Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 maart 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Eerste oefewedstrijden softbal zijn gespeeld
English

AMSTERDAM / OOSTERHOUT / ROTTERDAM - Vijf van de acht Hoofdklasse softbalploegen hebben inmiddels een oefenwedstrijd gespeeld ter voorbereiding op het komende nieuwe seizoen, dat op zaterdag 13 april van start gaat.

Neptunus, dat vorig jaar voor het eerst landskampioen werd, speelde twee wedstrijden afgelopen zaterdag (23 maart) in een driekamp op eigen veld. De Rotterdamse ploeg verloor met 4-2 in de eerste wedstrijd tegen Roef!, waarna een 9-0 shutout-winst volgde tegen Onze Gezellen. In de eerste wedstrijd van deze reeks won Onze Gezellen nipt van Roef! met 1-0.

Een week eerder, op zaterdag 16 maart, zouden Amsterdam Pirates en Sparks Haarlem een double-header spelen in Amsterdam. Maar de ploegen besloten om één lange 9-inning wedstrijd te spelen. Sparks Haarlem won met 9-7.

Eveneens twee weken geleden speelde Roef! twee wedstrijden in een driekamp in Oosterhout. Daar won de ploeg uit Moergestel met 13-2 van UVV, dat vorig seizoen uit de Hoofdklasse degradeerde. De wedstrijd tussen Roef! en het organiserende Oosterhout Twins eindigde met een 4-4 stand.

Sparks Haarlem reisde afgelopen weekeinde naar Italië voor deelname aan het Torneo Prealpi in Saronno. Meer info over dit toernooi volgt later.In de openingswedstrijd in Rotterdam won Onze Gezellen met 1-0 van Roef! en scoorde het enige punt in de zesde inning.

Roef! kreeg verschillende mogelijkheden om de score te openen, maar verzuimde dat te doen. De ploeg liet tien loopsters op de honken achter, waarvan zes in scoringspositie. In de eerste en zevende inning liet Roef! drie loopsters achter.

Met een loopster op het eerste honk en twee uit in de eerste helft van de eerste inning kreeg OG-starter Caressa Schoor de honken vol, maar een grounder eindigde de slagbeurt. Schoor kreeg drie nullen op rij in haar volgende twee innings.

Lisa Hoeverts nam de OG-pitching over in de vierde. Charlotte Drijvers opende toen met vier wijd en bereikte het derde honk via twee opofferingsstootslagen, maar bleef daarna achter.

In de zesde inning werd Qui-lin Coeriel OG's derde pitcher. Met loopsters op het eerste en tweede honk zorgde een grounder voor een gedwongen uit op het derde honk. Een comeback-grounder eindigde deze scoringskans.

Onze Gezellen kreeg slechts één honkloopster in de eerste vijf innings op Marjolein Merkx, die domineerde. In de tweede helft van de eerste inning kreeg de rechtshanden een lead-off single tegen van Lisa Hoeverts. Hierna schakelde Merkx 15 opeenvolgende slagvrouwen uit, waarvan twaalf met een strikeout. Vanaf de eerste tot in de vierde inning kwam Merkx op negen slagvrouwen op rij tot drie slag.

In de 2e6 stond Onze Gezellen tegenover nieuwe pitcher Kate Geldof en sloeg toe. Annick Jansen begon met een honkslag en kwam in scoringspositie via een opofferingsstootslag van Qui-lin Coeriel. Hierna scoorde Jansen vanaf het tweede honk toen volgende slagvrouw Lisa Hoeverts haar tweede honkslag in de wedstrijd afleverde.

In de 1e7 kreeg Roef! een grote kans om langszij te komen, want het kreeg de honken vol met nul uit via een honkslag, stootslag-honkslag en geraakt werpster. Een grounder van Emma de Brouwer resulteerde daarna in een gedwongen uit op de plaat. Met de honken nog altijd vol maakten een binnenhoog en een vangbal een einde aan de wedstrijd.In de tweede wedstrijd op zaterdag was Roef! succesvoller en won met 4-2 tegen regerend landskampioen Neptunus.

Neptunus opende de score in de eerste helft van de tweede inning op Roef!-starter Kim Emmen. Laura Wissink en Ilse van de Wouw begonnen met vier wijd. Wissink schoof op naar het derde honk na een doorgeschoten bal, waarna Van de Wouw even later het tweede honk stal. Een pick-off poging bij het derde honk eindigde daarna in een fout en dat stelde Wissink in staat te scoren. Met één uit eindigde de inning toen Van de Wouw bij het tweede honk werd uitgeschakeld in een dubbelspel, nadat een line drive van Zoë Lageweg was gevangen.

Roef! liet loopsters in scoringspositie achter in de eerste en tweede inning, maar sloeg daarna toe met een 4-run rally in de derde op Nienke Weis. Roef! kreeg de honken snel vol via Kate Geldof, Emma de Brouwer (beiden honkslag) en Nicky Uytendaal (vier wijd). Hierna leverde Charlotte Drijvers een honkslag af, waardoor twee loopsters konden scoren en Roef! de leiding nam. Uytendaal en Drijvers schoven op na een opofferingsstootslag van Bente Zwanenburg en scoorden beiden op een 2-out single van Lisa Van Raemdonck.

