Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 augustus 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Eerste winst van seizoen voor Tom de Blok
English

...Tom de Blok...
...eerste overwinning...
(© Foto: Henk Seppen)
KISSIMMEE, Florida (USA) - De Nederlandse profwerper Tom de Blok heeft de eerste overwinning van het seizoen op zijn naam staan. Op zondag (11 augustus) startte de rechtshander en gooide zes innings voor Lakeland Flying Tigers in een 3-1 overwinning.

Met de winst maakte De Blok een einde aan zijn 'pitching slump', want de 23-jarige rechtshander stond op 0-10.

Sinds de start van het seizoen gooide De Blok in 17 wedstrijden (16 starts) voor het Single-A Advanced Team van Detroit Tigers in de Florida State League.

Op zondag maakte De Blok zijn 17e start en dit keer had hij een succesvol optreden in Osceola County Stadium. In zijn zes innings tegen en bij Florida Fire Dogs (Atlanta Braves) schakelde De Blok slechts één slagman met drie slag uit, maar hij stond ook maar drie honkslagen toe en gaf geen vrije lopen weg.

Lakeland opende de score met twee punten in de eerste helft van de tweede inning. Nadat De Blok een punt had tegen gekregen in de derde voegden zijn teamgenoten een 'insurance run' toe in de vierde.

Met een 3-1 voorsprong werd De Blok afgelost in de zevende inning door Angel De Jesus. Billy Lescher sloot de wedstrijd af met het gooien van de negende inning. De Jesus en Lescher stonden beiden geen honkslagen toe.

Tot nu toe dit seizoen kwam De Blok tot 71 keer drie slag in 93 innings, terwijl hij 39 keer vier wijd gooide en 84 honkslagen moest toestaan. Zoals gezegd is zijn 'record' nu 1-11, terwijl zijn ERA op 4.16 staat.

Voor De Blok was de winst op zondag de tiende in zijn professionele loopbaan, die in 2017 begon. Hij was 4-2 toen hij voor twee teams gooide in 2017. Vorig jaar was De Blok 5-6 toen hij eveneens voor twee teams in actie kwam.

(11 augustus)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.