Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates opent series tegen Twins Oosterhout met ruime zege
English

ROSMALEN - L&D Amsterdam Pirates opende hun 3-game series tegen Twins Oosterhout op donderdagavond (25 april) met een ruime 14-1 winst in zeven innings.

Amsterdan kwam tot 14 honkslagen, waaronder een grand slam homerun van Kenny Berkenbosch.

Met een 4-0 voorsprong voegde Amsterdam tien punten toe in de drie middelste innings van de wedstrijd die werd gespeeld op het veld van Gryphons in Rosmalen. Twins speelt hun avondwedstrijden in Rosmalen, omdat de lichtinstallatie op hun thuisveld in Oosterhout onvoldoende is voor de Hoofdklasse.

(25 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
Amsterdam Pirates opende de score snel in de eerste helft van de eerste inning op Yuto Onodera, die zijn eerste start maakte voor Twins. Met één uit gooide de Japanse linkshander vier wijd op Max Clarijs en Gilmer Lampe, waarna de honken vol kwamen te staan toen Denzel Richardson een infield-hit sloeg. De drie scoorden allemaal toen volgende slagman Kenny Berkenbosch een grand slam homerun sloeg. Berkenbosch sloeg vanavond 3-uit-5, scoorde tweemaal en had vijf binnengeslagen punten. Delano Selassa volgde met een tweehonkslag en Linoy Croes kreeg vier wijd, maar zij bleven achter.

Twins pakte een punt terug in hun eerste slagbeurt op Nick Veltkamp, die de niet geplande startende werper was voor Amsterdam. Aanvankelijk zou veteraan rechtshander Rob Cordemans de startende werper zijn. Een week geleden werd hij de eerste werper in de historie met 2.000 strikeouts in een loopbaan. Hij werd daarna op zijn been geraakt door een comeback line drive van de volgende slagman, maar bleef in de wedstrijd. Maar uit voorzorg startte hij vanavond niet om hem een extra weekje te geven om te herstellen van een nog wat pijnlijk been.

Veltkamp, net als Onodera een linkshander, gooide vier wijd op lead-off hitter Joshua Zara, waarna een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Stijn Janssens. De twee schoven op na een grounder van Christopher Ge. Even later scoorde Zara na een doorgeschoten bal. Met Janssens op het derde honk schakelde Veltkamp de volgende slagman met drie slag uit, waarna een vangbal een einde aan de inning maakte.

Amsterdam Pirates scoorde nog eens vier punten in de vierde inning op vijf honkslagen. Victor Draijer begon met een infield-hit en Niels van Weert volgde met een stootslag-honkslag. Met twee uit scoorden beiden op een tweehonkslag van Gilmer Lampe, die zelf scoorde op een driehonkslag van volgende slagman Denzel Richardson. Dat eindigde de avond voor Onodera, die werd opgevolgd door Mic van de Ven. Hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Kenny Berkenbosch, wat de stand opvoerde naar 8-1.

...Kenny Berkenbosch...
...3 honkslagen, grand slam, 2 runs, 5 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Het volgende punt werd toegevoegd in de vijfde. Linoy Croes begon met vier wijd. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen ook Roelie Henrique en Max Clarijs vier wijd kregen. Een wilde worp stelde Croes daarna in staat tot scoren te komen.

Het verschil van tien punten (en meer) werd bereikt in de 1e6. Dit scoorde kwam het productieve Pirates-team tot een rally van vijf punten. Wederom stonden de honken al snel vol. Lead-off hitter Denzel Richardson werd geraakt door een worp, Kenny Berkenbosch volgde met een honkslag en Delano Selassa kreeg vier wijd. Dat leidde ook weer tot een werperswissel. Rookie Koen Postelmans nam het over, maar hij kon de Amsterdamse aanval ook niet stoppen. Hij kreeg een opofferingsslag van Linoy Croes en dat stelde Richardson in de gelegenheid zijn derde punt van de avond te scoren. Hierna kwamen de honken weer vol te staan na vier wijd voor Victor Draijer. Het volgende punt werd gescoord na een doorgeschoten en wederom kwamen er drie lopers toen Niels van Weert eveneens vier wijd kreeg. Hierna veegde Roelie Henrique de honken schoon met een 3-run double om er een 14-1 stand van te maken.

Na te hebben gescoord in de eerste inning kreeg Twins een loper in scoringspositie in de volgende vier innings, maar wist niet meer tot scoren te komen.

In de tweede sloeg Nick Peels een tweehonkslag met één uit, maar strandde op het tweede honk. In de derde opende Joshua Zara met een tweehonkslag, waarna de volgende drie slagmensen werden uitgeschakeld. Met twee uit in de vijfde bereikte Nick Peels het honk na een fout en sloeg Jerzy van Gool een honkslag, waarna Nick Veltkamp afsloot met een strikeout.

En in de vijfde sloeg Stijn Janssens een tweehonkslag met één uit, maar ook hij kwam niet voorbij het tweede honk.

In de zesde werd Mike Groen de nieuwe Amsterdamse werper. Hij kreeg een honkslag tegen in de zesde en zevende inning, maar beide lopers strandden op het eerste honk.Twins Oosterhout - L&D Amsterdam Pirates 1-14 (7 inn.)
RHE
L&D Amsterdam Pirates4004150-14102
Twins Oosterhout1000000-164
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, W (2-0)55141-

Mike Groen23-2--

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Yuto Onodera, L (0-1)3.223788

Mic van de Ven1.1 (*)14244

Koen Postelmans212122
(*) - Van de Ven gooide op drie slagmensen in de zesde inning

Homeruns: Pirates: Kenny Berkenbosch (1)(1e,grand slam,1 uit,op Onodera).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Sten Wessel.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Maarten Kops.
Scoreboard Operator-Piet van Gool.
Aanvangstijd-19:35 uur.
Speeltijd-2:29 uur.
Locatie-Sportpark 'De Groote Wielen', Rosmalen (veld Gryphons).

Game Notes:
Wedstrijd gespeeld op het veld van Gryphons in Rosmalen.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13° C; windrichting zuid-zuidoost;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 76%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.