Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates wint opnieuw ruim van DSS
English

AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates kwam op zaterdag (4 mei) opnieuw tot een overtuigende overwinning en won dit keer met 13-5 op eigen veld van DSS. Het was een koude dag met een gemiddelde temperatuur van 9,4 graden, maar met een gevoelstemperatuur van 4,4 graden. Bovendien stond er een stevige wind.

In de opener op donderdagavond boekte Amsterdam Pirates een ruime 20-1 overwinning in een wedstrijd waarin een stukje honkbalgeschiedenis werd geschreven. In dat duel stond de Amsterdamse ploeg met 3-0 voor na vier innings, maar produceerde daarna twee grote rallies, negen punten in de vijfde inning en daarna nog eens acht in de zesde slagbeurt om de stand op te voeren naar 20-0!

Vandaag was het Nationale Herdenkingsdag. Op 4 mei zijn er op vele plaatsen in het land herdenkingen. Om 20:00 uur is de Nationale Herdenking bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam.

In verschillende voorgaande seizoenen wanneer 4 mei ook in het weekeinde was begonnen wedstrijden op een eerder tijdstip. Niet alleen om op tijd de wedstrijd te kunnen afsluiten, maar ook om diegenen in de gelegenheid te stellen die herdenkingen bij willen wonen.

Vandaag had alleen HCAW de aanvangstijd vervroegd naar 13:00 uur in plaats van 14:30 uur. De thuiswedstrijden van Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam Pirates begonnen op hun vaste aanvangstijd van 14:00 uur. Twins Oosterhout begon dertig minuten eerder om 14:30 uur. Opmerkelijk genoeg was er een aantal wedstrijden in lagere afdelingen die vandaag pas om 18:00 uur begonnen.

(4 mei)

Speelschema, Standen & Uitslagen
In de wedstrijd van vandaag kwam Amsterdam Pirates tot 17 honkslagen, waaronder drie van Gilmer Lampe en dat waren allemaal tweehonkslagen. De linksvelder scoorde ook drie punten en sloeg er drie binnen. Niels van Weert scoorde eveneens driemaal. Alle negen spelers in de Amsterdamse line-up sloegen minimaal één honkslag. Zeven van hen scoorden minstens één punt.

Nadat Amsterdam-starter Kevin Heijstek drie nullen op rij had gekregen in de eerste helft van de eerste inning kwam de thuisploeg tot een rally van drie punten op vier honkslagen in de tweede helft van de eerste beurt op DSS-starter Alexander Valdez. De rechtshander begon met vier wijd voor lead-off hitter Roelie Henrique, die het tweede honk stal, maar daarna niet kon opschuiven op een infield-hit richting kort van volgende slagman Niels van Weert. De twee lopers schoven op na een doorgeschoten bal, waarna beiden scoorden op een hiernavolgende tweehonkslag van Gilmer Lampe. Hierna leverde Kenny Berkenbosch een puntscorende honkslag af om er een 3-0 stand van te maken. Berkenbosch werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Linoy Croes, die daarna opschoof op een grounder van Delano Selassa. Croes bereikte het derde honk op een infield-hit van Kit Gijsbers, die een grand slam-homerun sloeg in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt in de wedstrijd van afgelopen donderdag. Croes en Gijsbers strandden toen een vangbal de inning afsloot. Gijsbers was vandaag de designated hitter, want de ploeg moest het doen zonder Denzel Richardson, vanwege een blessure.

DSS kwam voor het eerst in scoringspositie in de tweede inning. Met twee uit sloeg Devano Pieter een honkslag en kreeg Mitchel Dautzenberg vier wijd, maar zij bleven achter.

Amsterdam Pirates voegde daarna twee punten toe in de 2e2. Met twee uit sloeg Niels van Weert een honkslag en sloeg Gilmer Lampe zijn tweede tweehonkslag in twee innings. Beiden scoorden op een honkslag van Kenny Berkenbosch, die zelf op het tweede honk terecht kwam na een outfield-fout. Hij schoof even later op na een wilde worp, maar bleef daar achter.

Nadat de Amsterdamse verdediging een dubbelspel had gemaakt in de 1e3 scoorde de ploeg nog eens drie punten in hun derde slagbeurt. Kit Gijsbers begon met een honkslag, waarna de wedstrijd kort werd onderbroken wegens hagel. Met zijn honkslag had Gijsbers nu een honkslag geslagen in elk van zijn eerste drie honkslagen in de Hoofdklasse. Toen het duel weer werd hervat stal hij het tweede honk, maar bleef daar na een infield-hit richting kort van Victor Draijer. Beiden scoorden op een hiernavolgende driehonkslag van Max Clarijs, die daarna zelf scoorde op een tweehonkslag van Roelie Henrique. Die strandden op het tweede honk, want de volgende drie slagmensen sloegen allemaal een grounder.

