Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 maart 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nederlands Softbal Team gaat 4-game series spelen in TsjechiŽ
English

NIEUWEGEIN - De Nationale Softbal Teams van Nederland en TsjechiŽ zullen eind april een reeks van vier vriendschappelijke oefen-interlands spelen in Praag. De reeks werd op donderdag (28 maart) bekend gemaakt.

Op maandag 29 april wordt de eerste wedstrijd van de reeks gespeeld op Svoboda Park, het thuiscomplex van SK. Joudrs Praha in Bohnice, een wijk in het administratieve district Praha 8 in het noorden van Praag. Dat duel begint om 19:30 uur.

De volgende dag, dinsdag, ontmoeten Nederland en TsjechiŽ elkaar op het complex van SaBaT Praha in Trůja, een wijk in het gemeentelijke district Trůja-Praha, dat weer deel uitmaakt van het administratieve district Praha 7, eveneens in het noorden van Praag. Deze wedstrijd begint om 17:00 uur.

Op woensdag 1 mei spelen de twee ploegen een double-header op het complex van Spectrum Praha in Černż Most, een gemeenschap in het noordoosten van Praag, gelegen in het administrative district Praha 14. De eerste wedstrijd begint om 14:00 uur, de tweede om 17:00 uur.

Vorig jaar speelden de twee ploegen een reeks van vier wedstrijden op drie locaties in Nederland. Oranje won toen alle wedstrijden, die werden gespeeld in Hoofddorp, Rotterdam en Soest.

Voor Nederland maakt de komende reeks deel uit van de voorbereidingen op twee grote, belangrijke evenementen later in het jaar.

In juli is de ploeg ťťn van de acht deelnemende landen in de WBSC Women's Softball World Cup Finals (Wereldkampioenschap) in ItaliŽ.

In september zal Nederland de titel verdedigen tijdens het Women's Softball European Championship (Europees Kampioenschap). Dat toernooi, waaraan TsjechiŽ ook zal deelnemen, wordt georganiseerde in Nederland op de velden van UVV (Vleuten), Nieuwegein Diamonds (Nieuwegein) en Centrals (De Bilt).

(28 maart)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.