarin hun tie-break loopster achter op het derde honk.

Bollate hernam de leiding in de 1e10. Tie-break loopster Irene Costa scoorde toen er een foute aangooi volgde op een stootslag-honkslag van Elisa Cecchetti. De laatste kwam in scoringspositie via een opofferingsstootslag van Maxime van Dalen, maar haar temporary runner strandde op het tweede honk.

Roef! kwam gelijk weer terug in de eigen tiende slagbeurt. Kim Horsten werd op het tweede honk geplaatst als pinch-runner voor tie-break loopster Kim Horsten. Net zoals pinch-runner Lisa de Vries deed in de achtste inning schoof ook Horsten op naar het derde honk via een wilde worp. Ze scoorde vervolgens de gelijkmaker na een honkslag van Sterre den Duijn. Roef! kreeg weer een honkloopster toen ook Elizabeth Snow een honkslag sloeg. Hierna stal Den Duijn het derde honk en omdat de worp wild was schoof Snow op naar het tweede honk. Met het eerste honk open werd een gedwongen opgezet via opzettelijk vier wijd voor pinch-hitter Sophie Verdaasdonk. De gedwongen actie kwam inderdaad, want Den Duijn werd op de plaat uitgeschakeld op een grounder van Isa Los. Dat hield ook de honken vol en Snow scoorde even later het winnende punt toen de derde pitch op volgende slagvrouw Nadine Marinus ook in een wilde worp eindigde. Zodoende won Roef! met 3-2 en stelde een plek veilig in de Bronzen Wedstrijd.


Roef! - MKF Bollate 3-2 (10 inn.)
12345678910RHE
MKF Bollate0000000101-230
Roef!0000000102-331
(ťťn uit toen het winnende punt werd gescoord in de 10e inning)
pitchers Bollateinn.SOBBHRER
Greta Cecchetti5.212----

Veronika PeckovŠ, L (2-1)3.252331

pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Sydney Watkins, W (2-1)108-32-

Box Score
Play-by-Play
Umpires 16 augustus: HP-Martin MoravćŪk (Slowakije), 1B-Ibon Arťvalo Lafuente (Spanje),
3B-Michal Židek (TsjechiŽ).
Umpires vandaag: HP-Franck Lautier (Frankrijk), 1B-Ibon Arťvalo Lafuente (Spanje),
3B-Michal Židek (TsjechiŽ).
Official Scorer 16 augustus-Roberto Saletti (ItaliŽ).
Official Scorers vandaag-Roberto Saletti (ItaliŽ), Alessandro Meli (ItaliŽ).
Play-by-Play Scorer 16 augustus-Alessandro Meli (ItaliŽ).
Play-by-Play Scorer vandaag-Francesca Valentina (ItaliŽ).
Technical Commissioner 16 augustus-Zsuzsa Balog (Hongarije).
Technical Commissioner vandaag-Wout Isbouts (Nederland).
Aanvangstijd 16 augustus-21:20 uur.
Aanvangstijd vandaag-15:00 uur.
Speeltijd 16 augustus-1:46 uur.
Speeltijd vandaag-0:34 uur.
Speeltijd totaal-2:20 uur.
Locatie 16 augustus-Campo di Baseball/Softball, Buttrio (ItaliŽ) (complex White Sox Buttrio).
Locatie vandaag-Campo da Softball, Castions di Strada (ItaliŽ) (complex Softball Club Castionese).

Game Notes:
European Premiere Cup 2021.
Op 16 augustus werd de wedstrijd in de 2e6 gestaakt wegens bliksem met twee uit, geen loopsters, geen count op de slagvrouw en een 0-0 stand.
Wedstrijd vandaag uitgespeeld in Castions di Strada.
Weersomstandigheden bij aanvang (16 augustus):
Halfbewolkt, 26° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 19 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 73%.
Weersomstandigheden bij aanvang (vandaag):
Zonnig, 30° C; windrichting zuidwest; windsnelheid 10 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 32%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.