Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 januari 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

22 landen nemen deel aan Europees Kampioenschap Softbal in Nederland
English

PULLY (Zwitserland) - Twee-en-twintig landen zullen deelnemen aan de 24e editie van het Europees Kampioenschap Softbal Vrouwen, dat dit jaar zal plaatsvinden van 1 t/m 7 september in de regio Utrecht. Op 13 december maakte WBSC Europe bekend dat het Executive Board offciŽel de kandidatuur van Nederland heeft geaccepteerd om het evenement te organiseren.

Het complex van UVV zal de hoofdlocatie zijn tijdens het komende EK. Het veld van UVV ligt in Vleuten, dat in januari 2001 onderdeel werd van de Gemeente Utrecht. Wedstrijden zullen ook worden gespeeld op de velden van Domstad Dodgers (Utrecht), Nieuwegein Diamonds (Nieuwegein) en Centrals/Wombats (De Bilt).

Op woensdag (10 januari) maakt WBSC Europe officiŽel bekend dat 22 landen zullen deelnemen aan het toernooi in september. De 22 landen die hun deelname aan het evenement bevestigden zijn BelgiŽ, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Frankijk, Griekenland, Groot-BrittanniŽ, Hongarije, Ierland, IsraŽl, ItaliŽ, KroatiŽ, Malta, Nederland, OekraÔne, Oostenrijk, Polen, Slowakije, Spanje, TsjechiŽ, Zweden en Zwitserland. De poule-indelingen en speelschema's worden later bekend gemaakt.

Nederland is de regerend Europees Kampioen na verovering van de titel in 2022 toen het evenement plaatsvond in Sant Boi (Spanje). Oranje kwam toen tot een 7-0 shutout-winst tegen Groot-BrittanniŽ in de Finale. Toen namen er 21 landen deel. Het huidige aantal van 22 is het hoogste aantal sinds er 23 landen deelnamen aan het EK van 2019 in TsjechiŽ.

Voor Nederland en ItaliŽ wordt het Europees Kampioenschap het tweede grote evenement in 2024. Van 15 t/m 21 juli nemen de twee landen ook deel aan de Women's Softball World Cup (Wereldkampioenschap) in ItaliŽ.

In 2019 was het thuiscomplex van UVV ook de locatie van de Tokyo 2020 Olympic Softball Europe Africa Qualifier. Nederland kwam toen heel dicht bij plaatsing voor de Olympische Spelen van 2020, maar leed een cruciale 5-2 nederlaag tegen Groot-BrittanniŽ. Nederland kreeg een dag later nog een kans via een snelle 4-0 voorsprong in de eerste inning tegen ItaliŽ. Maar ItaliŽ draaide het duel om, won met 7-4 en kwam vervolgens tot een 5-0 shutout tegen Groot-BrittanniŽ om zich te plaatsen voor de Olympische Speleno the Olympics. Vanwege de coronavirus-pandemie (COVID-19) werden de Spelen in Tokyo (Japan) uitgesteld naar 2021.

Het complex van UVV was ook het decor voor het Europees Kampioenchap Pupillen Honkbal in 2017. In 2012 werd een aantal wedstrijden van het Europees Kampioenchap Honkbal gespeeld op Sportpark 'De Paperclip', UVV's thuishaven in Vleuten. Tijdens het Wereldkampioenchap Honkbal in 1986 (het eerste WK dat in Nederland werd georganiseerd) werden verschilldende wedstrijden gespeeld op UVV's voormalige complex in Utrecht.

(10 januari)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.