Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 maart 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

IN MEMORIAM

...Hélène Angermann...
(1957 - 2021)
DSS softbal-bestuurder en club-icoon Hélène Angermann overleden
English

HAARLEM - Hélène Angermann, die zich vele jaren heeft ingezet voor de Haarlemse vereniging DSS, is op donderdag (25 maart) op de veel te jonge leeftijd van 63 jaar overleden na een lange ziekteperiode. Door de jaren heen verzette ze enorm veel werk voor de softbal-afdeling en was vrijwel dagelijks op het thuisveld van de vereniging te vinden.

De afscheidsplechtigheid zal op woensdag 31 maart in besloten kring plaatsvinden.

Helena Maria Geertruida (Hélène) Angermann-Bekedam werd geboren op 8 december 1957 in Haarlem. In 2000 raakte Hélène nauwer betrokken bij de softbal-afdeling van DSS toen die verhuisde van het oude veld aan de Kleverlaan (naast het zwembad) naar de huidige locatie achter het Pim Mulier Stadion. Sindsdien werkte ze veel samen met 'Mr. DSS' Peter Vink, de allesdoener van de honkbal- en softbal-afdeling die al ruim zeventig jaar aan de multi-sportclub is verbonden.

Vanaf 2000 was Hélène Angermann de wedstrijdsecretaris voor zowel de senioren- als de jeugdsoftbalteams en nam ook de public relations van de softbal-afdeling voor haar rekening. Een jaar later werd ze vrijwilligerscoördinator en zorgde dat alles binnen de club op dat gebied op rolletjes liep. Ze werd ook bestuurslid van de vereniging en coördineerde in die rol alle softbal-activiteiten. Later overzag ze tevens de kledingzaken binnen de club. Sinds haar betrokkenheid groeide de softbal-afdeling aanzienlijk en kreeg veel (succesvolle) jeugdteams. Ook de mannensoftbal-afdeling breidde zich uit.

Hélène werd al snel een bekend gezicht op de softbalvelden, vooral in de Haarlemse regio. Het duurde dan ook niet lang voordat ze het aanspreekpunt werd voor DSS-softbal. Hélène stond bekend om haar standvastige wijze van handelen, had een sterke eigen mening, maar had ook een goede manier van communiceren en verdedigde zowel de positie van DSS in het bijzonder en het softbal in het algemeen met kracht.

Hélène Angermann deed alles voor haar softbalteams. Zo verwelkomde ze de wedstrijd-officials op het thuisveld van DSS. Toen het softbalteam van DSS in 2014 terugkeerde naar de hoogste afdeling (toen de Golden League) was Hélène de Team Manager en regelde alle zaken rondom het team. Zo overhandigde de starting line-ups aan de official scorers, zorgde voor kleedkamers voor de scheidsrechters, stond de pers te woord en deed nog veel meer.

Naast al deze organisatorische zaken was ze ook nauw betrokken bij andere verenigings- of promotionele activiteiten. Ook regelde ze samen met Peter Vink regelmatig de kantinezaken.

Bij DSS maakte ze de laatste jaren deel uit van de commissie voor Technische Zaken Softbal, samen met Joris Kesseler, Piet Pannen en haar zoon Werner Angermann, die één van de softbal-coaches binnen de club is. In 2011-2013 was hij de Assistent Coach van het eerste softbalteam, waarna hij Hoofd Coach was toen de ploeg in 2014 terugkeerde in de hoogste afdeling. Na afloop van dat seizoen stopte hij en werd opgevolgd door huidig Hoofd Coach Norman Ames. Door de jaren heen coachte Hélène zelf ook verschillende teams.

...Hélène vertegenwoorigde DSS bij een softbal-promotie...
...door clubs uit de Haarlemse regio in 2019, samen met...
...vertegenwoordigers van Kinheim, Onze Gezellen,...
...Sparks Haarlem en Terrasvogels in Haarlem...
(© Foto: DSS)
Voor haar vele bijdragen aan en activiteiten voor DSS werd ze benoemd tot Lid van Verdienste. Kortgeleden werd ze benoemd tot Erelid van de Haarlemse vereniging.

In 2013 introduceerde de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) in een nieuwe werkstructuur het Kolomoverleg Breedtesport. In mei 2013 benoemde de KNBSB de leden van de verschillende Kolommen. Hélène Angermann werd in het Kolomoverleg Breedtesport de vertegenwoordiger namens de Cluster Haarlem. De structuur van de Kolommen duurde tot halverwege 2018. In de eerste twee jaar stond het Kolomoverleg Breedtesport onder voorzitterschap van Gijs Selderijk, die toen de Programmamanager Breedtesport was. Sinds 2015 werd het Overleg voorgezeten door Roy Vink, de opvolger van Selderijk, die voorzitter werd van het Kolomoverleg Topsportcompetities.

In de vijf jaren dat het Kolomoverleg bestond was Hélène Angermann één van de vijf personen die de hele periode zitting had in deze commissie. De anderen waren Bart Bakker (Den Haag), Joyce Benink (Brabant-Oost/Limburg), Rob van Eck (Oost) en Wil Kitslaar (Midden-Nederland).

In dezelfde periode (2013-2018) maakte Peter Vink deel uit van het Kolomoverleg Honkbal als vertegenwoordiger van de Topsport-teams.

Als coördinator van de Cluster Haarlem was Hélène Angermann ook nauw betrokken bij de voorbereidingen van en de uitvoerende activiteiten tijdens verschillende Nederlandse Kampioenschappen Little League toen die werden georganiseerd in Hoofddorp, Almere en Huizen.

In de voorbije jaren was Hélène tevens verbonden aan verschillende lokale projecten voor Aangepaste Sporten die waren opgezet door Sportservice Noord-Holland en was voor verschillende daarvan de contactpersoon.

Hélène Angermann was zeer gepassioneerd en gedreven in haar activiteiten voor DSS en was een club-icoon. Ze deed alles, regelde alles en werd een allesdoener. Wat de situatie ook was, Hélène overzag het en had alles prima in de hand. En (vrijwel) altijd met een glimlach op haar gezicht. Wanneer de wedstrijd-officials op het veld van DSS arriveerden kregen ze altijd een warm welkom van haar. De auteur van dit verhaal is zelf ook wedstrijd-official en als zodanig zal ik me die ontvangsten en goede contacten door de jaren heen blijven herinneren.

De aanwezigheid van Hélène op het DSS-complex zal zeer zeker worden gemist door velen. Niet alleen door de clubleden, de DSS-softbalsters, maar ook tegenstanders en wedstrijd-officials.

De webmaster van Grand Slam * Stats & News condoleert Helene's echtgenoot Rob, zoon Werner, dochter Vita en overige familie en wenst hen veel sterkte met dit grote verlies.

(28 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.