...Gilmer Lampe...
...3 doubles, 3 gescoorde punten, 3 RBI's, gestolen honk...
(© Foto: Henk Seppen)
Met een 8-0 achterstand kon DSS eenmaal scoren in de vierde, maar liet drie lopers achter. Ibrahin Redan begon met een honklsag en Aldi Guzman werd geraakt door een worp. De honken kwamen vol te staan toen Devano Pieter een honkslag sloeg met één uit. Volgende slagman Mitchel Dautzenberg sloeg ook een honkslag om Redan binnen te brengen en de honken vol te houden. Maar de drie lopers bleven achter toen Kevin Heijstek de volgende twee slagmensen met drie slag uitschakelde.

DSS scoorde nog twee runs in de 1e6. Dit was het Aldi Guzman die opende met een honkslag. Hierna sloeg ook Leandro Anasagasti een honkslag. Een wilde worp volgde en dat stelde Guzman in staat te scoren vanaf het tweede honk, terwijl Anasagasti op het derde honk terecht kwam. Met één uit scoorde hij op een opofferingsslag van Mitchel Dautzenberg.

In de 2e6, op nieuwe pitcher Ben Neijndorff, scoorde Amsterdam hun negende punt, maar liet ook drie lopers achter. Met één uit sloeg Linoy Croes een tweehonkslag en schoof op na een wilde worp, waarna hij scoorde op een honkslag van Delano Selassa. De honken kwamen vol te staan toen Kit Gijsbers en (met twee uit) Max Clarijs beiden vier wijd kregen. Lars Werkman nam daarna de pitching over en kreeg een inning-afsluitende vangbal.

DSS verkleinde de achterstand naar 9-5 door tweemaal te scoren in de 1e7 op reliever Jhan Rifaela. Lead-off hitter Diamond Silberie kwam na een fout op het honk en scoorde op een one-out single van Tino van Erk. De honken kwamen vol te staan toen Rifaela vier wijd gooide op Ibrahin Redan en Aldi Guzman. Hierna kreeg de linkshander een puntscorende honkslag tegen van Leandro Anasagasti. Drie lopers bleven achter toen een vangbal en een line out de slagbeurt afsloten.

Amsterdam Pirates nam meer afstand door twee punten te scoren in de 2e7. Niels van Weert begon met vier wijd, waarna hij veilig het tweede honk bereikte toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Gilmer Lampe. Nadat de twee waren opgeschoven na een wilde worp kwamen de honken vol te staan na vier wijd voor Kenny Berkenbosch. Met twee uit nam Moreno Vork de pitching over, maar hij kreeg een opofferingsslag tegen van Delano Selassa. Met lopers 'op de hoeken' scoorde Lampe het volgende punt in een 'double-steal' situatie. De inning eindigde met drie slag voor Kit Gijsbers.

Pirates verhoogde de stand naar 13-5 door tweemaal te scoren in de achtste. Victor Draijer begon met een tweehonkslag en scoorde op een one-out single van Roelie Henrique. Nadat ook volgende slagman Niels van Weert vier wijd had gekregen scoorde Henrique op de derde tweehonkslag in dit duel van Gilmer Lampe.

Maickel Rietel gooide daarna de 1e9 voor Amsterdam Pirates. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van Aldi Guzman, maar daarna maakten een vangbal en een grounder een einde aan de wedstrijd.L&D Amsterdam Pirates - DSS 13-5
RHE
DSS000102200-5112
L&D Amsterdam Pirates32300122X-13171
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Alexander Valdez, L (1-2)5531288

Ben Neijndorff0.212211

Lars Werkman0.212-2-

Moreno Vork1.211322

pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (2-1)631733

Jhan Rifaela212321

Maickel Rietel11-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Peter de Haan, 3B-John Beltman.
Official Scorer-Brigitte Brands.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Scoreboard Operator-Jolande Bierman.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:37 uur.
Locatie-Pirates Honkbalstadion, Sportpark 'Ookmeer', Amsterdam.

Game Notes:
3-minuten onderbreking voor hagel in 2e3 met 0 uit, loper op het 1e honk en een 5-0 voorsprong voor Amsterdam Pirates.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 8,3° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 29 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 57%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.