Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Neptunus scoort laat in shutout tegen DSS
English

ROTTERDAM - Curaçao Neptunus opende hun 3-game series tegen DSS op donderdagavond (25 april) met een 6-0 shutout-overwinning.

Neptunus besliste het duel pas laat, want de ploeg werd zelf ook puntloos gehouden in de eerste zes innings. De thuisploeg kwam vervolgens tot een rally van vijf punten in de tweede helft van de zevende inning om een beslissende voorsprong te nemen.

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat Neptunus een wedstrijd pas laat in eigen voordeel beslist.

(25 april)

Speelschema, Standen & Uitslagen
In de eerste zes innings van de wedstrijd kreeg Neptunus slechts vijf honklopers, waarvan vier via een honkslag. Slechts één van hen kwam in scoringspositie en dat gebeurde pas in de zesde inning.

DSS deed het niet veel beter. In deze zes innings zag de Haarlemse ploeg zeven slagmensen de honken bereiken, waarvan vier met een honkslag. Net als Neptunus kreeg de ploeg pas hun eerste loper in scoringspositie in de zesde inning.

Voor DSS bereikte lead-off hitter Devano Pieter het honk na een fout in de eerste helft van de eerste inning, maar werd gedwongen uitgeschakeld. Een dubbelspel maakte een einde aan de slagbeurt.

De Neptuniaanse verdediging maakte ook een dubbelspel in de tweede en derde inning.

DSS werd op rij uitgeschakeld in de vierde en vijfde slagbeurt, waarna het als eerste een loper in scoringspositie kreeg in de 1e6. Met één uit sloegen Runai Coran en Mitchel Dautzenberg een honkslag op starter Diegomar Markwell. Maar met lopers op het eerste en tweede honk volgden een binnenhoog en een gedwongen nul.

...Jochem Koedijk...
...2 honkslagen, 1 punt, 2 RBI's...
(© Foto: Robert Bos)
DSS-starter Juan Carlos Sulbaran kreeg drie nullen op rij in de eerste inning. De rechtshander kreeg een one-out single tegen van Leandro Anasagasti in de tweede inning, maar toen was het de DSS-verdediging die een dubbelspel maakte.

In de derde inning opende Shaldimar Daantji voor Neptunus met een infield-hit, maar werd daarna uitgeschakeld bij een steelpoging. In de vijfde kreeg Neptunus de openingsslagman weer op het honk. Gianison Boekhoudt begon met vier wijd, maar ging eveneens uit bij een steelpoging. Dit keer sloot dat de inning af.

In de 2e6, met twee uit, sloegen Jochem Koedijk en Stijn van der Meer een honkslag en dat zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. Ze strandden, want een vangbal sloot de slagbeurt af.

DSS liet daarna weer een loper achter in de 1e7. Even later sloeg Neptunus toe met vijf punten met twee uit om een beslissende voorsprong te nemen. Met één uit sloeg Gianison Boekhoudt een tweehonkslag. Met twee uit scoorde hij het eerste punt op een honkslag van Quintin De Cuba. Hierna sloeg ook Shaldimar Daantji een honkslag en kwamen de honken vol te staan toen Julian Goins werd geraakt door een worp. Jochem Koedijk volgde met een 2-run single, wat zorgde voor een werperswissel. Lars Werkman nam het over van Sulbaran, maar hij gooide vier wijd op Stijn van der Meer en dat zorgde weer voor volle honken. Het volgende punt werd toegevoegd toen Benjamin Dille na een fout het honk bereikte, waarna Koedijk het vijfde punt scoorde na een wilde worp.

Neptunus maakte hun vierde dubbelspel in de wedstrijd in de achtste, waarna een punt werd toegevoegd in de thuishelft van deze inning, eveneens met twee uit. Ben Neijndorff werd de nieuwe werper voor DSS en hij zag Dudley Leonora het honk bereiken na een fout en Quintin De Cuba en honkslag slaan met één uit. De twee schoven op na een vangbal en toen dat werd gevolgd door een outfield-fout leidde dat tot het punt. De honken kwamen nog vol te staan toen Neijndorff vier wijd gooide op Julian Goins en Jochem Koedijk, maar drie lopers bleven daarna achter.

Kevin Kelly gooide de negende inning voor Neptunus. Hij gooide driemaal drie slag om de wedstrijd mee af te sluiten.Curaçao Neptunus - DSS 6-0
RHE
DSS000000000-053
Curaçao Neptunus00000051X-691
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Juan Carlos Sulbaran, L (0-3)6.211853

Lars Werkman0.1-1---

Ben Neijndorff1-211-

pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (4-0)8415--

Kevin Kelly13----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-René Ras, 3B-Peter de Haan.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk-Kloos.
Scoreboard Operator-Lex Looijen.
Aanvangstijd-19:32 uur.
Speeltijd-2:14 uur.
Locatie-Neptunus Familiestadion, Sportpark Abraham van Stolkweg, Rotterdam.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 12,9° C; windrichting zuid-zuidwest;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 81%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.