Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2024
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2024
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Internationaal Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2024 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nederlands Softbal Team boekt mercy-rule winst in tweede duel vs. TsjechiŽ
English

TR”JA/PRAHA-TR”JA/PRAAG (TsjechiŽ) - Het Nederlands Softbal Team heeft ook de tweede wedstrijd gewonnen van de Friendship Series tegen TsjechiŽ in de Tsjechische hoofdstad Praag. Op dinsdag (30 april) kwam de Orange-ploeg tot een comfortabele 9-2 overwinning in een wedstrijd, die vanwege de run-ahead rule voortijdig kon worden afgesloten na vijf innings.

In de wedstrijd van vandaag ontmoetten Nederland en TsjechiŽ elkaar op het complex van SaBaT Praha in Trůja, een wijk in het gemeentelijke district Trůja-Praha, dat weer deel uitmaakt van het administratieve district Praha 7 in het noorden van Praag.

In het duel van vandaag kwam Oranje tot tien honkslagen, waaronder de tweede homerun in de series van Maxime van Dalen, die 2-uit-3 sloeg en driemaal scoorde. Annemiek Jansen, Cindy van der Zanden en Nicky Uytendaal sloegen eveneens twee honkslagen.

In de opener op maandag won Nederland met 6-2 op Svoboda Park, het complex SK. Joudrs Praha.

Op woensdag 1 mei sluiten de twee ploegen de Friendship Series af met een double-header. Die wordt gespeeld op het complex van Spectrum Praha in Černż Most, een gemeenschap in het noordoosten van Praag, gelegen in het administrative district Praha 14. De eerste wedstrijd begint om 14:00 uur, de tweede om 17:00 uur.

(30 april)Twee teamgenoten waren de startende pitchers in e wedstrijd van vandaag. Jessie van Aalst begon voor Nederland en Anna ZoulovŠ was de eerste Tsjechische pitcher. Beiden spelen in de Hoofdklasse voor Olympia Haarlem. Afgelopen zaterdag gooiden ze beiden in dezelfde wedstrijd in een competitie-duel tegen Euro Stars.

Net zoals in de eerste wedstrijd scoorde Oranje al vroeg. Op maandagavond werden twee punten gescoord in de eerste inning. Vandaag kwam de ploeg tot een rally van vier punten in de openings-slagbeurt op vier honkslagen.

Annemiek Jansen begon de wedstrijd met een tweehonkslag langs de linksveld-lijn op Anna ZoulovŠ. Hierna raakten de honken toen Suka Van Gurp vier wijd kreeg en Maxime van Dalen op het honk kwam via een line drive single. De eerste twee scoorden toen Cindy van der Zanden volgde met een line drive double langs de linksveld-lijn. Met ťťn uit leverde Nicky Uytendaal een 2-run single af om de stand op te voeren naar 4-0.

Jessie van Aalst kreeg ťťn honkloopster in haar eerste inning in de cirkel. Met twee uit gooide de linkshander vier wijd op Ema VodičkovŠ, maar sloot daarna af met haar tweede strikeout.

Nederland voegde twee punten in de tweede inning. Met ťťn uit sloeg Annemiek Jansen een honkslag en zij scoorde met twee uit toen Maxime van Dalen haar tweede homerun in twee dagen sloeg om er een 6-0 stand van te maken.

In de 2e2 was er hetzelfde scenario als in de voorgaande slagbeurt. Met twee uit gooide Jessie van Aalst vier wijd op KlŠra HudŪkovŠ, maar sloot wederom af met een strikeout.

Nog eens twee Oranje-punten werden gescoord in de 1e3 op nieuwe pitcher Anna ŠtenglovŠ. Met ťťn uit sloegen Nicky Uytendaal en Lorraine Kieft een honkslag, wat zorgde voor lopers 'op de hoeken'. Uytendaal scoorde vervolgens op een hierna volgende honkslag van Lizzie Clarijs. Dat bracht Kieft naar het derde honk en zij zou gaan scoren op een grounder van Damishah Charles, die in haar eerste sinds een paar weken speelde. Charles liep een breuk op in haar arm tijdens het Mastenbroek Toernooi eind maart, waaraan ze deelnam met Neptunus. Sindsdien heeft ze niet gespeeld. Met uitzondering van ťťn wedstrijd toen ze in de startende line-up stond van Neptunus als de zogenoemde flex player, maar ze kwam toen geen moment in actie. In hetzelfde toernooi liep international en pitcher Eva Voortman (die eveneens speelt voor Neptunus) een breuk in haar voet op. Zij zal langer niet in actie kunnen komen.

