Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 januari 2023
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2023
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2023 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Tex Town Tigers Facebook)

Danielle de Ruiter nieuwe Hoofd Coach van Tex Town Tigers
English

ENSCHEDE - Tex Town Tigers heeft een nieuwe Hoofd Coach gevonden voor het softbalteam, zo maakte de club op woensdag (11 januari) bekend. Dit jaar zal het Hoofdklasse-team van de Enschedese vereniging worden geleid door de Canadese softbal-coach Danielle de Ruiter, die ongetwijfeld een Nederlandse achtergrond moet hebben.

...Danielle de Ruiter...
...nieuwe Hoofd Coach Tex Town Tigers...
(© Foto: Tex Town Tigers Facebook)
Vorig jaar stond de ploeg van Tex Town Tigers onder leiding van Rob Hassink, maar na afloop van het seizoen stopte de gehele coaching-staf. In het seizoen 2022 plaatste Tex Town Tigers zich voor het eerst sinds 2010 weer voor de Holland Series. In de spannende Finale verloor de ploeg de eerste twee wedstrijden tegen titelverdediger Olympia Haarlem, maar won de volgende twee om een vijfde en beslissende wedstrijd af te dwingen. Olympia won toen opnieuw om de kampioenstitel te prolongeren.

Danielle de Ruiter, die volgende maand 25 jaar wordt, begon al op jonge leeftijd met softbal. Na te hebben gespeeld op High School was ze korte stop en catcher in de softbalteams van Pensacola State College en de University of North Alabama. In meer recente jaren verzorgde De Ruiter lessen in slaan, catching en fielding op verschillende locaties, maar ook voor Softball British Columbia, één van de regionale softbalbonden in Canada. De Ruiter is zelf afkomstig uit Surrey (British Columbia), de thuishaven van het jaarlijkse internationale Canada Cup-toernooi.

In 2016-2018 speelde Danielle de Ruiter twee seizoenen op Junior College-niveau in het softbalteam van Pensacola State College in Pensacola (Florida). Met het Pirates-team speelde ze in Division 1 als korte stop en catcher. In haar eerste seizoen in Florida (2016-2017) speelde De Ruiter in 43 wedstrijden, sloeg 37 honkslagen (vijf tweehonkslagen, twee homeruns) en sloeg .259 met 23 binnengeslagen punten. In het volgende seizoen sloeg ze .325 in 50 wedstrijden.

Hierna, in 2018-2021, speelde de infielder in drie seizoenen in Division 1 van de NCAA voor Lions het team van de University of North Alabama in Florence, Alabama. In haar eerste seizoen (2018-2019) speelde ze in alle 46 wedstrijden van het team en sloeg .252 met 27 honkslagen, waaronder één homerun. In het ingekorte seizoen 2019-2020 speelde De Ruiter in alle 23 wedstrijden en sloot af met een .254 slaggemiddelde. Dit keer sloeg ze zeven 'extra-basehits', waaronder twee homeruns. In het seizoen 2020-2021 speelde Danielle de Ruiter in 38 wedstrijden en sloeg ze .190 met zestien honkslagen.

In haar loopbaan als speelster werd ze geselecteerd voor het All-Conference Second Team in de Panhandle Conference in 2018 toen ze uitkwam voor Pensacola met wie ze dat seizoen uitkwam in het State Tournament. Ze speelde ook in het Canadese Under-19 Team in 2017 en won de Canada Summer Games in 2014 met 2017 met het vertegenwoordigde team van British Columbia.

Danielle de Ruiter begon ook al op jonge leeftijd met coachen. In de voorbije jaren was ze betrokken bij de coaching van Canadese Nationale Teams, was een coach in het Canada Futures Developmental Program en was actief tijdens try-outs van het Canadese Nationale Team. Op de Beyond the White Lines Softball Academy, een jeugd-trainingskamp, is ze één van de instructeurs. In het college-seizoen 2021-2022 was ze Assistent Coach van Hoofd Coach Jessica Sanders van Night Hawks, het softbalteam van Thomas University, gelegen in Thomasville, Georgia (USA) en uitkomt in de NAIA. Sinds juli vorig jaar is De Ruiter een Assistent Coach van de Lady Bobcats, het softbalteam van East Georgia State College, dat eveneens afkomstig is uit de Staat Georgia in Swainsboro.

Enige jaren geleden bouwde Tex Town Tigers een historie op door buitenlandse coaches aan te trekken voor hun vrouwen-softbalteam. In die periode stond het team onder leiding van de Amerikaanse coaches Monti VanBrunt (2007-2008), Kaleo Eldredge (2009), Karly McCormack (2010), Meagan Hartung (2011) en Bill Gates (2012). De laatste buitenlandse coach was de Kroaat Robert Kovačević, die in de seizoenen 2018 en 2019 de Hoofd Coach was.

(11 januari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2023 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.