Neptunus pakte één punt terug op nieuwe pitcher Lisa Van Raemdonck. De Belgische speelster kreeg de honken vol met nul uit, maar Neptunus scoorde slechts eenmaal. Lizzy Kwakernaak en Laura Wissink kregen beiden vier wijd en Ilse van de Wouw sloeg een honkslag. Van Raemdonck volgde met twee strikeouts, maar kreeg daarna een puntscorende honkslag tegen van Kirsten Fischer. Met de honken nog altijd vol sloot Van Raemdonck af met een volgende strikeout.

Neptunus liet een loopster achter op het derde honk in de vijfde. Nadat Ilse van de Wouw de zesde was begonnen met vier wijd nam Kate Geldof de Roef!-pitching over. Zij schakelde de volgende drie slagvrouwen uit, de laatste twee met drie slag. En dat maakte ook een einde aan de wedstrijd.In de derde wedstrijd boekte Neptunus een overtuigende 9-0 shutout-winst tegen Onze Gezellen.

Neptunus scoorde de eerste twee punten in de eerste inning op starter Dani van Deursen. Met één uit kregen Lizzy Uytendaal en Laura Wissink vier wijd. De eerste scoorde na een honkslag van Ilse van de Wouw, de tweede scoorde in een double-steal situatie.

Het derde punt werd toegevoegd in de tweede inning toen Kelly Hoenen opende met een honkslag en scoorde op een 2-out single van Damishah Charles.

Neptunus scoorde het vierde punt in de vierde slagbeurt. Dit keer sloeg Kelly Hoenen een honkslag met één uit en scoorde op wederom een 2-out single van Damishah Charles.

Neptunus verdubbelde de voorsprong met een 4-run rally in de vijfde inning, waarvan slechts één punt verdiend was. Lead-off hitter Laura Wissink bereikte het tweede honk na een fout. Met één uit kreeg Zoë Lageweg vier wijd. Terwijl die het tweede honk stal, scoorde Wissink. Judith Buschman leverde hierna een puntscorende honkslag af en bereikte vervolgens zelf het derde honk toen haar klap werd gevolgd door een fout in het outfield. Buschman scoorde nadat volgende slagvrouw Kelly Hoenen haar derde honkslag sloeg. Met twee uit scoorde Hoenen op een driehonkslag van Mirthe Weis.

Laura Wissink scoorde het negende punt in de zesde op een opofferingsslag van Judith Buschman.

Onze Gezellen sloeg zes honkslagen, waaronder twee door Desiree Adriaansz, op pitchers Annelieke Swinkels en Lizzy Kwakernaak.

De Haarlemse ploeg kreeg een loopster in scoringspositie in de eerste inning toen Esmee Toet (die vorig jaar voor Neptunus speelde) begon met vier wijd en opschoof op een grounder. Maar ze werd daarna uitgeschakeld bij een poging het derde honk te stelen.

In de derde inning sloeg Sofie van Doorn een tweehonkslag, maar zij strandde op het tweede honk.

OG kwam het dichtst bij een punt in de vierde inning. Met twee uit sloegen nieuwkomers Lisa Hoeverts (ex-UVV) en Chimene Netten (ex-Neptunus/Storks Sirens) een honkslag. Volgende slagvrouw Desiree Adriaanz sloeg eveneens een honkslag. Hoeverts probeerde te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld en dat eindigde de slagbeurt.Komend weekeinde nemen zes Hoofdklasse-ploegen deel aan de 39e editie van het jaarlijkse J.C.J. Mastenbroek Toernooi in Enschede, georganiseerd door Tex Town Tigers. Daar krijgt TTT gezelschap van Amsterdam Pirates, Neptunus, Olympia Haarlem, Onze Gezellen en Roef!. Uit het buitenland komen SK Joudrs Praha uit Tsjechië en Zürich Barracudas uit Zwitserland. TTT opent het evenement op vrijdagavond tegen Jourdrs.

Een week later (6-7 april) organiseert Olympia Haarlem de 36e editie van haar jaarlijkse internationale Jan de Wit Toernooi. Naast Olympia zijn de andere Hoofdklasse-ploegen in het toernooi Euro Stars en Onze Gezellen. Deze drie ploegen krijgen gezelschap van Bonn Capitals Duitsland Under-22 (beide Duitsland), The Mix (Groot-Brittannië), Tsjechië Under-22 White en Tsjechië Under-22 Navy (beide Tsjechië).

In dat weekeinde (op zaterdag) organiseert Neptunus weer een driekamp met deelname van Sparks Haarlem en Wesseling Vermins uit Duitsland.

(28 maart)

Compleet Programma & UitslagenBedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.