In de 2e3 sloot Jessie van Aalst voor de derde keer af met een strikeout. Ze kreeg ook nu een honkloopster met twee uit toen Aneta MolenkovŠ het honk bereikte na een fout. Nadat ze het tweede honk had gestolen en de eerste Tsjechische loopster in scoringspositie was geworden, sloot Van Aalst af met haar vijfde strikeout.

In de 1e4 voegde Nederland een onverdiend punt toe. Met ťťn uit kwam Maxime van Dalen na een fout op het honk. Ze schoof op na een honkslag van Cindy van der Zanden, waarna ze met twee uit scoorde toen ook een grounder van Nicky Uytendaal in een fout eindigde.

Met een 9-0 voorsprong nam Lindsey Meadows de Oranje-pitching over in de 2e4. Zij kreeg een lead-off, ground-rule double tegen van Eliška StejskalovŠ, wat de eerste Tsjechische honkslag was. Meadows volgde met een strikeout, maar kreeg daarna honkslagen tegen van Michaela PeckovŠ en KlŠra HudŪkovŠ, waardoor StejskalovŠ tot scoren kon komen. Meadows sloot daarna eveneens af met een strikeout.

Nadat Nederland op rij was uitgeschakeld in de 1e5 voegden de Tsjechen een onverdiend punt toe in de eigen vijfde slagbeurt. Met ťťn uit sloeg Aneta MolenkovŠ een honkslag, bereikte het derde honk na een fout en scoorde op een wilde worp. Met een loopster op het derde honk maakte een grounder een einde aan de inning.

En dat zorgde ook voor het einde van de wedstrijd via de run-ahead rule.

De volgende speelsters kwamen in actie voor Nederland:
Annemiek Jansen (LF, 2-uit-3, double, 2 runs), Brenda Beers (PH/LF, 0-uit-1), Suka Van Gurp (2B, 0-uit-2, run, 4-wijd), Maxime van Dalen (DP, 2-uit-3, homerun, 3 runs, 2 RBI's), Cindy van der Zanden (CF, 2-uit-3, double, run, 2 RBI's), Charlotte Drijvers (RF, 0-uit-3, 2 strikeouts), Nicky Uytendaal (1B, 2-uit-3, run, 2 RBI's), Lorraine Kieft (C, 1-uit-3, run, strikeout), Lizzie Clarijs (SS, 1-uit-3, RBI), Damishah Charles (3B, 0-uit-2, RBI), Dinet Oosting (3B, 0-uit-1) en pitchers Jessie van Aalst en Lindsey Meadows.


TsjechiŽ - Nederland 2-9 (5 inn.)
1234567RHE
NEDERLAND42210 -9102
TSJECHIň00011 -242
pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Jessie van Aalst, W (1-0)352---

Lindsey Meadows, SV (1)22-421

pitchers TsjechiŽinn.SOBBHRER
Anna ZoulovŠ, L (0-1)221666

Anna ŠtenglovŠ31-431

Homerun: Nederland: Maxime van Dalen (2)(2e,2-run,2 uit,op ZoulovŠ).
Umpires: HP-Jan Hora, 1B-Svatopluk Smysl, 3B-Miroslav Dolejš.
Official Scorer-Lucie HudŪkovŠ.
Play-by-Play Scorer-Jakub Hauser.
Aanvangstijd-17:10 uur.
Speeltijd-1:40 uur.
Locatie-Softbal-complex SaBaT, Trůja, Praha-Trůja, Praha 7, Praag (TsjechiŽ) (veld SaBaT Praha).

Game Notes:
Tweede wedstrijd Friendship Series 2024.
44e interlandwedstrijd van Nederland tegen TsjechiŽ.
35e overwinning van Nederland tegen TsjechiŽ.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 26° C; windrichting zuidoost; windsnelheid 27 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 29%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Copyright © 1997-2024 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.