Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Jan Kruijdenberg & Robert Bos)

HCAW 'outhit', maar homert naar winst tegen Quick Amersfoort
English

BUSSUM - HCAW nam een vroege voorsprong, maar won uiteindelijk nipt met 3-2 van Quick Amersfoort op donderdagavond (25 april).

HCAW werd met 7-5 'outhit' door Quick Amersfoort, maar twee van hun honkslagen waren homeruns en die zorgden voor de drie punten.

HCAW stond al met 3-0 voor na vier innings, maar werd in het restant van de wedstrijd puntloos gehouden. Quick Amersfoort, bij wie Hoofd Coach Glenn Romney vanavond ontbrak, scoorde daarna tweemaal in de zesde, maar daar bleef het bij.

(25 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen


...Er was een fraaie zonsondergang tijdens de wedstrijd...
(© Foto: Jan Kruijdenberg)


Beide teams werden op rij uitgeschakeld in de eerste inning, waarna ze hun eerste honkloper kregen in de tweede slagbeurt. Voor Quick Amersfoort sloeg Rowan van Hoek een honkslag met twee uit, maar strandde op het eerste honk. Voor HCAW opende Rodney Daal met vier wijd, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel dat begon met een stootslag van Patrick Bok.

In de eerste helft van de derde inning kreeg Quick weer een honkloper. Dit keer bereikte Joran Berkhout het honk met een infield-hit met twee uit. HCAW-starter Chris Pfau sloot vervolgens af met een strikeout, net zoals hij in de voorgaande inning had gedaan.

In de hun derde slagbeurt opende HCAW de score op Colin van Laar, die het hele duel gooide voor Quick Amersfoort. Ruendrick Piternella maakte goed contact op de vijfde pitch die hij zag en sloeg zijn eerste Hoofdklasse-homerun, waarmee hij HCAW op voorsprong zette. Met één uit bereikte Norbert Jongerius het honk met een stootslag-honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een grounder, maar bleef achter.

Nadat Chris Pfau drie nullen op rij had gekregen in de 1e4 (twee strikeouts) voegde HCAW twee runs toe in de thuishelft. Oliver van der Wijst Severino opende met vier wijd, waarna hij scoorde toen Rodney Daal homerde. De drie spelers die in dit duel voor HCAW scoorden speelden vorig seizoen allemaal voor een ander team. Piternella speelde voor Curaçao Neptunus (voornamelijk voor Tridents), Rodney Daal kwam naar Bussum van L&D Amsterdam Pirates en Oliver van der Wijst Severino kwam uit voor Meerlease Pioniers.

Na Daal's homerun kreeg HCAW een kans nogmaals te scoren. Met één uit sloeg Arthur Lugtmeijer een tweehonkslag en kreeg Ruendrick Piternella vier wijd. De twee schoven op na een grounder, maar bleven vervolgens achter.

...Ruendrick Piternella (links) en Rodney Daal homerden voor HCAW...
(© Beide Foto's: Robert Bos)
In de vijfde kreeg Quick een kans wat terug te doen toen het de eerste loper in scoringspositie kreeg. Met één uit sloegen Sam van der Ploeg en Jordy Burger (stootslag) een honkslag, maar een gedwongen nul en een foul-out volgden.

In de zesde was Quick succesvoller en verkleinde de achterstand naar 3-2. Jules Cremer opende met een honkslag en bereikte het derde honk op een hiernavolgende honkslag van Rachid Engelhardt, die zelf op het tweede honk terechtkwam. De honken kwamen vol te stan toen Chris Pfau Bryan Engelhardt met een worp raakte. Volgende slagman Taylor Clemensia sloeg in een dubbelspel, maar dat bracht ook Cremer over de plaat. Even later scoorde Rachid Engelhardt toen een pick-off richting derde honk van de catcher eindigde in een foute aangooi.

HCAW kwam vanaf de zesde inning niet meer in scoringspositie, maar Quick lukte dat wel in zowel de achtste als de negende inning.

In de 1e8 nam Oscar Meuris de pitching over van Chris Pfau (die elfmaal drie slag gooide), maar hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Jules Cremer, waarna hij volgende slagman Rachid Engelhardt met een worp raakte. Een foul-out zorgde voor de eerste nul, waarna Meuris volgde met een strikeout. Met twee uit nam Arij Fransen de pitching over en de rookie sloot af met een strikeout.

Maar in de 1e9 kwam Fransen wat in de problemen. Hij kreeg een lead-off single tegen van Sam van der Ploeg, die opschoof na een opofferingsstootslag van Jordy Burger. Hierna kreeg Kevin Windster Adelina vier wijd. Fransen volgde met een strikeout, maar maakte daarna een foute aangooi tijdens een pick-off richting tweede honk wat Van der Ploeg in staat stelde het derde honk te bereiken. Nu met lopers op het eerste en derde honk sloot Fransen af met een strikeout en kreeg de derde save op zijn naam.


...Linkshanders Chris Pfau en Colin van Laar waren de startende werpers voor HCAW en Quick Amersfoort...

...Norbert Jongerius steelt het 2e honk voor HCAW in de 3e inning...
...Korte stop Sam van der Ploeg probeert hem te tikken; Op de achtergrond staat 2B Rachid Engelhardt...

...Jules Cremer blokt een bal als catcher (links) en bereikt het 3e honk in de zesde inning...

...3B Coach Reinier de Vries (links) en de spelers van Quick Amersfoort volgen de actie...
(© Alle Foto's: Jan Kruijdenberg)HCAW - Quick Amersfoort 3-2
RHE
Quick Amersfoort000002000-270
HCAW00120000X-353
pitcher Quickinn.SOBBHRER
Colin van Laar, L (2-2)843533

pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Chris Pfau, W (2-2)7111621

Oscar Meuris, H (1)0.211---

Arij Fransen, SV (3)1.1311--

Homeruns: HCAW: Ruendrick Piternella (1)(3e,solo,0 uit,op Van Laar); Rodney Daal (1)(4e,2-run,0 uit,op Van Laar).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Antoine Loock, 3B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Norbert van Oosterhout.
Technical Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Public Address Announcer-Han Monsees.
Scoreboard Operator-Nico van de Luitgaren.
Aanvangstijd-19:30 uur.
Speeltijd-2:25 uur.
Locatie-Rob Hoffmann Vallei, Sportpark Zanderijweg, Bussum.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13,5° C; windrichting zuid;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 78%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.