Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 juni 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nederlands Softbal Team wint oefenduel tegen ItaliŽ
English

RONCHI DEI LEGIONARI (ItaliŽ) - Het Nederlands Softbal Team speelde op dinsdagavond (22 juni) de eerste van vier oefenwedstrijden ter voorbereiding op het Europees Kampioenschap, dat komende zondag begint in ItaliŽ. Op dinsdag won de Oranje-ploeg met 7-3 van ItaliŽ.

In de komende dagen speelt het team van Hoofd Coach Ferenc Jongejan ook nog oefenwedstrijden tegen Frankrijk en TsjechiŽ.

Op zondag gaat het Europees Kampioenschap van start in de regio Friuli Venezia Giulia in het noordoosten van ItaliŽ. De wedstrijden worden gespeeld op vijf locaties in dit gebied net ten noorden van VenetiŽ. Castions di Strada, Ronchi dei Legionari, Porpetto, Cervignano en Castions delle Mura zullen allemaal wedstrijden organiseren tijdens het evenement.

Nederland speelt in Groep B en opent tegen Oostenrijk, gevolgd door Duitsland en Litouwen.

Onder zonnige omstandigheden sloeg Nederland al vroeg toe in de eerste oefenwedstrijd tegen ItaliŽ, die werd gespeeld in Ronchi dei Legionari. Oranje kwam tot een rally van vier punten in de eerste helft van de eerste inning. Britt Vonk begon met vier wijd en scoorde het eerste punt toen Brenda Beers volgde met een driehonkslag, waarna ze zelf scoorde op een wilde worp. Met ťťn uit kreeg Jessie van Aalst vier wijd, schoof op na een wilde worp en scoorde op een honkslag van Maxime van Dalen. Na in scoringspositie te zijn gekomen via een honkslag van Cindy van der Zanden scoorde Van Dalen het vierde punt op een 2-out single van Lizzie Clarijs.

In de tweede inning sloeg Wies Ligtvoet met twee uit een honkslag, stal het tweede honk, maar bleef achter.

Lindsey Meadows, die haar comeback maakt in de Nationale Ploeg, startte voor Nederland en kwam in de eerste twee innings niet in de problemen. Met twee uit in de derde kreeg de rechtshander twee punten tegen toen Andrea Howard homerde voor ItaliŽ.

Met een 4-2 voorsprong nam Nederland meer afstand met het scoren van een punt in elk van de volgende drie innings.

In de vierde homerde Britt Vonk met twee uit. In de volgende slagbeurt, met ťťn uit, sloeg Jessie van Aalst een tweehonkslag en scoorde na een honkslag van MariŽlle Vleugels. En in de zesde sloeg Suka Van Gurp een honkslag met twee uit en scoorde het zevende Oranje-punt op een honkslag van Britt Vonk.

In de 2e4 nam Marjolein Merkx de pitching over van Lindsey Meadows en gooide twee innings. Kirsten Scheele gooide daarna de laatste twee innings. De rechtshander, die eveneens terugkeerde in Oranje, moest het derde en laatste Italiaanse punt toestaan in de zesde inning. Emily Carosone begon toen met een tweehonkslag en scoorde op een one-out double van Andrea Filler.

Vandaag kwamen de volgende speelsters in actie:
Jessie van Aalst (rechtsveld), Brenda Beers (midveld), Lizzie Clarijs (3e honk), Maxime van Dalen (1e honk), Annemiek Jansen (linksveld), Wies Ligtvoet (linksveld), Dinet Oosting (catcher), Suka Van Gurp (2e honk), MariŽlle Vleugels (1e honk), Britt Vonk (korte stop), Laura Wissink (pinch-hitter/designated player), Cindy van der Zanden (designated player) en pitchers Lindsey Meadows, Marjolein Merkx en Kirsten Scheele.

(22 juni)


ItaliŽ - Nederland 3-7
1234567RHE
Nederland4001110-7120
ItaliŽ0020010-351
pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (1-0)331222

Marjolein Merkx, H (1)21-1--

Kirsten Scheele22-211

pitchers ItaliŽinn.SOBBHRER
1.2-2544

2.11-111

3--621

Homeruns: Netherlands: Britt Vonk (1)(4th,solo,2 outs); Italy: Andrea Howard (1)(3rd,2-run,2 outs,off Meadows).
Umpires: .
Aanvangstijd-18:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Campo da Softball, Ronchi dei Legionari (Italy) (veld Stars Ronchi Softball Club).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
640e interlandwedstrijd van het Nederlands Vrouwen Softbal Team.
116e interlandwedstrijd tegen Italy.
70e overwinning tegen Italy.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Zonnig, 22° C; windrichting oost-zuidoost; windsnelheid 17 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 77%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.